Měl bych dotaz na chovatele senegalců, stačí na úspěšný chov těchto papoušeků velikost klece výška 140cm, délka 100cm, hloubka 50cm, nejsem úplný začátečník ale tyto papoušky jsem nikdy nechoval, mám toho dost načtené a názory jsou různé, děkuji za názory chovatelů těchto papoušeků.
PT.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám jeden pár v kleci o rozměrech d 120 š 60 v 90 a odchovávaji každoročně Když byli ve volieře tak zahnízdit nechtěli Budka je umistěna z venku.
Zdravím, plně souhlasím s předešlou odpovědí... Zappe
PS: http://zjarda-papousci.webnode.cz/.
Diviš

XXX.XXX.137.124
Pro z jarda: Našel jsem na vašich stránkách, že lze přikrmovat tvrdým rohlíkem. Opravdu nevím, kde jsem původně dostal informaci, že papoušci by neměli jíst pečivo, hlavně bílé, a proto se znovu ptám: Lze senegalci podávat občas tvrdý rohlík ? Předem děkuji za odpověď.
korelka

XXX.XXX.195.189
kubanec
napsal(a):
Už za gustava husaka se do michanice dávala striuhanka z rohliku.
To ale neznamená, že je to vhodné krmivo pro papoušky.
ikor

XXX.XXX.195.209
Diviš
napsal(a):
Pro z jarda: Našel jsem na vašich stránkách, že lze přikrmovat tvrdým rohlíkem. Opravdu nevím, kde jsem původně dostal informaci, že papoušci by neměli jíst pečivo, hlavně bílé, a proto se znovu ptám: Lze senegalci podávat občas tvrdý rohlík ? Předem děkuji za odpověď.
Moje patagonce máju teraz 5-mlada vniezde a piškotku ani nevšimnu ale tvrdy rohlík 2 kusy za den je preč.a jedna velká mrkva aj zlistami.
Diviš
napsal(a):
Zdravím, pane vše co mám uvedené na svých stránkách a nebo když odpovídám na dotazy buď tady nebo na emaily...je pravda a zkušenosti a ti, kteří mě znají nebo, kterým jsem pomohl např. při dokrmování nejen senegálců a vůbec všech Poicephalů, amazónků...ale i kakaduů nebo ar...by to mohly potvrdit a stále používají např. můj recep. na dokrmovací kaši.No, ale nikdy jsem nikomu nic nevnucoval násilím - no a ohledně toho tvrdého rohlíku, nikdy jsem neměl žádné problémy a ani o nikom nevím a malá rada - rohlík jsem rozkrájel na 3-4 části(dle velikosti) a dával pravidelně při výměně krmení všem 1ks, ale při odchovu mláďat každý den a piškoty k tomu a taky i do krmné kaše a chovní při krmení mladých každý den vaječnici...ale vše je popsáno na mých stránkách, Zappe.
korelka

XXX.XXX.195.189
kubanec
napsal(a):
A co davate do michanice vy ? A ani piškotek nedostanou ?
Ani piškot, celoročně namočená nebo klíčená směs zrnin, mají možnost i suchých + dostatek ovoce a zeleniny, v době krmení mladých přidávám vařenou směs rýže a pšenice.
Jižní amerika + afrika.

Kubánče Takovým lidem vůbec neodpovídej.To je jen na nervy. Uplně zbytečné.
Diviš

XXX.XXX.137.124
Pro z jarda: díky za inoformaci, můj senegalec už si pochutnává na tvrdém rohlíčlu.
Madas

XXX.XXX.144.116
park
napsal(a):
Měl bych dotaz na chovatele senegalců, stačí na úspěšný chov těchto papoušeků velikost klece výška 140cm, délka 100cm, hloubka 50cm, nejsem úplný začátečník ale tyto papoušky jsem nikdy nechoval, mám toho dost načtené a názory jsou různé, děkuji za názory chovatelů těchto papoušeků.
PT.
Docela se divím, tedy asi ne :) že Vám nikdo neřekl, nebo si nenačetl jaký je rozdíl mezi chovem a odchovem :( a nikdo na to neupozornil !
Madas

XXX.XXX.144.116
park
napsal(a):
Ptal jsem se na úspěšný chov, tedy se dá předpokládat že myslím i úspěšný odchov, ti co odpovídali k tématu pochopili ;-), jinak děkuji za upozornění.
V tom případě rozhodně NE. Jestliže nechcete pouze množit.
Madas

XXX.XXX.144.116
Chovat tak krásného papouška v kleci 140cm? Ruku na srdce :( odchovat ANO, ale potom voliera.
Madas
napsal(a):
Chovat tak krásného papouška v kleci 140cm? Ruku na srdce :( odchovat ANO, ale potom voliera.
Dobrý den.
Souhlasím s vámi, ale je spousta chovatelů, kteří chovají své ptáky dle svých možností. Uvedená klec je dostačující. Chovám 7 párů v různých klecových boxech. Tři páry mají k dispozici voliérky 150 x 80 x 170cm výška. Samozřejmě bych rád v budoucnu vybudoval pro senegalce něco venku, ale ani ne tak kvůli prostoru, ale spíš kvůli dešti, sluníčku a čerstvém vzduchu. Občas na střídačku dávám senegalce ven do 3 metrové voliéry. Je to nádhera, ptáci pěkně ožijí a je radost se na ně dívat, ale jsou to především šplhavci, rozhodně to nejsou letci jako austrálie. Každopádně poslední odpověď, kterou jste napsal, tak se sní stotožňuji.
Děkuji za reakce, momentálně jsem na odchov limitován prostorem, myslím tím celoročně vytápěná místnost s oknem a stálým přísunem čerstvého vzduchu tento prostor mám ale nepojme větší klece, na prolet mám terasu (součást domu, ale není vytápěná) kde budou mimo chovnou sezónu ve voliéře.

Madas Další teoretik co tady dělá rozumy- Samozřejmě že ptáci jdou potom do voliéry. Jen je musís nejprve odchovat.Už jsi někdy odchoval senegalce. I ve voliře.Tak jsi borec. Znám chovatelu hodně ale devadesát procent je odchovávává ve větších klecích protože ve voliérách hnízdit nechtějí. Nedělej chytrého a neblbni tady třeba mladým chovatelum hlavy.
Madas

XXX.XXX.144.116
napsal(a):
Madas Další teoretik co tady dělá rozumy- Samozřejmě že ptáci jdou potom do voliéry. Jen je musís nejprve odchovat.Už jsi někdy odchoval senegalce. I ve voliře.Tak jsi borec. Znám chovatelu hodně ale devadesát procent je odchovávává ve větších klecích protože ve voliérách hnízdit nechtějí. Nedělej chytrého a neblbni tady třeba mladým chovatelum hlavy.
Dobrý den, kdyby jste si lépe přečetl co jsem psal. Jinak vás ve svem teoretickém zařízení rád uvítám. Ze tří páru dva hnízdí a odchovávají ve volieře, až na bidlo, třetí odchovává v kleci.Voliery jsou 3,5m délka.S pozdravem Dašek Matrin.

Gratuluji Jste jeden z těch devadesáti devíti procent co odchovává poicephalcu ve voliérách.