Dobrý den, chtěl bych začít chovat i Amadinu Gouldovu, ale v literatuře jsem se dočetl, že to jsou velmi plaší a lekaví ptáci. Já už chovám kanárky, zebřičky a chůvičky a ty si na zvuky a pohyb lidí kolem klecí v rodinném domě zvykli. Mám voliérky umístěné v obytné chodbě, kde se tedy hodně chodí a celkově tam je provoz. Proto se Vás zkušených chovatelům ptám, zda se mám do tohoto chovů vůbec pouštět? Děkuji za odpovědi.
eli22
napsal(a):
Dobrý den, AG jsem chovala v obývacím pokoji, takže provoz také dost velký, a nepřišli mi nějak lekaví, i odchovávali. Spíš bych upozornila na jejich jiné teplotní nároky než mají Vaši současní chovanci. Mají rádi teplo a relativně sucho.
Dobrý den, děkuji za reakci. Teplo a sucho mají zajištěné. Je to obytná chodba, takže teplota nejde pod 20 st. C celý rok a vlhkost tam je od 40 do 60 %. Ostatní chovanci jdou na 3 měsíce do nižších teplot. Vybral jsem si AG právě proto, že můžou být celý rok při stejné teplotě.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Záleží taky zda si ptáky koupíte od chovatele co je měl ve větších klecích nebo v létě ve voliérách. Potom lekavý jsou když je dáte do menších bednovek. Ale i tak Vám časem přívyknou.
were
napsal(a):
Dobrý den, děkuji za reakci. Teplo a sucho mají zajištěné. Je to obytná chodba, takže teplota nejde pod 20 st. C celý rok a vlhkost tam je od 40 do 60 %. Ostatní chovanci jdou na 3 měsíce do nižších teplot. Vybral jsem si AG právě proto, že můžou být celý rok při stejné teplotě.
Tak potom to bude v pohodě. Jsou to krásní ptáčci.
were
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych začít chovat i Amadinu Gouldovu, ale v literatuře jsem se dočetl, že to jsou velmi plaší a lekaví ptáci. Já už chovám kanárky, zebřičky a chůvičky a ty si na zvuky a pohyb lidí kolem klecí v rodinném domě zvykli. Mám voliérky umístěné v obytné chodbě, kde se tedy hodně chodí a celkově tam je provoz. Proto se Vás zkušených chovatelům ptám, zda se mám do tohoto chovů vůbec pouštět? Děkuji za odpovědi.
Pane, na rozdíl od zde uvedených rad budu trochu odlišný.
Dnešní AG nejsou ty, se kterými jsem začínal v r.1975. Tehdy jsem koupil pár přepeřujících, dnes jasných 2 samců, čekal rok na odchov. Znal jsem je jen z knih. Prodal mně je policista, velitel stanice v 15. tisícovém městě. Jméno dodnes vím.
Budky mohou mít celý rok, s teplotou to není problém. Mně odchovávají doma i venku v zasklené voliéře do října, kdy je 10 ° C, ale to už je po vylétnutí na úhyn, zvlášť když mláďata zůstanou v noci na zemi. Dobře krmte, berte nepříbuzné rodiče, jistě budete spokojen. Dnes snad už mnozí pod chůvkami neodchovávají, nemám o tom přehled. kupujte odchov od rodičů.

Pane muldivlacku tazajici se pta na lekavost amadin ne na vase pary co jste choval v mladi.
napsal(a):
Pane muldivlacku tazajici se pta na lekavost amadin ne na vase pary co jste choval v mladi.
Děkuji za upozornění, doplním, že žádná lekavost, klidní snášenliví ptáci.
Noční nepatrné orientační osvětlení je dobré. Někdy je v noci něco poplaší, spadnou s bidla a ve tmě by se mohly potlouct. Občas se to stávalo.