Neofema modrohlavá - mutace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2016 19:01
edita

XXX.XXX.9.71

Mám začátečnický dotaz. Neofemy jsem si pořídila loni na podzim. Šlo přírodní pár. Bohužel samec záhy padl, nového jsem si pořídila až na jaře. Jde o jejich první hnízdění. Ze tří vajec jsou tři mláďata (štěstí začátečníka). Každé je jinak zbarvené. Již před pořízením jsem si nastudovala co se dalo o chovu i mutacích. Zajímalo by mě, zda se jedná o mutace aqua a tyrkys. Asi jsou to skořice? Fotila jsem vždy pro porovnání s tím přírodním. Mají světlejší nohy než přírodní mládě.

24.6.2016 23:07
glanz

XXX.XXX.233.138

Je to ještě mladé.
Ale vypadá to na zelená, stříbrná)modrá skořice) a skořicová mutace.
Gratuluji.

25.6.2016 13:56
edita

XXX.XXX.9.71

Moc děkuji za odpověď.
Netušila jsem, že jsou neofemy modrohlavé tak naštěpené. Každého rodiče mám od jiného chovatele.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2016 14:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

Souhlasím s pojmenováním mutací mláďat. Jen bych doplnil, pokud jsou rodiče přírodního
zbarvení, tak samec určitě štěpí na skořicové a modré a samice na modré. Toto je jasné z odchovaných mláďat. Také je jasné, že skořicové a stříbrné mladé jsou samičky. Přírodní mládě může být obojího pohlaví a štepit asi na něco po rodičích bude. Na co to je nejisté.

26.6.2016 17:33
edita

XXX.XXX.9.71

Děkuji za odpověď. Potvrdil jsme moje domněnky. Jinak jsem moc spokojená. Myslela jsem si, že moje cesta k prvním mutacím bude delší ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík