Dobrý den
chci se zeptat, jestli by bylo možné určit pohlaví podle těchto fotek? Vím, nejsou - moc kvalitní, pták je neposedný a bylo těžké ho vyfotit aspoň takhle.. mě by mu být něco mezi 8 - 10 měsíci, a vůbec nevíme co by to mohlo být..
Děkuji za jakékoliv reakce a typy
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podle mě se jedná o samíčku.
napsal(a):
Podle mě se jedná o samíčku.
Vážená nebo vážený.
Dáte odpověď, ale proč nenapíšete pár slov k podpoře Vašeho dojmu, aby se tázající trochu poučil ?
Třeba tvar hlavy, zelenavé zbarvení podocasníku, a pod.
Mám dojem, že pták má kroužek, ale podle barvy duhovky bych ho typoval na staršího dvou let, ikdyž fotky jsou zrádné.
Za mňa samička, menšia a svetlejšia hlava, nižšie čelo, nákrčník-véčko siaha až medzi nožičky, perie okolo kloaky má nazelenalý odtień, samček čelo vyššie, nákrčník končí na hrudi, okolie kloaky biele. Čo sa týka veku, netrúfam si odhadnúť, na základe sfarbenia dúhovky sa to určiť nedá, dúhovka sa u senegalcov sfarbí do žlta do jedného roku veku, časom až do oranžova. Na fotkách mi pripadá dúhovka žltá, čo by uvedenému veku aj zodpovedalo, ten by mal byť jasný z krúžku. Na druhej strane sa mi zdá zobák viac vyvinutý ako ma desať mesačný vták.

Dobrý den Napsala jsem že se jedná o samičku z duvodu těchto Podle fotky jak je držena v dlaní je menší postavy alespoň podle mládat co odchovávám já Spodní krovky ocasní má do žlutozelené barvy í když fotky klamou má menší kulatější hlavu a její věk je mínímálně rok a pul Podle mého názoru má trochu přerostlou horní část zobáku Měla by dostávat větve stromu na okusování.
jurda94

XXX.XXX.195.189
blanka1sene
napsal(a):
Dobrý den
chci se zeptat, jestli by bylo možné určit pohlaví podle těchto fotek? Vím, nejsou - moc kvalitní, pták je neposedný a bylo těžké ho vyfotit aspoň takhle.. mě by mu být něco mezi 8 - 10 měsíci, a vůbec nevíme co by to mohlo být..
Je to samec, podle zbarvení v tomhle věku není možno určovat, ale podle tvaru hlavy je to jasný samec.

Vážený Pane nebudu se tady dohadovat jestlí je to samec nebo samíce Každý chovatel co chová tyhle papoušky delší dobu a zároveň je taky odchovává tak Vám tady potvrdí že je to samíce By jste se divíl že to jde poznat i u mládat a dokonce již v budce Odchovala jsem jich dodnes 38 z toho jsem jich así polovínu ručně dokrmila Jen že tady na tuhle diskuzí už skoro žádní chovatelé nechodí jen většinou chytrácí a rypálkové.
jurda94

XXX.XXX.195.189
napsal(a):
Vážený Pane nebudu se tady dohadovat jestlí je to samec nebo samíce Každý chovatel co chová tyhle papoušky delší dobu a zároveň je taky odchovává tak Vám tady potvrdí že je to samíce By jste se divíl že to jde poznat i u mládat a dokonce již v budce Odchovala jsem jich dodnes 38 z toho jsem jich así polovínu ručně dokrmila Jen že tady na tuhle diskuzí už skoro žádní chovatelé nechodí jen většinou chytrácí a rypálkové.
Vážená paní, není k vám co dodat snad jen, že pokud neunesete opačný názor tak nechoďte na diskuze, v závěru vašeho příspěvku jste se dokonale popsala.
Prve dve fotky samička, zelený trojuholník jasne siaha až medzi nožičky, tretia a štvrtá fotka samček. Porovnaním svojho jedinca s fotkami zistíte pohlavie.
jurda94

XXX.XXX.195.189
tato
napsal(a):
Prve dve fotky samička, zelený trojuholník jasne siaha až medzi nožičky, tretia a štvrtá fotka samček. Porovnaním svojho jedinca s fotkami zistíte pohlavie.
Tohle neplatí u mláďat. Navíc zelený trojúhelník může klamat i u dospělých ptáků. Ne každý samec ho má jen na hrudi a ne každé samici se táhne až mezi nohy.
Zadavatel by měl udělat DNA jinak je to je věštění. U některých mi přijde, že si myslí, že mají endoskop v očích a stačí se jim podívat na fotku.

V ážený Pane už jsem se nechtěla plést do téhle dískuze ale ještě Vám odepíšu Napsala jsem že každý chovatel co chová poícephaluse delší dobu a zároveň je odchovává tak mu stačí pohled na papouška a na devadesát devět procent Vám určí pohlaví Věštíte tu se mí zdá jen Vy Tazatelé laící se ptají na ruzné věcí a lidí jako jste Vy jím blbnou hlavy Tazatel se zeptá a jednou sí přečte že mají doma samce a podruhé že má samíčku Chovatelé tady vypadají potom s promínutí jak bl..cí Konečně odpověděl taky chovatel poicephalu p Šíška.
jurda94

XXX.XXX.195.189
napsal(a):
V ážený Pane už jsem se nechtěla plést do téhle dískuze ale ještě Vám odepíšu Napsala jsem že každý chovatel co chová poícephaluse delší dobu a zároveň je odchovává tak mu stačí pohled na papouška a na devadesát devět procent Vám určí pohlaví Věštíte tu se mí zdá jen Vy Tazatelé laící se ptají na ruzné věcí a lidí jako jste Vy jím blbnou hlavy Tazatel se zeptá a jednou sí přečte že mají doma samce a podruhé že má samíčku Chovatelé tady vypadají potom s promínutí jak bl..cí Konečně odpověděl taky chovatel poicephalu p Šíška.
Věštice, nepodsouvejte svůj názor každému kdo chová afriku. Ještě se máte co učit, nejen v chovu papoušků.
A hlavně nevěštěte ať tu pak majitel toho papouška nemusí číst jednou že má samici a podruhé že má samce. Pan Šiška sice afriku taky chová, ale to neznamená, že to určil správně. Stejně tak jsem se mohl seknout i já. Podle této fotky a u tohoto mláděte máme každý 50% šanci se trefit.

Vážený i když neumím psát na počítačí jako vy protože mi je 71 let Zato si troufám tvrdit že umím rozlišít na rozdíl od Vás zda se jedná o mladou samíčku pap senegalského nebo o samce Tazatelum vzkazuji že mají pěknou samici a dávejte jí přírodní větve na okusování.
jurda94

XXX.XXX.195.189
napsal(a):
Vážený i když neumím psát na počítačí jako vy protože mi je 71 let Zato si troufám tvrdit že umím rozlišít na rozdíl od Vás zda se jedná o mladou samíčku pap senegalského nebo o samce Tazatelum vzkazuji že mají pěknou samici a dávejte jí přírodní větve na okusování.
Neumíte, pouze tipujete. Tak už vím proč jste tak nevrlá, to je věkem, ona si většina postarších dam nerada nechá poradit nebo nerada vyslechne protiargument.
Přestože má ten pták pořádný samčí zobák tak doporučuji pro jistotu udělat to DNA.
jurda94
napsal(a):
Neumíte, pouze tipujete. Tak už vím proč jste tak nevrlá, to je věkem, ona si většina postarších dam nerada nechá poradit nebo nerada vyslechne protiargument.
Přestože má ten pták pořádný samčí zobák tak doporučuji pro jistotu udělat to DNA.
Zajímavá kontraverzní diskuze. Paní přiznala, že je jí 71 let a já jsem věku stejného, tak reaguji, protože si někdo rejpnul do myslím nejen postarších dam.
Mnozí zde mladí jsou moc chytří. My jsme v mládí byli skromnější, to neznamená, že uťáple kývající starším.
Mnohokrát jsem pohlaví určil dobře, občas jsem chyboval. Určení z DNA mě vždy poučilo.
Odhadovat lze, ale u dražších ptáků je určení pohlaví v laboratoři finančně zanedbatelná částka.
Takové zde hádanky podle fotky jsou spíš pro laiky vyplněním volného času nebo zajímavá počítačová hra.
Toto je všem přístupná diskuze z oblasti určitého zájmu. Mám dojem, že jen občas zareagují skuteční chovatelé nebo odborníci, ani deset bych jich nenapočítal a je to škoda. Chápu, že draze vykoupené zkušenosti se zadarmo nedávají. Ale i dobrá rada neznamená úspěšný odchov. Já mám radost, když se někomu méně zkušenému podaří, co já nedokázal.
jurda94
napsal(a):
Tohle neplatí u mláďat. Navíc zelený trojúhelník může klamat i u dospělých ptáků. Ne každý samec ho má jen na hrudi a ne každé samici se táhne až mezi nohy.
Zadavatel by měl udělat DNA jinak je to je věštění. U některých mi přijde, že si myslí, že mají endoskop v očích a stačí se jim podívat na fotku.
Áno, test DNA je smerodajný, endoskop v očiach máte zrejme Vy ak z foto, podľa tvaru hlavy určíte pohlavie. Tie fotky pekne klamu, na prvej a druhej fotke je čelo veľmi nízke, a to skôr poukazuje na samičku, ďalšie fotky sú robené pod iným uhlom, fotoaparát vyššie ako hlava a to navodzuje dojem že čelo je vyššie ako v skutočnosti.
btw: na mojích fotkách je mladá šesť mesačná samička a trojuholník je jasný až medzi nožičky, samček je starší, má rok a pol. Myslíte si že samička po preperení bude mať ten trojuholník len na hrudi? Taktiež som si nevšimol u samčeka že by mal v piatich-šiestich mesiacoch trojuholník až medzi nožičkami. Vaše tvrdenia su ničím nepodložené, čisté špekulácie a zavádzanie. Vaša šanca, oproti šanci p. Šišku, trafiť sa do určenia pohlavia podľa foto je podľa Vašich príspevkov takmer mizivá

Pro jurda94 nemužu zato že u Vás nešlo třeba zjistit pohlaví když jste byl mladý a přišli nato že jste muž až když jste měl třeba 15 let Ale tady podle přiložených foto pohlaví jde rozeznat Je to samička s přerostlým zobákem A už sbohem.
slavikpavel

XXX.XXX.195.189
blanka1sene
napsal(a):
Dobrý den
Mate pekneho mladeho samecka.
jurda94

XXX.XXX.195.189
Moudivláček
napsal(a):
Zajímavá kontraverzní diskuze. Paní přiznala, že je jí 71 let a já jsem věku stejného, tak reaguji, protože si někdo rejpnul do myslím nejen postarších dam.
Mnozí zde mladí jsou moc chytří. My jsme v mládí byli skromnější, to neznamená, že uťáple kývající starším.
Mnohokrát jsem pohlaví určil dobře, občas jsem chyboval. Určení z DNA mě vždy poučilo.
Odhadovat lze, ale u dražších ptáků je určení pohlaví v laboratoři finančně zanedbatelná částka.
Takové zde hádanky podle fotky jsou spíš pro laiky vyplněním volného času nebo zajímavá počítačová hra.
Toto je všem přístupná diskuze z oblasti určitého zájmu. Mám dojem, že jen občas zareagují skuteční chovatelé nebo odborníci, ani deset bych jich nenapočítal a je to škoda. Chápu, že draze vykoupené zkušenosti se zadarmo nedávají. Ale i dobrá rada neznamená úspěšný odchov. Já mám radost, když se někomu méně zkušenému podaří, co já nedokázal.
Rejpnul jsem si hlavně do přispěvatelky alzbeta, protože začala komunikovat nevhodně a to arogantně a povýšenecky. Proto s ní komunikuji tak jak komunikuji, mě sice není 71 let, ale taky už dávno nejsem mladé ucho.
Jinak píšete zde zprávně:
jurda94

XXX.XXX.195.189
tato
napsal(a):
Áno, test DNA je smerodajný, endoskop v očiach máte zrejme Vy ak z foto, podľa tvaru hlavy určíte pohlavie. Tie fotky pekne klamu, na prvej a druhej fotke je čelo veľmi nízke, a to skôr poukazuje na samičku, ďalšie fotky sú robené pod iným uhlom, fotoaparát vyššie ako hlava a to navodzuje dojem že čelo je vyššie ako v skutočnosti.
btw: na mojích fotkách je mladá šesť mesačná samička a trojuholník je jasný až medzi nožičky, samček je starší, má rok a pol. Myslíte si že samička po preperení bude mať ten trojuholník len na hrudi? Taktiež som si nevšimol u samčeka že by mal v piatich-šiestich mesiacoch trojuholník až medzi nožičkami. Vaše tvrdenia su ničím nepodložené, čisté špekulácie a zavádzanie. Vaša šanca, oproti šanci p. Šišku, trafiť sa do určenia pohlavia podľa foto je podľa Vašich príspevkov takmer mizivá
Já endoskop určitě nemám, dal jsem pouze tip podle toho co vidím na fotce s přihlédnutím k věku ptáka.
Zcela jasně jsem napsal už výše, že to co tady provádíme na základě fotografie je pouze tipování a každý z nás má vysokou šanci se trefit a doporučil jsem udělat testy DNA.
Dle vašeho btw usuzuji, že zkušeností moc nemáte a posuzujete pohlaví u tohoto druhu podle porovnávání dvou jedinců, které máte doma. Ještě jednou vám tedy napíšu, že není možno určit pohlaví mláděte podle zbarvení, ale dá se to u mladých ptáků spíše podle hlavy a celkové stavby nebo robustnosti těla. Až budete mít něco u senegalců nachováno a napozorováno tak zjistíte, že u samců se změní v dospělosti i tvar hlavy. Hlava získá výraznější samčí rysy.
Senegalce jsem odchovával ještě v době kdy se jejich odchov počítal mezi velké chovatelské úspěchy a na schůzích ČSCH se o nich obdivně diskutovalo tak mi tady nepodsouvejte vaše domněnky o spekulacích a zavádění.
Pana Šišku osobně neznám tak nechápu proč ho tady vůbec vytahujete a porovnáváte nějaké Šance.
jurda94

XXX.XXX.195.189
napsal(a):
Pro jurda94 nemužu zato že u Vás nešlo třeba zjistit pohlaví když jste byl mladý a přišli nato že jste muž až když jste měl třeba 15 let Ale tady podle přiložených foto pohlaví jde rozeznat Je to samička s přerostlým zobákem A už sbohem.
Pro jistotu se postavte před zrcadlo jestli je to správně určeno u vás, možná vám někde něco i přerůstá.
Ale všimla jste si správně jedné věci a to, že má ten pták velký a výrazný zobák, ale rozhodně není přerostlý.
Tak trochu mimo zadání se zmíním o dovozci - chovateli, který mi v hejnu chytil tři páry senegalců a papoušky konžské - kouknul na ně a určil pohlaví - nespletl se, všechny páry mi později odchovávaly - děkuji pane V.N. - takže jistě jsou lidé, kteří to jednoduše mají v oku. Na druhé straně jsou chovatelé, kteří toho opravdu moc odchovávají a oko nemají - známý si koupil od chovatele 6 ks pap. konžských určených od oka jako tři páry - no měli po DNA testech šest samečků. Osobně si troufám na víc procent určovat pohlaví (od oka) pouze u hnízda - seneg.majeráků, žaků nebo konžáků - pokud je tam více mláďat na srovnání a pokud je tam opravdu zastoupení jak samců tak samic - pak se to jeví snažší, u třech jedinců stejného pohlaví se díky rozdílům můžete lehce splést.
jurda94

XXX.XXX.195.189
cone
napsal(a):
Tak trochu mimo zadání se zmíním o dovozci - chovateli, který mi v hejnu chytil tři páry senegalců a papoušky konžské - kouknul na ně a určil pohlaví - nespletl se, všechny páry mi později odchovávaly - děkuji pane V.N. - takže jistě jsou lidé, kteří to jednoduše mají v oku. Na druhé straně jsou chovatelé, kteří toho opravdu moc odchovávají a oko nemají - známý si koupil od chovatele 6 ks pap. konžských určených od oka jako tři páry - no měli po DNA testech šest samečků. Osobně si troufám na víc procent určovat pohlaví (od oka) pouze u hnízda - seneg.majeráků, žaků nebo konžáků - pokud je tam více mláďat na srovnání a pokud je tam opravdu zastoupení jak samců tak samic - pak se to jeví snažší, u třech jedinců stejného pohlaví se díky rozdílům můžete lehce splést.
Pokud myslíte pan V.N. z Olomouce tak jsem s ním taky vybíral 5 párů a u jednoho ptáka se nám to nepodařilo, byl to ještě mlaďoch a pak se dotáhl v době dospívání.
Jinak tam byla výhoda, že u těch odchyťáků se vybíralo většinou ze starých ptáků a velkého hejna, takže to byla pohodka.
U vlastních mláďat a hlavně živě se to pak podle velikosti zobáku a hlavy dalo určovat celkem snadno v případě jak píšete možnosti porovnání a zastoupení obou pohlaví. Zbarvení bylo hodně variabilní a i když v jednom hnízdě se podařilo odchovat krásné oranžové ptáky tak v dalším nebylo vzácností mít ptáky s bříškem téměř zeleným s trochou špinavě žluté na bocích. Ale i u těchto žlutých pak došlo k vybarvení na oranžovo v pozdějším věku.
Moudivláček
napsal(a):
Vážená nebo vážený.
Dáte odpověď, ale proč nenapíšete pár slov k podpoře Vašeho dojmu, aby se tázající trochu poučil ?
Třeba tvar hlavy, zelenavé zbarvení podocasníku, a pod.
Mám dojem, že pták má kroužek, ale podle barvy duhovky bych ho typoval na staršího dvou let, ikdyž fotky jsou zrádné.
Pane Mv opět před Vámi smekám...všichni se tu přou samec/samice a pouze Vy jediný jste poukázal i na stáří(mimochodem s tím s Vámi souhlasím viz dnešní senegalec v totožné diskuzi)..
Podle kroužku je narozený v loňském roce.
děkuji všem za reakce, zkusíme počkat až bude trochu starší, jestli to bude třeba jasnější. Chovatel od kterého ho máme jich zatím moc neodchoval, a sama jsem z něj měla pocit, že toho o tomto pauškovi moc neví.
Ještě se chci zeptat, odčervují se nějak tito papoušci? nebo trpí nějakýma nemocema? Připadá mi, že se nějak moc drbe a pořád si chytá spodní část zobáku, tohle před tím nedělal..
A má se jim dávat voda s jablečným octem, jestli ano tak kvůli čemu? Na internetu jsem hodně četla že jim to i může uškodit.. Nebo v jakém poměru jim to neuškodí?
mnohokrát děkuji.
Zdravím, tak nejprve, jedná se o 0,1 samička for. Mesotypus a hezká a že ten pán podle Vás moc nevěděl...no nemusel to být jeho odchov - mnoho lidí odkupují a dokrmí mláďata a pak je prodají a někteří je prodávají za své odchovy...! Odčervování, no to záleží kde jsou chování - jestli venku ve volieře - tak ano a jestli v bytě nebo uzavřené místnosti - tak ne, ale Vy jej máte jistě jako mazlíka, tak bych to neřešil a občas můžou mít průjem i z krmení(ovoce) a pak stačí podat k pití čaj černý nebo heřmánek a voda obyčejná bez chlóru, já dával vždy balenou neperlivou v celém chovu! Nemoci můžou mít jako všichni ostatní, lepší je tomu předcházet kvalitní výživou, ovoce, zelenina, bílkoviny, vitamíny(Supervit D do vody, dle návodu!), minerály(písek, sepie, vaj.skořápky převařené!), okusy(černý bez, vrba, jabloň) a dávat pozor na průvan! No a to drbání...zkusila jste ho "osprchovat"... jemně vlažnou vodou, ne do očí a nosních dírek - hezky z vrchu pouštět rosu a jinak ostatní části těla a pod křídly normálně rozprašovačem na kytky, ale novým! A nebo taky sám ukáže, že potřebuje koupel tím, že se snaží namočit do misky s vodou k pití...ale při horkých letních dnech bych doporučil osprchovat každý 2den! Zappe
PS: http://zjarda-papousci.webnode.cz/.