Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kath

9.7.2016 15:01
Kath

XXX.XXX.249.4

Dobrý den,
Včera jsme na zahradě našli hrdličku s nějakým pochroumaným křídlem, neváhala jsem a vzala jsem ji k do voliéry, kde mám hrdličky chechtavé. Jsem odholaná ji vykurýrovat. Něco jsem si o ní načetla, protože je to poprvé co jsem ji viděla. A dočetla jsem se, že na zimu odlétá. Chci se zeptat, jestli ji teda mám na zimu schovávat, nebo odlétají hlavně kvuli nedostatku potravy a zimu přečká?
Moc Děkuji

9.7.2016 17:03
lupus4

XXX.XXX.49.7

Zima ji nevadí, odlétají kvůli potravě...
Když se uzdraví do konce srpna klidně ji můžete pustit...
Správně by jste ji měla předat do záchranné stanice...
jinak se dopouštíte "pytláctví".

9.7.2016 17:35
Kalous

XXX.XXX.99.7

Pytláctví?

lusy

9.7.2016 19:59
lusy

XXX.XXX.178.0

Pane a čo my odpoviete koľko ich na svojom území postrielaju Taliansky polovníci pri migráci to sa ako nazíva, je to smutné ale je to tak niekto ich chráni iný ich striela a pritom chovatelia ich chovajú a keď polna hrdlička je ohrozená, spomeňme si na minulosť koľko ich unás bývalo dnes ich je málo kde vydieť, a pani ktorá sa hrdličku snaží zachrániť tak je pitiactvo, keď ju nechá skapať to bude čo, neposkitnutie pomoci.

9.7.2016 20:10
lupus4

XXX.XXX.49.7

Kalous napsal(a):
Pytláctví?

Tak jednak to bylo v uvozovkách a jednak na všechno naše ptactvo (vyjma bažanta, kachny divoké a hřivnáče) potřebujete povolení...já si to nevymyslel, jen konstatuju jak to je

9.7.2016 21:06
Kalous

XXX.XXX.99.7

Ano povoleni by potrebovala, mate pravdu i s temi druhy, na ktere povoleni neni potreba ale myslim, ze neni potreba pani hned desit pytlactvim, kdyz se zadneho nedopustila a potrebuje jen poradit.

9.7.2016 21:36
stewe5

XXX.XXX.7.2

Pytláctví bych vůbec neřešil, neni žalobce není soudce...a když náhodou někdo přijde tak řekněte že ji máte jeden den a chystáte se jí nahlásit.

10.7.2016 05:58
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Na podzim ji dejte někam do menší klece a pokud možno udělejte nějakou látkovou přepážku. Před mnoha lety jsem dokrmil mladé divoké hrdličky a stěhovavý pud byl tak silný, že si odřely o pletivo hlavy, přesto, že nepoznaly volnost pohybu v přírodě. Asi po týdnu se zklidnily a byly zase ve voliéře v pohodě. Pokud si ji chcete nechat bylo by vhodné to nejjemnější pletivo např i to co se dává do oken proti hmyzu a z umělé hmoty.

zitus

11.7.2016 09:55
zitus

XXX.XXX.178.0

corvuscorax napsal(a):
Na podzim ji dejte někam do menší klece a pokud možno udělejte nějakou látkovou přepážku. Před mnoha lety jsem dokrmil mladé divoké hrdličky a stěhovavý pud byl tak silný, že si odřely o pletivo hlavy, přesto, že nepoznaly volnost pohybu v přírodě. Asi po týdnu se zklidnily a byly zase ve voliéře v pohodě. Pokud si ji chcete nechat bylo by vhodné to nejjemnější pletivo např i to co se dává do oken proti hmyzu a z umělé hmoty.

Celkom nemáte pravdu, hrdličky polné chovám dlhé roky a stehohavý pud sa my u nich neosvedčil nakoľko na jeseň po vypustených mlaďat sa zdržujú vetšinou v okoli voliery, po dlhšom volnom čase na slobode ich radšie vždy odchytím nakoľko by som nechcela one prisť, mám problémi z nadmerním výskytom dravcov, čo sa týka latkovéj prekážky s vami súhlasím, čo sa tyka hrdličky polnéj spoňte si na 50,60 roky kolko sme ich tu mali, taliani majú národný šport pri migráci hrdličiek, hrivňákov, lastovičiek, špakov lovenim čiže strlielaním a to sme eu každy má povolené a robý si čo chce jeden chráni druhý strieľa a na Slovensku je to tak ako to je, chovateľ chová zakázané druhy vtáctva a udržuje určitý druh aby nevyhynul ako to je pri mnohých druhov žijúcich v prirode.

Kath

24.7.2016 20:58
Kath

XXX.XXX.249.4

Děkuji za komentáře a rady.. "pytláctví" se opravdu nebojim, myslim si, že v tomhle ohledu by se měli řešit jiné věci než to že někdo chce pomoct raněnýmu zvířeti, a jestli za to někdo vážně někoho trestá, tak se na mě nezlobte ale je tu něco špatně..
Jenom necita by tu hrdličku nechal válet se v trávě aby ju něco sežralo.. hlavně my máme celkem loveckýho kocoura, toho sem se taky bála.. Prostě bude se u mě mít dobře

Přidejte reakci

Přidat smajlík