Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2016 18:52
Henry 1

XXX.XXX.203.13

Dobrý den,
prosím o určení mutace popřípadě pohlaví je to muj první odchov.
Předem děkuji za odpověd.

10.7.2016 20:17
chlupjosef

XXX.XXX.140.177

Modrá skořice.

10.7.2016 21:14
moravák

XXX.XXX.148.106

Henry 1 napsal(a):
Dobrý den,
prosím o určení mutace popřípadě pohlaví je to muj první odchov.
Předem děkuji za odpověd.

Vypadá to na samce, ale je to ještě mládě, takže těžeji určit pohlaví. Mutace je modrá skořice.

10.7.2016 23:30
Henry 1

XXX.XXX.203.13

Děkuji.

10.7.2016 23:41
Henry 1

XXX.XXX.203.13

Tady jsou oba sourozenci. otec stříbro matka modrá.

11.7.2016 13:35
Henry 1

XXX.XXX.203.13

Henry 1 napsal(a):
Tady jsou oba sourozenci. otec stříbro matka modrá.

Ještě bych se rád zeptal na druhé mládě je to modrá straka? díky.

11.7.2016 13:47
dr.Doubek

XXX.XXX.90.13

Henry 1 napsal(a):
Ještě bych se rád zeptal na druhé mládě je to modrá straka? díky.

Z fotky bych řekl normální modra.

lumpicek

11.7.2016 14:13
lumpicek

XXX.XXX.0.243

dr.Doubek napsal(a):
Z fotky bych řekl normální modra.

Dobrý den, později jste uvedl jak vypadá rodičovský pár, tudíž samec štěpí na skořici a to skořicové mládě je samička.To druhé mládě vypadá jako normálně modrý pták, pokud nemá někde po těle bílá peříčka, která na fotkách nejsou vidět, tak to straka není.

11.7.2016 14:15
Henry 1

XXX.XXX.203.13

lumpicek napsal(a):
Dobrý den, později jste uvedl jak vypadá rodičovský pár, tudíž samec štěpí na skořici a to skořicové mládě je samička.To druhé mládě vypadá jako normálně modrý pták, pokud nemá někde po těle bílá peříčka, která na fotkách nejsou vidět, tak to straka není.

Děkuji moc.

11.7.2016 14:22
alex73

XXX.XXX.6.232

Dobrý deň. Nechcem založiť nové vlakno. Dakujem za pochopenie Henry 1. Chcel by som sa vás opýtať či je to modrá straka. Je to samec. Akú samicu by som mal zohnať aby som odchoval straky. Okrem straky. Dakujem za odpovede.

lumpicek

11.7.2016 14:35
lumpicek

XXX.XXX.0.243

alex73 napsal(a):
Dobrý deň. Nechcem založiť nové vlakno. Dakujem za pochopenie Henry 1. Chcel by som sa vás opýtať či je to modrá straka. Je to samec. Akú samicu by som mal zohnať aby som odchoval straky. Okrem straky. Dakujem za odpovede.

Dobrý den, moc pěkný jedinec.Rozepište se více o jeho původu, pokud ho znáte, barva rodičů?A s tou samičkou záleží jen na Vás, kterým směrem se chcete vydat, myslím tím do jakých barev chcete strakatost rozšířit dále.
Pokud by se jednalo o dvoufaktorového strakáče, tak je to perfektní pták k rychlému získání dalších strakatých ptáků v různých mutacích.

11.7.2016 15:08
alex73

XXX.XXX.16.86

Pôvod ich rodičov neviem. Keby som vedel bolo by to plus. Preto sa pýtam či musí mať samicu straku. Lebo mám dispozícii dve samicky jedna je modrá druhá modrá škorica. Dakujem za odpoveď.

11.7.2016 15:35
olda1

XXX.XXX.152.123

alex73 napsal(a):
Pôvod ich rodičov neviem. Keby som vedel bolo by to plus. Preto sa pýtam či musí mať samicu straku. Lebo mám dispozícii dve samicky jedna je modrá druhá modrá škorica. Dakujem za odpoveď.

Pokud je to recesivní straka, tak musí mít k sobě, aspoň štěpitelnou samičku na recesivní straky.

11.7.2016 15:49
alex73

XXX.XXX.16.86

Ako to zistím že je to recesivni alebo dominantný. Genetiku u penantov moc neovládam. Vetsina mojich papagajov sú alex. maly.

slavikpavel

11.7.2016 16:07
slavikpavel

XXX.XXX.195.189

alex73 napsal(a):
Ako to zistím že je to recesivni alebo dominantný. Genetiku u penantov moc neovládam. Vetsina mojich papagajov sú alex. maly.

Napárujete s přírodním ptákem neštěpitelným, když odchováte straky tak je dominantní a když ne tak je recesivní.

lumpicek

11.7.2016 17:36
lumpicek

XXX.XXX.0.243

alex73 napsal(a):

Je jedno jakou mu dáte samičku, záleží na Vás co od budoucích odchovů očekáváte, pokud je pták jednofaktorový, tak budete mít mláďata straky a modré, pokud dáte skořicovou samičku, tak budou ještě všichni samečci štěpit na skořicovou.Pokud je dvoufaktorový, tak budou všechna mláďata straky a pokud použijete skořicovou samičku, tak potomstvo, samečci strakatí ještě budou štěpit na skořici.

11.7.2016 20:03
olda1

XXX.XXX.152.123

lumpicek napsal(a):
Je jedno jakou mu dáte samičku, záleží na Vás co od budoucích odchovů očekáváte, pokud je pták jednofaktorový, tak budete mít mláďata straky a modré, pokud dáte skořicovou samičku, tak budou ještě všichni samečci štěpit na skořicovou.Pokud je dvoufaktorový, tak budou všechna mláďata straky a pokud použijete skořicovou samičku, tak potomstvo, samečci strakatí ještě budou štěpit na skořici.

To jen za předpokladu, že je to dominantní straka.

lumpicek

11.7.2016 20:09
lumpicek

XXX.XXX.0.243

olda1 napsal(a):
To jen za předpokladu, že je to dominantní straka.

Vy jste u penantů viděl prověřenou recesivní straku?

11.7.2016 20:11
olda1

XXX.XXX.152.123

lumpicek napsal(a):
Vy jste u penantů viděl prověřenou recesivní straku?

Jasně, protože je mám.

lumpicek

11.7.2016 20:25
lumpicek

XXX.XXX.0.243

olda1 napsal(a):
Jasně, protože je mám.

To by bylo na dlouhé psaní, kterému by jste nevěřil jako spousta jiných chovatelů.Dominantní straka samec, více než deset let odchovy dvě hnízda více než deset mladých za sezónu a ani jedna straka, on a ni chovatel nevěděl, že straku má.Koupil jsem od něj mládě, přírodní samec, neviděl jsem ho v hnízdě, tam je to vidět u strak hned.A ten samec další rok čtyři mláďata a z toho tři straky.
Později různým chovatelům uhynul z páru jeden takzvaný štěpák na straky a ten zbývající kus měl s obyčejným dopárovaným ptákem strakaté mladé.Takže ti štěpáci jsou straky také, jen to na nich není vidět, tím pádem recesivní straka u penantů není.

11.7.2016 20:42
olda1

XXX.XXX.152.123

lumpicek napsal(a):
To by bylo na dlouhé psaní, kterému by jste nevěřil jako spousta jiných chovatelů.Dominantní straka samec, více než deset let odchovy dvě hnízda více než deset mladých za sezónu a ani jedna straka, on a ni chovatel nevěděl, že straku má.Koupil jsem od něj mládě, přírodní samec, neviděl jsem ho v hnízdě, tam je to vidět u strak hned.A ten samec další rok čtyři mláďata a z toho tři straky.
Později různým chovatelům uhynul z páru jeden takzvaný štěpák na straky a ten zbývající kus měl s obyčejným dopárovaným ptákem strakaté mladé.Takže ti štěpáci jsou straky také, jen to na nich není vidět, tím pádem recesivní straka u penantů není.

Nezlobte se na mě, ale vy si nedokážete vyplnit profil, a já mám věřit téhle báchorce. Nevím ani s kým si píšu, jestli nejste třeba desetiletý školák, jak to tady občas bývá. Pište si co chcete, já nikoho přesvědčovat nemusím a věřím chovatelům, co už nějaké mutace penantů odchovali. To mi taky jeden tvrdil, když mi prodával albinku, že je z páru, kde jeden byl oranž, tudíš štěpí do oranžů. V gen. kalkulačce, tedy uvádějí nesprávné informace. Mějte se.

slavikpavel

12.7.2016 08:16
slavikpavel

XXX.XXX.195.189

Lumpicek neví o mutacích vůbec nic, podle něj je přírodně zbarvený penant opalin, jak tady někde psal, protože opalin může být jenom červený pták. Píše tady i různé jiné bludy.

lumpicek

12.7.2016 10:06
lumpicek

XXX.XXX.0.243

slavikpavel napsal(a):
Lumpicek neví o mutacích vůbec nic, podle něj je přírodně zbarvený penant opalin, jak tady někde psal, protože opalin může být jenom červený pták. Píše tady i různé jiné bludy.

Brzděte slova, pro vás je blud vše co neznáte a nebo co neumíte pochopit, nenapsal jsem, že přírodní penant je opalín, ale mělo by tomu tak být podle toho, jak je posuzována červená rozela pestrá, která je tažena z penanta.
Lumpíček na rozdíl od vás nepřišel k hotové věci, byl u počátku chovu mutací nejen u nás a ti ptáci s odlišným zbarvením se hledali drobnohledem po celé republice mezi chovateli, znamenalo to všude dojet, nebyl internet, aby se poslala fotka.
Jen pro zajímavost napište se kterými předními chovateli mutací v naší zemi jste za posledních čtyřicet let v kontaktu.
Vy zde máte totiž pocit, že chci někoho poučovat, ani náhodou, znám dějiny určitých mutací papoušků a ty zde obracejí podobně jako i dějiny lidstva ti mocní, kteří z toho profitují.
Je zajímavé, že sem chodí i starší generace chovatelů mutací, kteří vědí totéž co já, ale zde dělají mrtvé brouky, nic proti, je to jejich svobodné rozhodnutí.

slavikpavel

12.7.2016 10:25
slavikpavel

XXX.XXX.195.189

lumpicek napsal(a):
Brzděte slova, pro vás je blud vše co neznáte a nebo co neumíte pochopit, nenapsal jsem, že přírodní penant je opalín, ale mělo by tomu tak být podle toho, jak je posuzována červená rozela pestrá, která je tažena z penanta.
Lumpíček na rozdíl od vás nepřišel k hotové věci, byl u počátku chovu mutací nejen u nás a ti ptáci s odlišným zbarvením se hledali drobnohledem po celé republice mezi chovateli, znamenalo to všude dojet, nebyl internet, aby se poslala fotka.
Jen pro zajímavost napište se kterými předními chovateli mutací v naší zemi jste za posledních čtyřicet let v kontaktu.
Vy zde máte totiž pocit, že chci někoho poučovat, ani náhodou, znám dějiny určitých mutací papoušků a ty zde obracejí podobně jako i dějiny lidstva ti mocní, kteří z toho profitují.
Je zajímavé, že sem chodí i starší generace chovatelů mutací, kteří vědí totéž co já, ale zde dělají mrtvé brouky, nic proti, je to jejich svobodné rozhodnutí.

Lumpicek nezná nic a u ničeho nebyl, další blbost je napsat že červená (opalin) mutace rozely pestré je z penanta.
Buďte klidný, v kontaktu jsem s mnoha chovateli a díky internetu nejen v ČR.
Poučovat možná nechcete, ale chcete vypadat moudře a že tomu moc rozumíte a vidíte do toho, ale opak je pravdou.

lumpicek

12.7.2016 10:36
lumpicek

XXX.XXX.0.243

slavikpavel napsal(a):
Lumpicek nezná nic a u ničeho nebyl, další blbost je napsat že červená (opalin) mutace rozely pestré je z penanta.
Buďte klidný, v kontaktu jsem s mnoha chovateli a díky internetu nejen v ČR.
Poučovat možná nechcete, ale chcete vypadat moudře a že tomu moc rozumíte a vidíte do toho, ale opak je pravdou.

Nemíním s vámi polemizovat, určitě si zde zvýšíte ego tím, že schazujete druhé.Jste úžasný suverén, který ví o druhých co vědí a u čeho byli, nebo nebyli, opravdu vzácná úchylka.
Znám lidi vašeho typu i ze svého blízkého okolí, kteří nahlížejí na druhé tak, kdo ví, nebo umí více než oni, ten je nenormální, léčejí si tím vlastní retardaci.

12.7.2016 10:39
Henry 1

XXX.XXX.203.13

Dobrý den.
založil jsem tohle vlákno protože jsem chtěl poradit jsem začínající chovatel i když asi pozdě, ale tahle vaše debata člověku akorát tak pomotá hlavu

lumpicek

12.7.2016 10:53
lumpicek

XXX.XXX.0.243

Henry 1 napsal(a):
Dobrý den.
založil jsem tohle vlákno protože jsem chtěl poradit jsem začínající chovatel i když asi pozdě, ale tahle vaše debata člověku akorát tak pomotá hlavu

Dobrý den, chtěl jsem Vám pomoci, vše co jsem Vám napsal tak je.Váš dotaz narušila otázka dalšího chovatele.
Nic si z toho nedělejte, prostě výměna názorů a životních zkušeností, setkáte se s tím běžně i v budoucnu, co člověk, to různý názor na určitou věc.
Ať se daří.

12.7.2016 11:03
Henry 1

XXX.XXX.203.13

lumpicek napsal(a):
Dobrý den, chtěl jsem Vám pomoci, vše co jsem Vám napsal tak je.Váš dotaz narušila otázka dalšího chovatele.
Nic si z toho nedělejte, prostě výměna názorů a životních zkušeností, setkáte se s tím běžně i v budoucnu, co člověk, to různý názor na určitou věc.
Ať se daří.

Děkuji
jestli mohu tak bych se vrátil k svému dotazu jestli jsem to dobře pochopil tak modrá skořice je samec a modrá samice?
Rád bych si je oba nechal do dašího chovu.
Co jsem tady pochopil tak štěpitelnost záleží na pohlaví. Na co tedy mohou štěpit? Děkuji.

lumpicek

12.7.2016 11:15
lumpicek

XXX.XXX.0.243

Henry 1 napsal(a):
Děkuji
jestli mohu tak bych se vrátil k svému dotazu jestli jsem to dobře pochopil tak modrá skořice je samec a modrá samice?
Rád bych si je oba nechal do dašího chovu.
Co jsem tady pochopil tak štěpitelnost záleží na pohlaví. Na co tedy mohou štěpit? Děkuji.

Píšete, otec stříbro, matka modrá.Je ten otec stříbro, tudíž kombinace žluté a modré, někdy nazývaná bílá?Nebo je pouze modrý skořicový?
Toto je třeba vědět, odvíjí se na tom další štěpitelnost potomstva.Upřesněte to prosím, pak to rozepíši blíže k dané barvě.

12.7.2016 11:37
Henry 1

XXX.XXX.203.13

lumpicek napsal(a):
Píšete, otec stříbro, matka modrá.Je ten otec stříbro, tudíž kombinace žluté a modré, někdy nazývaná bílá?Nebo je pouze modrý skořicový?
Toto je třeba vědět, odvíjí se na tom další štěpitelnost potomstva.Upřesněte to prosím, pak to rozepíši blíže k dané barvě.

Modrý skořicový ale daleko světlejší než mládě na fotce. Břicho světle šedé až bílé a na zádech prosvítají skořicova pírka a na letkách světle modrá.

lumpicek

12.7.2016 11:59
lumpicek

XXX.XXX.0.243

Henry 1 napsal(a):
Modrý skořicový ale daleko světlejší než mládě na fotce. Břicho světle šedé až bílé a na zádech prosvítají skořicova pírka a na letkách světle modrá.

Tak dobře, budeme vycházet, že samec je modrý skořicový a samička modrá.Potom jejich potomstvo jsou modří samci i samičky, skořicové samičky, ale samečci všichni štěpí po otci na skořicovou barvu.
Takže to skořicové mládě je v tom případě 100% samička.Druhé mládě pokud bude samička, tak je pouze modrá, pokud to bude samec, tak ještě bude štěpit na skořicovou.
Jestli se budete chtít mutacemi zabývat i do budoucna, kupte si knížku o andulkách, tam jsou různé mutace nejpolopatičtěji popsány a vše dále, kombinace mutací později odvodíte sám.Někdo používá i skvělý projekt pana Raška-genetickou kalkulačku.Ta však slouží pro ty méně vnímavé.Lepší je však naučit se základy dědičnosti sám a mít je v hlavě, potom Vás nikdo nenapálí při koupi různých barev.

12.7.2016 12:08
olda1

XXX.XXX.152.123

lumpicek napsal(a):
Tak dobře, budeme vycházet, že samec je modrý skořicový a samička modrá.Potom jejich potomstvo jsou modří samci i samičky, skořicové samičky, ale samečci všichni štěpí po otci na skořicovou barvu.
Takže to skořicové mládě je v tom případě 100% samička.Druhé mládě pokud bude samička, tak je pouze modrá, pokud to bude samec, tak ještě bude štěpit na skořicovou.
Jestli se budete chtít mutacemi zabývat i do budoucna, kupte si knížku o andulkách, tam jsou různé mutace nejpolopatičtěji popsány a vše dále, kombinace mutací později odvodíte sám.Někdo používá i skvělý projekt pana Raška-genetickou kalkulačku.Ta však slouží pro ty méně vnímavé.Lepší je však naučit se základy dědičnosti sám a mít je v hlavě, potom Vás nikdo nenapálí při koupi různých barev.

Koukám, že základy genetiky, by jste se měl naučit asi vy pořádně. Pokud je samec modrý skořicový, tak samička nemůže být pouze modrá. Je jen a jen modrá skořicová. Tímto jste mě přesvědčil o všem co jste psal ohledně mutací. Více už nebudu reagovat. Mějte se.

12.7.2016 12:09
olda1

XXX.XXX.152.123

olda1 napsal(a):
Koukám, že základy genetiky, by jste se měl naučit asi vy pořádně. Pokud je samec modrý skořicový, tak samička nemůže být pouze modrá. Je jen a jen modrá skořicová. Tímto jste mě přesvědčil o všem co jste psal ohledně mutací. Více už nebudu reagovat. Mějte se.

Jen upřesním co jste napsal o mutacích penantů.

lumpicek

12.7.2016 12:18
lumpicek

XXX.XXX.0.243

olda1 napsal(a):

Děkuji za opravu, jen u toho nemusíte tak machrovat, jde to napsat i jinak.

lumpicek

12.7.2016 12:20
lumpicek

XXX.XXX.0.243

lumpicek napsal(a):

Takže je to trošku jinak, ta skořice je samička a modrý je samec, štěpitelný na skořici po otci.

12.7.2016 12:21
Henry 1

XXX.XXX.203.13

Pánové stejně vám oboum děkuji za reakce

lumpicek

12.7.2016 12:25
lumpicek

XXX.XXX.0.243

Henry 1 napsal(a):
Pánové stejně vám oboum děkuji za reakce

Čím více zmatků, tím větší sranda.

20.8.2016 23:39
Pistik251

XXX.XXX.31.19

Caute ake budu mlade ked sparujem samicka prirodna samcek modra straka. Vdaka.

21.8.2016 11:11
Pistik251

XXX.XXX.234.191

Nik sa nenajde.

21.8.2016 12:57
Miroslav Bláha

XXX.XXX.222.21

Pistik251 napsal(a):
Caute ake budu mlade ked sparujem samicka prirodna samcek modra straka. Vdaka.

Pokud máte dominantní straku, tak budou mláďata přírodní štepitelná do modrých a přírodní straky štepitelné do modrých.Pokud se jedná o straku recesívní, tak budou pouze přírodní štepitelná do modrých a strak.

21.8.2016 13:00
petajz

XXX.XXX.144.34

lumpicek napsal(a):
Čím více zmatků, tím větší sranda.

To bych ani neřekl obzvlášť když někdo radí začátečníkovi a při tom nezná dědičnost u mutace vázané na pohlaví, což jsou naprosté základy genetiky.

lumpicek

21.8.2016 17:45
lumpicek

XXX.XXX.0.243

petajz napsal(a):
To bych ani neřekl obzvlášť když někdo radí začátečníkovi a při tom nezná dědičnost u mutace vázané na pohlaví, což jsou naprosté základy genetiky.

Zdravím, vždyť jsem uznal, že jsem zazmatkoval, čas od času rychleji konám než myslím a pak už to nejde vrátit, škoda, že příspěvky nejdou dodatečně upravit, nebo unáhlené výpady smazat přímo jejich autorem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík