Dobry vecer, tak dnes som dostal vysledky DNA a stal sa ZAZRAK z 1,1 vinorudich mam zrazu 0,2 tymto sa chcem podakovat panovi chovatelovi u ktoreho sa vtaci vyliahli a odoberal vzorky na DNA zasluzil bi si na ruky nasr.. a aspon tyzden k vode nepustit, toto sa mi stalo uz druhy krat nepochopim aky to ma vyznam aj tak sa na to pride a za tu hambu to nestoji.
papouch76

XXX.XXX.119.253
Zdravím, nemohlo se Vám stát, že jste jedním vzorkem znehodnotil druhý. Pokud používáte na odběr krve stejnou jehlu je to možné takto přenést.
papouch76
napsal(a):
Zdravím, nemohlo se Vám stát, že jste jedním vzorkem znehodnotil druhý. Pokud používáte na odběr krve stejnou jehlu je to možné takto přenést.
To urcite nie lebo na kazdeho vtaka pouzivam novu sterilnu striekacku/vzorky mi odobera veterinar ktory je tiez chovatel/.
amazonik
napsal(a):
To urcite nie lebo na kazdeho vtaka pouzivam novu sterilnu striekacku/vzorky mi odobera veterinar ktory je tiez chovatel/.
Dobrý den. Tak chybu při odběru mohl udělat prodejce, určitě se s ním spojíte a pokud je to slušný člověk, tak to s Vámi bude řešit.
Cremino

XXX.XXX.28.51
tennktery
napsal(a):
Dobrý den. Tak chybu při odběru mohl udělat prodejce, určitě se s ním spojíte a pokud je to slušný člověk, tak to s Vámi bude řešit.
Môže nastať omyl- osobná skúsenosť. Pri kúpe s dna 1.1, dám si spraviť vlastné dna a zrazu 2.0. Kontaktujem predávajúceho čo sa stalo. Posielam druhýkrát teraz už z pierka a tiež 2.0
Treba hľadať samicu no nenašiel som, príde jar a v búdke 4 vajíčka následne všetky aj odchovali. Tak teraz kde je pravda?
Sused kúpil malé ary dá spraviť dna čo ukázalo na 4 samcov a samci zrazu znášajú vajíčka.
Ťažko povedať kde nastala chyba.
dna

XXX.XXX.139.9
Ja loni ze 4 samcu 2 samice chyba se mozna stala u exomedu u nich uz nikdy vic letos sem to poslal do spanelska 4eu za vzorek+100kc posta cekam na vysledky udelal sem aj rodicum abych vedel jak jimto bude sedet.
dna
napsal(a):
Ja loni ze 4 samcu 2 samice chyba se mozna stala u exomedu u nich uz nikdy vic letos sem to poslal do spanelska 4eu za vzorek+100kc posta cekam na vysledky udelal sem aj rodicum abych vedel jak jimto bude sedet.
Jediná jistota je nechat udělat kontrolu vnitřních orgánů u veta. Endoskopie. Jednak tam je to stopro pokud jde o určení pohlaví a za další vám zkoukne, zda nejsou na orgánech nějaké degenerativní změny. Tedy zda je pták vůbec schopen reprodukce.
Než čekat pět let, mít čistá vejce, měnit partnery... Nevím, u dražších ptáků a u těch co mi na nich záleží není co řešit.