Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2016 15:14
libor.ondracek

XXX.XXX.245.250

Dobrý den
Našel jsem v knize fotku tohoto papouška a nebyl u něj název a chci se zeptat co to je?

jurda94

14.7.2016 15:27
jurda94

XXX.XXX.195.189

Mladý samec eklektuse různobarvého.

14.7.2016 17:18
barp58

XXX.XXX.20.175

libor.ondracek napsal(a):
Dobrý den
Našel jsem v knize fotku tohoto papouška a nebyl u něj název a chci se zeptat co to je?

Eklektus, nebo orel skalní.

14.7.2016 18:16
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

barp58 napsal(a):
Eklektus, nebo orel skalní.

Pane, blbá odpověď na slušný dotaz.
Myslíte, že jste vtipný? Hluboce se mýlíte.
Poznat samce eklektusů není snadné a podle fotky ještě obtížnější. Podruhů je mnoho, kříženců ještě víc a místo, abyste dal odkaz na zdroje, které jsou se vtipně prezentujete. Já bych si to netroufl.

14.7.2016 21:38
barp58

XXX.XXX.20.175

Moudivláček napsal(a):
Poznat samce eklektusů není snadné a podle fotky ještě obtížnější. Podruhů je mnoho, kříženců ještě víc a místo, abyste dal odkaz na zdroje, které jsou se vtipně prezentujete. Já bych si to netroufl.

Pane, poznat eklektuse v té knize je snadné, tak nepište takové blbosti o podruzích, samci jsou vždy zelení a křížence jsem ještě neviděl. Já jsem asi vtipný, ale vy velice chytrý, sledovat vaše odpovědi na různá témata v této rubrice. Eklektuse polychloros chovám více jak 10 roků.

15.7.2016 12:07
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, je to jasně Eklektus...a jako příspěvek přede mnou, tak jen souhlasím, že 1,0 zelený a 0,1 červené a podruhy jsou, ale se neliší barvou - jsou u nich jen malé barevné odchylky a to pozná jen zkuš.chovatel a křížence, tak mezi podruhy jistě ano, ale zas to rozezná jen zkuš.chovatel a navíc jsem taky jasné křížence neviděl! No a když má někdo foto nebo odkaz na ty křížence, tak ať to zveřejní, dík Zappe.

15.7.2016 12:42
libor.ondracek

XXX.XXX.245.250

Děkuji za odpověď myslel jsem si že to je eklektus ale zarazili mě černé skvrny na zobáku tohoto ptáka.

15.7.2016 12:54
barp58

XXX.XXX.20.175

libor.ondracek napsal(a):
Děkuji za odpověď myslel jsem si že to je eklektus ale zarazili mě černé skvrny na zobáku tohoto ptáka.

To je normání, každý mladý kus to má tak, i ještě víc černý. A samci můžou mít i částečně fialové břicho.

15.7.2016 21:31
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

barp58 napsal(a):
Pane, poznat eklektuse v té knize je snadné, tak nepište takové blbosti o podruzích, samci jsou vždy zelení a křížence jsem ještě neviděl. Já jsem asi vtipný, ale vy velice chytrý, sledovat vaše odpovědi na různá témata v této rubrice. Eklektuse polychloros chovám více jak 10 roků.

Pane,
nechtěl jsem reagovat na Vaši poznámku o blbostech, které píšu o poddruzích eklektů. Asi jste nepochopil moji odpověď, ikdyž eklekty chováte 10 let.
To, že samec je zelený a samice červená, zobák samce skoro do roka mizící černá barva ví dnes i laik nebo si to někde přečte, na rozdíl od údajů velmi staré literatury, mohl bych citovat.
Poněkud nepřesně jsem uvedl, že moje pochybnosti o učení ní není o druhu a pohlaví, ale o poddruhu samců. A tam i když chováte eklekty deset let se klidně s Vámi interně utkám a nechám se poučit, protože i fundovaní odborníci jsou na rozdíl od Vás nejistí a sám s tím mám problém.
Z poslední doby bych hodnotil velice kladně text Petra Podpěry srovnávající jednotlivé poddruhy uveřejněný ve Fauně.
A jestli jste neviděl poddruhového křížence, tak bych rád věděl, jak byste takového samce Polychloros - Solomensis poznal, zvlášť, kdybych Vám nabídl křížence? Já ne.

aranobilis

15.7.2016 22:21
aranobilis

XXX.XXX.242.250

Moudivláček napsal(a):

To je pecka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík