Horsi
napsal(a):
Dobrý den,
Je mi 12 a budu si kupovat novou andulku. Tu starou jsme si přivezli ze zverimexu s vápekou a na tu po pár měsících zemřela . Na novou klec nemám. Nevíte čím se dá klec vyčistit?
Předem děkuji za odpovědi
Tak zaprvé bych začal od Vás samotné.Měla jste andulku několik měsíců doma s vápenkou a neléčila ? Jinak klec vyčistíte čímkoliv :).tady jde spíše čím vydezinfikovat. Na trhu je nepřeberné množství přípravků já osobně doporučuji Chirox. JESTLI CHCETE TAK NAPIŠTE SOUKROMOU ZPRÁVU a poradím co a jak.
uhel

XXX.XXX.144.116
Horsi
napsal(a):
Děkuji za radu,
A s andulkou jsem byla u veterináře který ji předepsal nějaký olejíček kterým se jí mazaly nožičky a zobák. Ale nepomohlo to.
Je 21.století :) :).
Je opravdu ještě tolik lidí co vápenku mažou olejem. Zaráží mě že i někteří veterináři.
Již se to zde mnohokrát řešilo. Když nechcete kupovat drahé přípravky ne velké množství ptactva, stačí opravdu od veterináře za dvacku Ivermectin. Již jsem zde byl napaden že je to injekční přípravek. Ano je a proto je laciný. Stačí kapka na kůži, po týdnu opakovat. Dřevěná bydla je lepší vyhodit, spálit. Kapku opakovat za týden. nechá se přidat i pár kapek do vody. A funguje to.
Také se mi povedlo ze zverimexu dovléci domů. Ještě že mám karanténu.
Již jsem léčil andulky nešťastné paní, že vypadaly na konečnou a přežily. Dala je do nové klece a starou mezitím dezinfikovala. Když s nimi pak byla ještě u veterináře v nejmenovaném okresním městě, ten mě volal co jsem jim to dal že se rychle zotavují. Když jsem mu to řekl tak hned věděl, přípravek pro dobytek který likviduje roztoče i jiné parazity. Jen nikdy nedělal ptactvo a nečekal že to na ně zabere jen kapkou za krk nebo pod křídlo, nejlépe na žílu. Po týdnu opakovat. Můj veterinář mě poradil toto.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Souhlasím pravda Vápenku natirání olejičkama jen utlumí.