Střevní mikroflora, doplnění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2016 23:09
martin77

XXX.XXX.140.6

Dobrý den. Jakou potravu, či doplňky mám podávat papouškům, aby si doplnili střevní mikrofloru? U páru Penantů mám problémy, že tak za 14 dnů po vylétnutí mladých z budky mě začnou mladé slábnout a padat. Dal jsem si je na rozbor a přišlo mi, že chybí mikrofora. Martin.

8.7.2016 09:01
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Dobrý deň. Črevná mikroflóra (prirodzená) chýba väčšinou pri umele dokrmovaných mladých a po liečbe antibiotikami alebo sulfonamidami. Niekedy môže strata mikroflóry nastať aj po inej liečbe. Na obnovenie mikroflóry sa používajú probiotiká ako je napr. Avibion, PT-12 Lactobacillus salivarius a pod. Je ich veľké množstvo. Niekedy môže ale vo výnimočných prípadoch zdravotné problémy stratou mikroflóry spôsobiť stres a nervozita pri premiestnení a príprave na výstavu. Keď chýba mikroflóra je to vidieť na truse. Nezistili premnoženie patogénnej Escherichia coli?

8.7.2016 14:47
bartrand

XXX.XXX.8.67

Martine, loni jsem podavani probiotik na srovnani strevni mikroflory konzultovam s mvdr Grymovou, rikala ze v soucasne dobe, kdy se pry prestal vyrabet nejaky levny kvalitni pripravek (na jmeno si bohuzel nevzpomenu, rikala ze balicek staval okolo 120 korum), je nejlepsi podavat klasicky bily jogurt s zivimi kulturami, pouzival jsem bio bily jogurt Holandia a v pohode, akorat si dej pozor at se ti neskazi, v tomto pocasi je to hned a nadela to pak vic skody nez uzitku..

Přidejte reakci

Přidat smajlík