Zdravím, chci se zeptat zasvěcených na nároky na chov těchto krasavců. Zvažuji o koupi letošního páru, ale nevím jak jsou hluční. Dříve jsem choval alexy vousaté a ti hubu nezavřeli, mám i alexy malé a ti jsou v pohodě zařvou jen ránou a když je něco vyruší, k čemu přirovnáte tyto malé amazoňany. Zajímá mě taky zimování, teď ptáky zimuju při cca 5°C, stačilo by jim to bez nějaké újmy? No a otázka na závěr na kolik by letošní párek subs. albifrons asi tak vyšel?
díky.
prprp

XXX.XXX.230.1
Abych nezačínal novou diskusi. Chtěl bych se na to samé - hlučnost zeptat u pyrur červenobřichých. Srovnání s amazonky černotemennými nebo modrohlavými. Někde se píše, že jsou hlučné jako aratingy zlate nebo jenday. Ale ty křičí neustále. Můžete poradit?
prprp
napsal(a):
Abych nezačínal novou diskusi. Chtěl bych se na to samé - hlučnost zeptat u pyrur červenobřichých. Srovnání s amazonky černotemennými nebo modrohlavými. Někde se píše, že jsou hlučné jako aratingy zlate nebo jenday. Ale ty křičí neustále. Můžete poradit?
Pyrury červenobřichý mám 2 páry a skoro o nich nevím, jen trochu ráno nebo když přijde někdo cizí, ale jen na chvíli a pak zas přestanou to pyrury zelenolící a amazonci černotemenný jsou větší hlídači a křiklouni. Ale to je jen moje zkušenost.