Strnad

XXX.XXX.144.116
Dobrý den, zajímalo by mě zda někdo používá a jaké má osobní zkušenosti při podávání např. Roboran D (URČENÝ PRO DRŮBEŽ) a podobně.Jaký podstatný rozdíl je třeba u toho roboranu D a roboranu pro exoty. Děkuji za slušné a rozumné názory, odpovědi.
Strnad
napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě zda někdo používá a jaké má osobní zkušenosti při podávání např. Roboran D (URČENÝ PRO DRŮBEŽ) a podobně.Jaký podstatný rozdíl je třeba u toho roboranu D a roboranu pro exoty. Děkuji za slušné a rozumné názory, odpovědi.
Pro papoušky používám léta Roboran D + Plastin. Rozdíl Roboranu D od Roboranu pro exoty je asi takový: Roboran D 1 kg cca 80 Kč, Roboran pro exoty cca1 kg 400 Kč.
Strnad

XXX.XXX.144.116
eli22
napsal(a):
Pro papoušky používám léta Roboran D + Plastin. Rozdíl Roboranu D od Roboranu pro exoty je asi takový: Roboran D 1 kg cca 80 Kč, Roboran pro exoty cca1 kg 400 Kč.
Děkuji také si to myslímpoužívám občas třeba Supervit D a ten je také určen pro drubež.
Strnad

XXX.XXX.144.116
eli22
napsal(a):
Ten také občas používám, když zrovna nemám Roboran.
Ono je toho asi více co by se dalo použít např. Mikros Nosnice, Drůbež.
Nechci Vám brát Vaše nadšení, ale je velký rozdíl mezi domestikovaným/nedomestikovaným zvířetem, užitkovým/neužitkovým zvířetem. Pokud by to bylo tak snadné zaměnit měli by výrobci jednoduchý život - pouze jiné balení. Hlavní rozdíl není ve složení, ale ve využitelnosti účinných látek a s tím spojené koncentrace v krmivu- ani velký ara nesežere za den tolik krmiva co slepice a nebo holub. Nejsem výrobce/prodejce krmiv a biofaktorů - pouze jsem výživář zvířat.
Karlosara
napsal(a):
Nechci Vám brát Vaše nadšení, ale je velký rozdíl mezi domestikovaným/nedomestikovaným zvířetem, užitkovým/neužitkovým zvířetem. Pokud by to bylo tak snadné zaměnit měli by výrobci jednoduchý život - pouze jiné balení. Hlavní rozdíl není ve složení, ale ve využitelnosti účinných látek a s tím spojené koncentrace v krmivu- ani velký ara nesežere za den tolik krmiva co slepice a nebo holub. Nejsem výrobce/prodejce krmiv a biofaktorů - pouze jsem výživář zvířat.
Samozřejmě se tomu uzpůsobí dávkování. To samé jsem praktikovala u vitamínů a minerálů pro plazy. Roboran H (pro psy, kočky, králíky) a chameleoni se mi dožívali neskutečných let (možná náhoda...), ale hlavně se ušetří za předražené "speciály". Mojí mamce jsem na klouby a záda naordinovala vitamíny a minerály pro koně. Spokojenost. Ale chraň Bůh, nikomu neberu jeho názor.
Strnad

XXX.XXX.144.116
Karlosara
napsal(a):
Takže lze použít, za předpokladu upraveného (zvíšeného) dávkování, jestli chápu dobře.
Pro každou skupinu zvířat je upravena celková receptura (obecně), pouhé zvýšení dávky problém neřeší - je to stejné jako kdyby jste do motoru auta chtěl dát méně kvalitní olej a rozdíl v kvalitě chtěl nahradit vetším množstvím. Já neříkám jako paní "eli22", že "Samozřejmě se tomu uzpůsobí dávkování". Tyto doplňky je možno používat jen jako dočasnou náhradu.
Strnad

XXX.XXX.144.116
Karlosara
napsal(a):
Pro každou skupinu zvířat je upravena celková receptura (obecně), pouhé zvýšení dávky problém neřeší - je to stejné jako kdyby jste do motoru auta chtěl dát méně kvalitní olej a rozdíl v kvalitě chtěl nahradit vetším množstvím. Já neříkám jako paní "eli22", že "Samozřejmě se tomu uzpůsobí dávkování". Tyto doplňky je možno používat jen jako dočasnou náhradu.
Děkuji, to zvýšení dávky jsem si odvodil z vaší poznámky-využitelnosti účinných látek a s tím spojené koncentrace v krmivu- ani velký ara nesežere za den tolik krmiva co slepice a nebo holub. Jinak moc děkuji za názor.
Karlosara
napsal(a):
Pane, máte pravdu, ale nikde jsem nečetl srovnávací studie při krmení vyvinutém pro různé rody ptáků. Na rozdíl od výrobců krmiv pro papoušky jsou holubáři po něco vpředu. Stupeň domestikace se domnívám zde nehraje tak velkou roli. A pro nás drobné chovatele je to prostor pro pokus a omyl.
Světe div se, ono to někdy funguje a za minimální výdaje.
Moudivláček
napsal(a):
Biotin. V lékárně pro lidi. Podpora růstu srsti, vlasů, ob nova pokožky. Vlastně vitamin B.
Souhlasím. Kromě čistého biotinu je dobrý i Roboran H, ten používám běžně. Známý dával Alavis Biotin. Byla jsem z toho docela paf, protože ten je vlastně určen pro koně. Používal prý skutečně špetku a je fakt, že měl ptáky krásně opeřené.