Kolečka na ocase korela

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.7.2016 20:39
bacyl

XXX.XXX.65.252

Dobrý den potřeboval bych poradit ohledně pohlaví u korely lutino, mám mladé korely lutino a ze spodu ocasu má v řadě za sebou zlutá kolečka jedná se o samici? děkuji.

9.7.2016 18:58
bacyl

XXX.XXX.65.252

Nikdo opravdu nevi jestli ty žluté kolečka ze spodu ocasu má samec nebo samice? díky za rady.

9.7.2016 19:51
Honza12

XXX.XXX.45.30

Přidejte foto.

9.7.2016 20:24
bacyl

XXX.XXX.65.252

Uz ho nemám uz korelka sla do sveta. smajlík chtel jsem to vedet at neumru neznalý. pro příšti prodej bych to docela uvital abych mohl s urcitosti rici zda se jenda o samici nebo samce ponevadz u lutin se tezko pohlavi urcuje.

10.7.2016 14:54
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

bacyl napsal(a):
Nikdo opravdu nevi jestli ty žluté kolečka ze spodu ocasu má samec nebo samice? díky za rady.

Ty kolečka na spodní straně ocasu nesouvisí s pohlavím, korela byla pravděpodobně strakatá lutino a nebo lehce perlová lutino (někdy ta strakatost a to perlování není skoro vidět) a ocas se pak takhle zbarví. Měla jsem několik lutino strak a perlovek - všechno samičky (po lutino otci, matka byla bělohlavá perlostraka) a každá měla na ocasních perech jinou kresbu. Jedna měla žluté proužky, druhá žluté tečky, další měla ocas celý žlutý... Takže si nemyslím, že by ta kresba úplně souvisela s pohlavím. Říká se sice, že samci mají ocas spíše bílý a samičky žlutější, ale záleží na celkové barvě. Pokud je lutino více žluté a k tomu straka, nebo perlovka, může mít žluté tečky i samec. Samozřejmě jsem myslela mláďata, u dospělých je to pak jednodušší, dospělý samec má ocas jednobarevný (žlutý nebo bílý a nebo lehce béžový - díky zbytkovému melaninu, který se u samců v dospělosti poměrně dost projevuje).

10.7.2016 15:39
bacyl

XXX.XXX.65.252

Díky za vyčerpávající informaci.

11.7.2016 18:02
jaajina

XXX.XXX.89.124

Zdravím máte někdo tuto mutaci ?

11.7.2016 19:53
Tato Vovo

XXX.XXX.9.94

Je to bielohlava perlova skorica straka a mam ich v chove.

Přidejte reakci

Přidat smajlík