Žlutá kakarička z burzy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.6.2016 15:32

Dobrý den, asi mám problém, který nevím jak vyřešit. Za každou radu předem velice děkuji.Nemohli jsme sehnat kakariky samičku k našemu samečkovi a tak se mi jeden pán nabídl že nám na burze sežene.Sehnal.Za 550 kč a prý je to určitě samice.Doma jsem zjistila že má něco u zobáku a často se tam drbe.Když jsem pánovi volala že máme asi problém, řekl mi že se jen přepeřuje a že žádný problém on neshledal.Že kakarička je čilá takže je O.K. A tím jsme spolu dohovořili :( No a potom se nám zdá že tato kakarička je stejná velikostí jako naš sameček, oči má myslím také stejně velké a zobák dokonce větší..přitom samička má mít vše menší.:( na to že je to prý z roku 2015, tak je větší než náš samec z roku 2013.Tak nás to docela mate, aby jsme nakonec neměli tu první taky samici :( Že by si padli spolu do oka, se říct nedá..Ten náš se semtam po té nové ožene hlavně kvůli jídlu, když jim dáváme laskominy.Ale to bude tím že je asi lakomý.Tak bych potřebovala poradit jestli není ptáček nemocný a jestli je to vážně samice.Na noze má kroužek 2015.A náš, samec" kroužek nemá, ale je určitě z roku 2013.podle fotek kdyby někdo poznal co to vlastně máme, byla bych ráda.

28.6.2016 16:07

Další fotečky našeho samce - je to opravdu samec? Děkuji za info.:).

28.6.2016 16:19
modrohlavej

XXX.XXX.237.185

Vážená paní, tomu pánovy zavolejte, pěkně slušně mu vynadejte, dovezl vám 1.0 těsně před smrtí a pěkně drahého a možná i starého, tito ptásći se prodávají za 300 - 350 kč, moje rada je at si ho odveze a vrátí vám peníze, chyba byla že jste mu řekla že kakarika nemužete sehnat a to je voda na mlýn pro takovéto šmelináře, přeji vám at dobře pochodíte.

28.6.2016 16:23

Tak to je nadělení...Děkuji vám.

28.6.2016 16:26

...a ještě prosím vás, toho co máme, nepoznal by jste z fotek, zda máme samečka?

28.6.2016 16:29

..ještě k těm hrbolkům u zobáku..má je jen na jedné straně, druhá strana je dobrá..

28.6.2016 16:31
klouda

XXX.XXX.248.55

Potvrzuji to co psal modrohlavej. Ja letos prodal uz 15 kusu a vsechny po 350 Kč. Koupila jste staryho samce. Jinak doma mate take samce. Od kud jste? Staci okres.

28.6.2016 16:42

Tanvald.

28.6.2016 16:42

Koupený byl prý v Turnově v neděli :(.

28.6.2016 16:47
modrohlavej

XXX.XXX.237.185

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...a ještě prosím vás, toho co máme, nepoznal by jste z fotek, zda máme samečka?

Toho co máte doma je 1.0, toho co vám dovezl ten dobrej chovate toho mu vratte, ten pták není v pořádku, at nemáte 550 kč v popelnici.

28.6.2016 16:51
klouda

XXX.XXX.248.55

Tanvald.

To je trochu daleko. Jsem z okresu Hradec Kralove. Zkuste burzu v Tynisti nad orlici.

28.6.2016 16:51
dr.Doubek

XXX.XXX.90.13

modrohlavej napsal(a):
Toho co máte doma je 1.0, toho co vám dovezl ten dobrej chovate toho mu vratte, ten pták není v pořádku, at nemáte 550 kč v popelnici.

V Turnove v nedeli ho musel koupit od chovatele, zadna burza v okoli ted nebyla, na zobaku ma vapenku, jinak jsem z Jablonce, pristi tyden je Sobotka tam by kakarici mohli byt.

28.6.2016 17:07
were

XXX.XXX.220.250

Dobrý den, v Sobotce je burza až 10.7.2016. Jinak souhlasím s tím, že je to samec s vápenkou a asi bude i pěkně začervený. Paní neudělala jste dobře, že jste ho dala hned ke svému kakariku. Budete muset odčervit oba a vápenku léčit také u obou. Je to 50 na 50, že se Vám ho podaří vyléčit a bude zdravý. Každopádně je velká pravděpodobnost, že se nakazí i ten druhý.

28.6.2016 17:10

...tak jsem ještě něco nafotila..zdá se mi moc čilý na to že by byl moc starý..na kroužku má fakt rok 2015, a nohy má takový ještě z malými drápky...takže myslíte, že je to na 100% samec? :( :( To už je tento měsíc podruhý co nám prodali samečka místo samičky ach jo...začátkem měsíce jsme na Nise v LB koupili samici a za 3 dny jsme jeli zpátky že je to samec :( vrátili nám peníze :) a tak jsem scháněla dál..až jsem koukám zase sehnala samce :( asi se už na to vykašlu, proto že při mé smůle koupím i do třetice samce :( :D :D.

28.6.2016 17:13

Pane Doubku, já jsem to asi popletla..on ten pán jel na nějakou jinou burzu..květin..a při cestě se stavil zřejmně u chovatele...popletla jsem to asi já..ale asi bydlel ve voliéře, byl samé bláto :D..měla jsem opravdu radost..o to větší zklamání..

28.6.2016 17:20

Tak pán mi nebere telefon...tak ještě sms a uvidíme..jinak nevím co dál :(.

28.6.2016 17:24
were

XXX.XXX.220.250

Léčit a modlit se.

28.6.2016 17:30

Omlouvám se..kakarička nebude z burzy ale od chovatele..poletla jsem to...spojila jsem si burzu květin...on pán kupoval po cestě...on je v tom nevinně možná..potřebuju sehnat adresu pana chovatele a odvést mu ho..ale jestli se dozvím adresu, no...jinak všem děkuji za vzkazy..už něco hledám o vápence na netu :(.

28.6.2016 17:39
sahulalukas

XXX.XXX.211.166

Dobrý den
Povětšine tu diskutéři řekli vše co bylo třeba, je to samec a přinejlepším s pokročilou vápenkou ale obávám se že to může být i horší.
Škoda že jste tak daleko, mám teď v budce 4 čerstvé vyklubaná ptáčata. Jsem z Prahy, kdyby ste měli cestu tak se klidně ozvete... Sice mám papoušky u dědy za prhou ale kdyby byl zájem. vemu papoušky do Prahy (na háje) a vybrali by jste si.
Jinak pán co vám kakarika prodal není chovatel ale ee*!
A k ceně kakariků, já osobně nechávám nejdřáž za 400 (500 za dokrmené) a to musí být v TOP kondici... ale průměrná cena 300...
Přeji ať se vám podobní vykuci vyhnou a mnoho zdaru L. Pazdera.

28.6.2016 17:39
were

XXX.XXX.220.250

Omlouvám se..kakarička nebude z burzy ale od chovatele..poletla jsem to...spojila jsem si burzu květin...on pán kupoval po cestě...on je v tom nevinně možná..potřebuju sehnat adresu pana chovatele a odvést mu ho..ale jestli se dozvím adresu, no...jinak všem děkuji za vzkazy..už něco hledám o vápence na netu :(.

A udělat rozbor trusu a popřípadě odčervit.

28.6.2016 17:43

Děkuji moc, jste hodný..zatím čekám až se ozve pán.Snad mi dá kontakt..A jsem ráda, že mě napadlo najít tyto stránky..jinak bych jen čekala..děkuju všem.

28.6.2016 17:45

Snědly celý květináč feferonek a oďubávají česnek..myslíte že to k odčervení stačí? Nebo zajít koupit něco.

28.6.2016 17:57
were

XXX.XXX.220.250

Nestačí. Než něco budete kupovat, tak odneste trus k veterináři on ho pošle na rozbor a pak se uvidí, jestli je začervený. Rozbor 1 vzorku stojí 100 Kč. Já osobně bych je neládoval něčím na odčervení, pokud bych neměl jistotu, že jsou začervený.

28.6.2016 17:59

Dobře..děkuji.

28.6.2016 18:29
dr.Doubek

XXX.XXX.90.13

Dobře..děkuji.

Zavolejte na 723384940 dam vam cislo na pani z Jablonce ma samici straku, dohodnete se.

28.6.2016 18:42

Nojo..ale já musím vyřešit co s tím samcem..pán mi telefon nebere :( Je z Jilemnice :( Nevím odkud, abych mu ho odvezla..jednali jsme jen přes telefon a sraz jsmě měli v želez.brodě...Jinak mnohokrát děkuji!Jablonec je kousek..to by bylo super!SUPER...brnknu jí jen jak dořeším tohoto chuděru samečka :( Děkuju!

28.6.2016 19:42
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Nojo..ale já musím vyřešit co s tím samcem..pán mi telefon nebere :( Je z Jilemnice :( Nevím odkud, abych mu ho odvezla..jednali jsme jen přes telefon a sraz jsmě měli v želez.brodě...Jinak mnohokrát děkuji!Jablonec je kousek..to by bylo super!SUPER...brnknu jí jen jak dořeším tohoto chuděru samečka :( Děkuju!

Po přečtení dobrých i méně dobrých rad se připojuji.
Kupovat papouška, kterého jste ani neviděla prostřednictvím někoho je chyba, za kterou nyní platíte, buďte ráda, že jen pár stokorun. To bych svěřil jen dlouholetému příteli zkušenému chovateli snad do ceny toho kakatika, protože peníze mně z nebe taky nepadají.
Třeba rada před koupí poslat trus na vyšetření parazitů je poněkud mimo realitu kupování papouška za pár stovek. Hlavně svoji chybu neopakujte.
Já při omylu zpytuji vždy prvně sebe.

28.6.2016 19:55
vaša

XXX.XXX.2.30

Zdravím,
paní, pokud je to vápenka, a připojuji se k názoru že ano, tak musíte přeléčit i toho svého, jelikož byli v kontaktu. Ale nedejte na rady typu namazat sádlem, nebo olejem apod. To není léčba ale dočasná úleva. Zajeďte k veterináři a on by Vám měl dát Ivomec, nebo něco podobného. Stačí kapka na žilku za krkem nebo pod křídlo a mělo by to zabrat. A klec vydesinfikovat a vše dřevěné v ní spálit.
Ať se daří.

rostik222

28.6.2016 20:04
rostik222

XXX.XXX.195.189

Sice ten pták není v pořádku, ale vypadá že je to pořádný kus. Vezměte ho na veterinu a dáte ho do pořádku, budete mít pěkného robustního samce.
Ten váš, pokud to je samec, je malý.

28.6.2016 20:37

Moudivláček napsal(a):
Po přečtení dobrých i méně dobrých rad se připojuji.
Kupovat papouška, kterého jste ani neviděla prostřednictvím někoho je chyba, za kterou nyní platíte, buďte ráda, že jen pár stokorun. To bych svěřil jen dlouholetému příteli zkušenému chovateli snad do ceny toho kakatika, protože peníze mně z nebe taky nepadají.
Třeba rada před koupí poslat trus na vyšetření parazitů je poněkud mimo realitu kupování papouška za pár stovek. Hlavně svoji chybu neopakujte.
Já při omylu zpytuji vždy prvně sebe.

Ano zpytuju sebe.o peníze už ani nejde..teď jde hlavně o to, co se samcem, když už samce máme..pán odpověděl na sms..ale nejsem z toho moudrá..je neochotný vzít ho zpět na další sms už neodpovídá..koupit klec?Léčit ho?Doufat že se uzdraví a potom ho nabídnout?to se mi zdá už větší trest za to že jsme koupili kdo ví od koho.:( jsem jedna z těch důvěřivějších..

28.6.2016 20:41

rostik222 napsal(a):
Sice ten pták není v pořádku, ale vypadá že je to pořádný kus. Vezměte ho na veterinu a dáte ho do pořádku, budete mít pěkného robustního samce.
Ten váš, pokud to je samec, je malý.

Malý?Ale krásný :D :D..jmenuje se Pepík...a tohle měla být Pepina..no nepodařilo se... Dát ho do kupy a koupit jim dvě Pepiny, když teda máme dva Pepíky...a zdá se vám starý?V jednom příspěvku to někdo psal, že je před smrtí...co vy na to?

28.6.2016 21:12

sahulalukas napsal(a):
Dobrý den
Povětšine tu diskutéři řekli vše co bylo třeba, je to samec a přinejlepším s pokročilou vápenkou ale obávám se že to může být i horší.
Škoda že jste tak daleko, mám teď v budce 4 čerstvé vyklubaná ptáčata. Jsem z Prahy, kdyby ste měli cestu tak se klidně ozvete... Sice mám papoušky u dědy za prhou ale kdyby byl zájem. vemu papoušky do Prahy (na háje) a vybrali by jste si.
Jinak pán co vám kakarika prodal není chovatel ale ee*!
A k ceně kakariků, já osobně nechávám nejdřáž za 400 (500 za dokrmené) a to musí být v TOP kondici... ale průměrná cena 300...
Přeji ať se vám podobní vykuci vyhnou a mnoho zdaru L. Pazdera.

I horší?Prosím jak horší?Děsíte mě Jinak děkuji za odpověď.

28.6.2016 21:25
sahulalukas

XXX.XXX.211.166

Osobně mám takovou zkušenost že když se mi v chovu začal jevit ptáček nemocný, stačilo aby byl jen trochu unavěnější než ostatní tak byl konec velmi brzo. U ptáků postupuje většina nemocí velmi rychle a nejlepší co můžete udělat je jet k veterináři.
Navíc pokud má někdo v chovu vápenku a je takový, s prominutím, "dobytek" že pošle nemocného ptáka vědomě do světa ( a ono i kdyby nevědomě, to je pak blbec a obával bych se i dalších chorob ať už virových nebo protozooálních) tak je nutno o kvalitě jeho chovu pochybovat... tudíž pokud máte zíjem na tom kakarika zachránit vemte ho k lékaři a udělej te potřebné testy.
Do budoucna radím si najít dobrého veteřináře a jet prvně k němu... když si budete zakládat vlákno na diskuzi tak to zabere spoutu času něž vám někdo odpoví a ten čas už mohl být papoušek léčen. Navíc né každý, vám poradí správně, bude více názorů a stejně se nedobádáme přesné diagnózy.

28.6.2016 21:37

sahulalukas napsal(a):
Osobně mám takovou zkušenost že když se mi v chovu začal jevit ptáček nemocný, stačilo aby byl jen trochu unavěnější než ostatní tak byl konec velmi brzo. U ptáků postupuje většina nemocí velmi rychle a nejlepší co můžete udělat je jet k veterináři.
Navíc pokud má někdo v chovu vápenku a je takový, s prominutím, "dobytek" že pošle nemocného ptáka vědomě do světa ( a ono i kdyby nevědomě, to je pak blbec a obával bych se i dalších chorob ať už virových nebo protozooálních) tak je nutno o kvalitě jeho chovu pochybovat... tudíž pokud máte zíjem na tom kakarika zachránit vemte ho k lékaři a udělej te potřebné testy.
Do budoucna radím si najít dobrého veteřináře a jet prvně k němu... když si budete zakládat vlákno na diskuzi tak to zabere spoutu času něž vám někdo odpoví a ten čas už mohl být papoušek léčen. Navíc né každý, vám poradí správně, bude více názorů a stejně se nedobádáme přesné diagnózy.

Zajedu k veterinářovi..jinak tento je hodně čilý..jako ten náš zdravý..kdyby si na sebe zvykli kluci, tak by jsme nechali klidně dva kluky, ale mysleli jsme že samička by byla lepší..po pravdě to bylo přání naší dcerky..ušetřila si na samičku ze svého kapesného..my s tím zas tak moc nesouhlasili..stačil nám jeden křikloun:D :D :D ale tak moc si jí přála a tak dlouho nás přemlouvala..že jsem jí pomohla samičku sehnat..no a je z toho samec a ještě nemocný..děkuji za odpověď.

29.6.2016 12:37

Tak změna...tuto údajnou, zdravou samici" mi pán prostředník dovezl prý z Týniště nad Orlici...Takže jestli to tu ten pán chovatel čte, co prodal někomu tohoto ptáčka v neděli 26.6 2016, že mu děkuji...:(..S panem prostředníkem moc řeč není, stále tvrdí že mi dovezl zdravou samici, tak co vlastně ještě chci...do Týniště nad Orlicí prý jede za měsíc, tak to prý může zkusit, no...jenže já tu za měsíc nejsem, budu ve špitálu, tak to s ním dořeší můj manžel..hlavně doufám že dodrží slovo a vymění nám ho za samici.

Simik..

29.6.2016 13:01
Simik..

XXX.XXX.213.22

Dobrý den, mám podobnou zkušenost. Koupila sem na burze dvě korely, ale už z výkupu protože jiné na prodej nebyli takže o nich nic nevím. Samice mi po měsíci hodně pospává a je divná. Nevím jak je stará, ale možná dost. Dneska mi seděla ve voliéře na zemi a spala a skoro se mě ani nebála. zjistila sem že popolétává jen po zemi a na větev už nedolétne. Posílám foto. Dala sem jí do vody přípravek na odčervení. Nevím jestli to u těch nozder je normální. Korely sem ještě neměla a ve výkupu sem koupila papouška poprvé a určitě naposled. Děkuji za odpověd.

29.6.2016 13:34

Simik.. napsal(a):
Dobrý den, mám podobnou zkušenost. Koupila sem na burze dvě korely, ale už z výkupu protože jiné na prodej nebyli takže o nich nic nevím. Samice mi po měsíci hodně pospává a je divná. Nevím jak je stará, ale možná dost. Dneska mi seděla ve voliéře na zemi a spala a skoro se mě ani nebála. zjistila sem že popolétává jen po zemi a na větev už nedolétne. Posílám foto. Dala sem jí do vody přípravek na odčervení. Nevím jestli to u těch nozder je normální. Korely sem ještě neměla a ve výkupu sem koupila papouška poprvé a určitě naposled. Děkuji za odpověd.

No taky dobrý, no..to jsme dopadly, :( co?...no jo chlapi si tady určitě řeknou..nojo, ženský blbý :D...nojo, ale když člověk nezná nikoho kdo by tomu rozumněl..a ještě je k tomu důvěřivej..tak uvěří že kupuje dobře..a já uvěřila, páč ten pán byl sympatický, na pohled solidní, pak se v tom má člověk vyznat..ale stejně stále věřím, že se vše dobře vyřeší..a ptáčka už léčím, tak ho předám aspoň snad v pořádku..Nejlepší by bylo, kdyby si na sebe kluci zvykli..když už je tady a zvyká si u nás..druhá velká klec se mi kupovat nechce..no nějak to dopadne..má se k světu, tak nevypadá že by měl umřit.

29.6.2016 13:36

vaša napsal(a):
Zdravím,
paní, pokud je to vápenka, a připojuji se k názoru že ano, tak musíte přeléčit i toho svého, jelikož byli v kontaktu. Ale nedejte na rady typu namazat sádlem, nebo olejem apod. To není léčba ale dočasná úleva. Zajeďte k veterináři a on by Vám měl dát Ivomec, nebo něco podobného. Stačí kapka na žilku za krkem nebo pod křídlo a mělo by to zabrat. A klec vydesinfikovat a vše dřevěné v ní spálit.
Ať se daří.

Děkuji moc..Určitě se zadaří.

29.6.2016 19:20
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Kakariki chovám léta, ale takto zbědovaného jsem ještě neviděl.
Bojím se, že o něho stejně přijdete. Ten Váš by potřeboval hezkou samičku a byly by i mladé.
Radil bych Vám již nekupovat nic co si sama neprohlédnete.
Chovatel který měl doma takto zbědovaného ptáka, žádný chovatel není.
To že se ho snaží prodat bez řádné léčby to dokazuje.
Také bych radil zvěrolékaře, jestli s tím nemáte zkušenosti.

29.6.2016 21:00

pterodactyll napsal(a):
Kakariki chovám léta, ale takto zbědovaného jsem ještě neviděl.
Bojím se, že o něho stejně přijdete. Ten Váš by potřeboval hezkou samičku a byly by i mladé.
Radil bych Vám již nekupovat nic co si sama neprohlédnete.
Chovatel který měl doma takto zbědovaného ptáka, žádný chovatel není.
To že se ho snaží prodat bez řádné léčby to dokazuje.
Také bych radil zvěrolékaře, jestli s tím nemáte zkušenosti.

Krásné fotečky..děkuji..no však mu jí dcera chtěla koupit...scháněla jsem jí s ní..sama si na ní ušetřila, z kapesného :( o to víc mě to mrzí.Vlastně podvedl malou holku :( Druhý pokus jí nevyšel..Na Nise jí vrátily aspoň peníze a vzali samečka zpět.. (toho prvního, co spletli) Objížděli jsme zverimexy nikde neměli samičky, až z jednoho zverimexu kam jsem volala se nabídl pán, že jestli neseženeme do neděle, ať se ozveme, že nám jí přiveze.Tak jsem mu znovu zavolala, protože jsme nesehnali.Měl zverimex v Železném Brodě.Teď už prý nemá, jen na internetu bylo číslo, které jsem vyhledala, protože jsem obvolávala všechny obchody na okolí.To jsem se dozvěděla až potom...jestli je to pravda, nevím...to zjistím až tam jednou pojedu, jestli je tam obchod nebo ne...Byl fakt ochotný..sešel se s námi v neděli v Brodě, no a ten chovatel by měl být jeho snad kamarád..to už jsem se dozvěděla od lidí co ho znají..díky mému příspěvku co jsem sem dala..No a našeho kakariki samečka máme 3 roky...kdyby to byla samička, hodili by se k sobě výškově, možná i věkově..2013 a 2015..škoda.

29.6.2016 21:14
eli22

XXX.XXX.181.33

Krásné fotečky..děkuji..no však mu jí dcera chtěla koupit...scháněla jsem jí s ní..sama si na ní ušetřila, z kapesného :( o to víc mě to mrzí.Vlastně podvedl malou holku :( Druhý pokus jí nevyšel..Na Nise jí vrátily aspoň peníze a vzali samečka zpět.. (toho prvního, co spletli) Objížděli jsme zverimexy nikde neměli samičky, až z jednoho zverimexu kam jsem volala se nabídl pán, že jestli neseženeme do neděle, ať se ozveme, že nám jí přiveze.Tak jsem mu znovu zavolala, protože jsme nesehnali.Měl zverimex v Železném Brodě.Teď už prý nemá, jen na internetu bylo číslo, které jsem vyhledala, protože jsem obvolávala všechny obchody na okolí.To jsem se dozvěděla až potom...jestli je to pravda, nevím...to zjistím až tam jednou pojedu, jestli je tam obchod nebo ne...Byl fakt ochotný..sešel se s námi v neděli v Brodě, no a ten chovatel by měl být jeho snad kamarád..to už jsem se dozvěděla od lidí co ho znají..díky mému příspěvku co jsem sem dala..No a našeho kakariki samečka máme 3 roky...kdyby to byla samička, hodili by se k sobě výškově, možná i věkově..2013 a 2015..škoda.

Dobrý den, já jen nemohu pochopit, proč jste nenavštívili přímo nějakého chovatele. Ve zverimexu ani na burze bych nekoupila brko. Je to smutná zkušenost, pro vás obě. Příště si najděte skutečného chovatele!

29.6.2016 21:38

eli22 napsal(a):
Dobrý den, já jen nemohu pochopit, proč jste nenavštívili přímo nějakého chovatele. Ve zverimexu ani na burze bych nekoupila brko. Je to smutná zkušenost, pro vás obě. Příště si najděte skutečného chovatele!

Našeho 3 letého Pepíka máme z Nisy LB..6 neděl záruka na něho byla..a je hezký..Jeli jsme tam znovu pro samici ale měli jen samečky i když ten jeden byl malý tak si mysleli že je to samička..no nebyla, tak bez problému nám vrátili peníze..a scháněli jsme tady u nás..nenapadlo by mě že by byl někdo schopný prodat viditelně nemocného..ten pán nám v rychlosti ukázal jen nohu že je samička 2015 a že se zrovna přepeřuje a hned ho strčil ze svý klícky do krabičky...přes jeho mohutnou rukavici nebylo nic vidět..držel ho mimo auta, tak ze strachu že by mohla uletět, mě nezaráželo že ji tak rychle strčil do krabičky...a ujišťoval nás že je to na 100% samička, ať se nebojíme, že to snad ten chovatel ví moc dobře!Ujišťovala jsem se důrazně, po té zkušenosti z Nisy že je to druhý ptáček..aby to nebyl zase samec!Po této zkušenosti bych už jednala jinak.

29.6.2016 21:41
eli22

XXX.XXX.181.33

Našeho 3 letého Pepíka máme z Nisy LB..6 neděl záruka na něho byla..a je hezký..Jeli jsme tam znovu pro samici ale měli jen samečky i když ten jeden byl malý tak si mysleli že je to samička..no nebyla, tak bez problému nám vrátili peníze..a scháněli jsme tady u nás..nenapadlo by mě že by byl někdo schopný prodat viditelně nemocného..ten pán nám v rychlosti ukázal jen nohu že je samička 2015 a že se zrovna přepeřuje a hned ho strčil ze svý klícky do krabičky...přes jeho mohutnou rukavici nebylo nic vidět..držel ho mimo auta, tak ze strachu že by mohla uletět, mě nezaráželo že ji tak rychle strčil do krabičky...a ujišťoval nás že je to na 100% samička, ať se nebojíme, že to snad ten chovatel ví moc dobře!Ujišťovala jsem se důrazně, po té zkušenosti z Nisy že je to druhý ptáček..aby to nebyl zase samec!Po této zkušenosti bych už jednala jinak.

No jo no. Někteří lidé jsou prostě hajzlové!

29.6.2016 21:55

eli22 napsal(a):
No jo no. Někteří lidé jsou prostě hajzlové!

A nejdojemnější na tom je, že naše 13 dcera dnes prohlásila, že si toho chudáčka nechá, že ho vyléčíme a že ho už tam zpátky nedá, že by se tam měl špatně :) Tak mě děsí představa, že až se spolu v kleci fakt nesnesou, že budeme muset nějak přepažit klec nebo kupovat další obří klec..:) 6 smysl mi stejně říká, že ten chlap se už neozve..po 3 sms nic nepotvrdil že by jsme se měli zase sejít..takže tu asi stejně druhá Pepík zůstane..nemíním ho někde nahánět a hádat se..:( I když by si to zasloužil...snažila jsem se ho sehnat předevčírem kde se nacází, že dojedeme kamkoliv...i k tomu chovateli...jen by musel dát adresu toho chovatele...nic..no tak počkáme, uvidíme..ale spíš to dopadne tak jak to tuším..

29.6.2016 23:32

Teď jsem si přečetla toto..https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3095763/kakariki-pohlavi :D tak třeba máme ještě naději, že máme přece jen tu samici :D...To by byla švanda :D.

30.6.2016 08:01
eli22

XXX.XXX.181.33

Teď jsem si přečetla toto..https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3095763/kakariki-pohlavi :D tak třeba máme ještě naději, že máme přece jen tu samici :D...To by byla švanda :D.

A na té veterině jste byli nebo půjdete? To je asi základ všeho. Zkuste ho tedy vyléčit a když máte pochybnosti, udělejte mu DNA na pohlaví (cca 300 Kč). Pokud by to byli dva samečci, tak si myslím, že se časem nějak sžijí.Horší by byly dvě samičky. Dcera je na tom asi stejně jako naše rodina. Taky máme doma "záchrannou stanici".

korelka

30.6.2016 10:10
korelka

XXX.XXX.195.189

DNA u kakariků...kam ten svět spěje

30.6.2016 10:40
sahulalukas

XXX.XXX.211.5

Za DNA vyhodíte 300 úplně zbytečně. Vemte je na burzu a zeptejte se pár chovatelů. Kakariki chovám 7 let a už ve 30 dnech v budce poznám samce od samic. Pokud má rozdíly v pohlaví někdo nakoukané tak se splete možná u jednoho kakarika ze sta.
Z fotek už je to horší... nejlepé fotka vypovídá když ptáci sedí vedle sebe a koukáte se na ně zepředu.
Přidávám foto (není ideální). Loňský odchov co jsem dokrmoval. Jediný sameček je v pravo jinak jsou to samičky. U zdravých ptáků jde pohlaví poznat jednoduše.
Hezký den L. Pazdera.

30.6.2016 10:43
sahulalukas

XXX.XXX.211.5

Ještě když jsem si znovu prohlédnul fotky, tak by bylo dobré jim dát místo těch tček silnější bidélka (alespoň 2cm průměr) a tomu marodovi zastřihnout drápky.
L. P.

30.6.2016 12:43

sahulalukas napsal(a):
Za DNA vyhodíte 300 úplně zbytečně. Vemte je na burzu a zeptejte se pár chovatelů. Kakariki chovám 7 let a už ve 30 dnech v budce poznám samce od samic. Pokud má rozdíly v pohlaví někdo nakoukané tak se splete možná u jednoho kakarika ze sta.
Z fotek už je to horší... nejlepé fotka vypovídá když ptáci sedí vedle sebe a koukáte se na ně zepředu.
Přidávám foto (není ideální). Loňský odchov co jsem dokrmoval. Jediný sameček je v pravo jinak jsou to samičky. U zdravých ptáků jde pohlaví poznat jednoduše.
Hezký den L. Pazdera.

Já vím..jsou to pálky...jinak máte krásný odchov..opravdu..Zelenýho má také moje mamka a je nádherný..

30.6.2016 12:48

sahulalukas napsal(a):
Ještě když jsem si znovu prohlédnul fotky, tak by bylo dobré jim dát místo těch tček silnější bidélka (alespoň 2cm průměr) a tomu marodovi zastřihnout drápky.
L. P.

Poslušně hlásím, už je má zastřižený..měli jsme tam bidla různá přírodní..ale seschly a padaly, tak se pořídily z obchodu..jsou to 4 velikosti plus kamenné bidýlka..ale asi se vrátíme zase k těm přírodním..jo, jo..uděláme to jinak..ale z těch všech velikostí si ten náš vyhledává to nejužší a na nejužším i spí...opravdu..

30.6.2016 12:54
sahulalukas

XXX.XXX.211.5

Ono v přírodě má taky na výběr mnoho větví, moji kakarici spí (někteří) pověšení na pletivě... ale různá šířka je důležitá kvuli křečím... aby neměl pořát zatnuté "pěstí" :).

30.6.2016 13:22

sahulalukas napsal(a):
Ono v přírodě má taky na výběr mnoho větví, moji kakarici spí (někteří) pověšení na pletivě... ale různá šířka je důležitá kvuli křečím... aby neměl pořát zatnuté "pěstí" :).

On spí i někdy nataženej na žebříku :).

Abubaide

3.7.2016 12:28
Abubaide

XXX.XXX.100.97

Dobrý den, já jsem ta, které se kakariki samec přeměnil v samičku. Připadá mi, že se jí v posledních dvou měsících (teď je cca 6 měsíců stará) změnil tvar hlavy, jakoby se zakulatil, a zesvětlaly jí očka do skořicova z původní červené. Jak si ji teďka prohlížím, opravdu vypadá spíše na samičku, i když v prvních měsících všechno napovídalo na samečka. Přesto Vám přeju ale hodně štěstí, aby se třeba po nějaké době fakt ukázalo, že máte samičku. Navíc, pokud se skamarádí, není to nakonec jedno, jestli je to sameček nebo samička?
Jinak, možná se mi to tak zdá jenom z těch fotek, ale není ta klec pro dva trošku malá? Připadá mi, že si v ní ani nemůžou pořádně roztáhnout křídla. Ale zase nechci pindat, možná jim dáváte každý den možnost proletu, tak je to jedno.

Jinak, dotaz na místní chovatele: Nemáte někdo tip, jak přimět samostatně chovanou samičku kakariki, aby přestala snášet a předvádět pářící taneček? Ona sice ty vajíčka snese, ale sedí na nich jenom přes noc a pár hodin denně, pak se začne nudit a na vajíčka kašle, což nevadí, protože jsou stejně prázdná. Když je vezmeme ven, nehledá je, prostě si snese další. Nemá ani budku, ani se s ní nijak nemazlíme, abychom to nepodporovali, prostě snese na dno klece. Nevypadá vystresovaně, ale na bříšku si vytrhala trochu peří, které se ovšem válí okolo, nestaví z něj hnízdo. Budu ráda za každou radu.

3.7.2016 14:06

Abubaide napsal(a):
Dobrý den, já jsem ta, které se kakariki samec přeměnil v samičku. Připadá mi, že se jí v posledních dvou měsících (teď je cca 6 měsíců stará) změnil tvar hlavy, jakoby se zakulatil, a zesvětlaly jí očka do skořicova z původní červené. Jak si ji teďka prohlížím, opravdu vypadá spíše na samičku, i když v prvních měsících všechno napovídalo na samečka. Přesto Vám přeju ale hodně štěstí, aby se třeba po nějaké době fakt ukázalo, že máte samičku. Navíc, pokud se skamarádí, není to nakonec jedno, jestli je to sameček nebo samička?
Jinak, možná se mi to tak zdá jenom z těch fotek, ale není ta klec pro dva trošku malá? Připadá mi, že si v ní ani nemůžou pořádně roztáhnout křídla. Ale zase nechci pindat, možná jim dáváte každý den možnost proletu, tak je to jedno.

Jinak, dotaz na místní chovatele: Nemáte někdo tip, jak přimět samostatně chovanou samičku kakariki, aby přestala snášet a předvádět pářící taneček? Ona sice ty vajíčka snese, ale sedí na nich jenom přes noc a pár hodin denně, pak se začne nudit a na vajíčka kašle, což nevadí, protože jsou stejně prázdná. Když je vezmeme ven, nehledá je, prostě si snese další. Nemá ani budku, ani se s ní nijak nemazlíme, abychom to nepodporovali, prostě snese na dno klece. Nevypadá vystresovaně, ale na bříšku si vytrhala trochu peří, které se ovšem válí okolo, nestaví z něj hnízdo. Budu ráda za každou radu.

Jo, jo..po vyvětrání na balkoně a po slunění, rozlet po bytě 3+1..na lednici bazen ke koupání..a hlavně reprobedny, to je něco :D :D miluje písničky :D.

11.7.2016 21:23

sahulalukas napsal(a):
L. P.

Snad ujdou...

24.9.2016 12:58

Měl jste pravdu...i přes to, že jsme byli s ním u veterinářky, byl přeléčený a preventivně i ten náš a jevil se už opravdu zdravě, tak právě dnes zahynul. Ještě předevčírem mu nic nebylo, ale od včerejška hledal dole v kleci místo, kde začal polehávat..Nejvíc mě mrzí, že ten pán už vůbec nereagoval, co slíbil nesplnil...nevyměnil nám samce za samici, museli jsme koupit větší klec..dvouklec, aby kluci byli oddělený..Dnes jsem mu psala email s přiloženou fotografií..s číslem účtu, kam by měl dceři poslat náhradu škody..Ale po zkušenosti s ním, nečekám asi od něho už nic. A pan Aubrecht bude podnikat vesele dál a dál..

24.9.2016 13:02

Měl jste pravdu...i přes to, že jsme byli s ním u veterinářky, byl přeléčený a preventivně i ten náš a jevil se už opravdu zdravě, tak právě dnes zahynul. Ještě předevčírem mu nic nebylo, ale od včerejška hledal dole v kleci místo, kde začal polehávat..Nejvíc mě mrzí, že ten pán už vůbec nereagoval, co slíbil nesplnil...nevyměnil nám samce za samici, museli jsme koupit větší klec..dvouklec, aby kluci byli oddělený..Dnes jsem mu psala email s přiloženou fotografií..s číslem účtu, kam by měl dceři poslat náhradu škody..Ale po zkušenosti s ním, nečekám asi od něho už nic. A pan Aubrecht bude podnikat vesele dál a dál..

Toto je pro pána jménem, modrohlavej ".

24.9.2016 13:03

modrohlavej napsal(a):
Vážená paní, tomu pánovy zavolejte, pěkně slušně mu vynadejte, dovezl vám 1.0 těsně před smrtí a pěkně drahého a možná i starého, tito ptásći se prodávají za 300 - 350 kč, moje rada je at si ho odveze a vrátí vám peníze, chyba byla že jste mu řekla že kakarika nemužete sehnat a to je voda na mlýn pro takovéto šmelináře, přeji vám at dobře pochodíte.

Kakariki Tnv napsal(a):

Přidejte reakci

Přidat smajlík