Fanynka

XXX.XXX.90.131
Mám dvě samičky, jedna má po prvé,4 Mláďata, druha má myslela jsem si 6.Dnes jsem objevila 7 vajíčko.Má už 4mladata, a sedí po druhé.Mam o ní strach, je zničená, můžu jedno mládě přidat té druhé.A nevím, nepozná to ta druhá samička,.Nevím, něco nepokazim.Dekuji.za rady.
Dobrý den, jestli jsem dobře pochopila tak jedna andulka má 4 mladé a druhá samička 7 vajíček. A máte o ně strach. Andulky jsou tolerantní ptáci a pokud už se mláďata z vajíček mají líhnout, tak nějaké přidat by neměl být problém. Snad ta mláďata nejsou moc velká, pak by se to samičce nemuselo líbit. Velký rozdíl mezi mláďaty by neměl být.
Jinak i já letos hnízdím s jednou samičkou poprvé a ta měla hned napoprvé 7 bajec a z nich se vyklubalo 5 ptáčat o které se v pohodě postarala. Teď sedí na druhé snůšce a zatím má 5 vajec. Patrně snese ještě více. Jen se mi stalo, jak byly ty vedra, že samička po druhém vejci přestala snášet a začala až později, takže mezi mláďaty bude rozdíl 4 dny.
Fanynka

XXX.XXX.90.131
No 1samicka má 4mlade,2.samice že 7dmi vajíček už taky 4 mladé. Mezi mláďaty je rozdíl tak 3.dny Vím že se můžou přidat, ale mám strach, abych něco nezkazila.
Fanynka

XXX.XXX.90.131
A jak to děláte, samičky jsou pořád v budce, kazda je v jiné voliéře.Mam vzít mladé a dát ho tam i když tam je samice.Já na ně ještě nechytala.Az jsou větší Mám letos poprvé andulky a už jsem mela 5.mladat Mám z toho radost.Hodne sledují a čtu, ale jsem začátečník, tak vše nevím.
rad

XXX.XXX.80.148
Počkejte jak budete vyhazovat mrtvé andulky z budky, mám 10 pár, první snusky byly celkem dobré, ale ty ostatní katastrofa. Když přežilo ze 7 mladých 3 kusy tak to bylo co říct. Nevím čím to je vše mají. Ale už jsem si zvykl že z toho bude prd. Co jsem se ptal lidi, tak to nikomu nedělá.
karo2

XXX.XXX.195.189
rad
napsal(a):
Počkejte jak budete vyhazovat mrtvé andulky z budky, mám 10 pár, první snusky byly celkem dobré, ale ty ostatní katastrofa. Když přežilo ze 7 mladých 3 kusy tak to bylo co říct. Nevím čím to je vše mají. Ale už jsem si zvykl že z toho bude prd. Co jsem se ptal lidi, tak to nikomu nedělá.
Oslabení imunity a druhých a dalších hnízd, máte tam virus.
karo2

XXX.XXX.195.189
Fanynka
napsal(a):
Mám dvě samičky, jedna má po prvé,4 Mláďata, druha má myslela jsem si 6.Dnes jsem objevila 7 vajíčko.Má už 4mladata, a sedí po druhé.Mam o ní strach, je zničená, můžu jedno mládě přidat té druhé.A nevím, nepozná to ta druhá samička,.Nevím, něco nepokazim.Dekuji.za rady.
Nechejte je tak, zdravé andulky to zvládnou bez újmy. Pokud ne tak tam stejně bylo něco v nepořádku a nemělo by cenu za každou cenu zachraňovat slabší a tím oslabovat populaci.
Fanynka

XXX.XXX.90.131
Mě andulky mladé nevyhazují, staraji se pekne, ale jedná má 4.male a ta druhá bude mít 7.T ak jsem ji chtěla trochu pomoct.
Fanynka

XXX.XXX.90.131
Tak už jsem jedno mládě dala samičce, co má jen 4mlade a vše je v poradku.Samička co jich měla 7 asi zase snese vajíčko.Bylo by to 8.Asi ji budu muset vajíčka vzít.Nebo jak to děláte vy?