DanB.

XXX.XXX.228.97
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kolik asi tak stojï Ara Harlekýn ? Dekuj.
FiliVer

XXX.XXX.10.23
:DDD.
FiliVer

XXX.XXX.10.23
sevak
napsal(a):
Približne okolo 1300.
To bude ono.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Karlosara
napsal(a):
"neregistrovaní" jenom nepochopili, že částka 1300 je v Eurech. Jinak to je reálná cena - u těchto kříženců je cena většinou podle "dražšího" z páru.
Dobrý den, jak to myslíte, podle dražšího v páru?To je nějak ovlivněno, čím?
jankohrasko

XXX.XXX.195.189
lumpicek
napsal(a):
Dobrý den, jak to myslíte, podle dražšího v páru?To je nějak ovlivněno, čím?
To je ovlivněno pořizovacími náklady na chovný pár.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
jankohrasko
napsal(a):
To je ovlivněno pořizovacími náklady na chovný pár.
Pan Karlosara napsal "u těchto kříženců je cena většinou podle "dražšího" z páru", jak je to myšleno?
utah

XXX.XXX.144.116
lumpicek
napsal(a):
Pan Karlosara napsal "u těchto kříženců je cena většinou podle "dražšího" z páru", jak je to myšleno?
Co na tom nechapete? Harlekyn je křiženec.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Karlosara
napsal(a):
"harlekýn" je kříženec ara ararauna a ara zelenokřídlý - cena mláděte je tedy podle ceny zelenokřídlého ary.
Díky, nikdy jsem o tom moc nepřemýšlel, až letos, byl jsem nucen postavit smíšené páry arů z finančních důvodů, něco odešlo a také chybělo tak to tak prostě je, ale jako chovatele mutací mě to také láká.Uvidím co ukáže čas.
lumpicek
napsal(a):
Díky, nikdy jsem o tom moc nepřemýšlel, až letos, byl jsem nucen postavit smíšené páry arů z finančních důvodů, něco odešlo a také chybělo tak to tak prostě je, ale jako chovatele mutací mě to také láká.Uvidím co ukáže čas.
Jako chovatele mutací vás láká pořizování kříženců? Divné choutky. A co to je z finančních důvodů? Z finančních důvodů můžete prodat zelenokřídlou a dopárovat araraunu.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
hzp
napsal(a):
Jako chovatele mutací vás láká pořizování kříženců? Divné choutky. A co to je z finančních důvodů? Z finančních důvodů můžete prodat zelenokřídlou a dopárovat araraunu.
Jste srandovní, nic o tom nevíte, hlavně že radíte a soudíte druhé.
Kříženci velkých arů vznikali vlastně na velkých farmách v Americe náhodou - spárováním volných ptáků ve společných voliérách. Nedávno byl na arauna.cz článek o výskytu harlekýnů ve volné přírodě. Ten kdo by se chtěl cíleně věnovat mutacím u velkých arů by musel začínat jako dítě s tím, že prvních úspěchů se dočká v důchodu - generační interval.
jankohrasko

XXX.XXX.195.189
Karlosara
napsal(a):
Kříženci velkých arů vznikali vlastně na velkých farmách v Americe náhodou - spárováním volných ptáků ve společných voliérách. Nedávno byl na arauna.cz článek o výskytu harlekýnů ve volné přírodě. Ten kdo by se chtěl cíleně věnovat mutacím u velkých arů by musel začínat jako dítě s tím, že prvních úspěchů se dočká v důchodu - generační interval.
Mutace a křížení jsou dvě rozdílné věci.
Aldabra

XXX.XXX.132.88
Karlosara
napsal(a):
Však já mluvím o dvou rozdílných věcech - věřte mi.
Souhlasím. To zase někdo mele z hladu.
lumpicek
napsal(a):
Jste srandovní, nic o tom nevíte, hlavně že radíte a soudíte druhé.
Vím o tom dost. Z chovatelského hlediska bezcenní bastardi, což ostatně platí i o dalších mutačních ptácích získaných díky mezidruhovému křížení. A že si to žádá nějaký zpovykaný amík, ( čí třeba český pitomec, co chce mít něco zvláštního) no a co? Lidi, kteří si říkají chovatelé a kteří jim v tomto ohledu vyjdou vstříc, jsou v mých očích obyčejný plebs, co si nezaslouží nic než slova pohrdání. Už jen z důvodu, že ani jeden z arů není ve volné přírodě v takových počtech, aby se mohly takovéto kraviny cíleně provádět.
Aldabra

XXX.XXX.132.88
hzp
napsal(a):
Vím o tom dost. Z chovatelského hlediska bezcenní bastardi, což ostatně platí i o dalších mutačních ptácích získaných díky mezidruhovému křížení. A že si to žádá nějaký zpovykaný amík, ( čí třeba český pitomec, co chce mít něco zvláštního) no a co? Lidi, kteří si říkají chovatelé a kteří jim v tomto ohledu vyjdou vstříc, jsou v mých očích obyčejný plebs, co si nezaslouží nic než slova pohrdání. Už jen z důvodu, že ani jeden z arů není ve volné přírodě v takových počtech, aby se mohly takovéto kraviny cíleně provádět.
No tak jste se tu vyblil ze svých emocí a šup k těm svým čistokrevným kouskům
Je čistě každého věc co chová a čím se zabývá. Křížením se zabývali a zabývají i velké kapacity, ale když má člověk přes oči klapky, nevidí, neslyší. Tak se nevzrušujte, zapijte si prášek a nevymlouvejte jiným, co je baví, co si chtějí zkusit, nebo co budou chovat.
To, že v přírodě je dle vás nějakých arů málo není otázkou kříženců ani chovatelů. Brečíte na špatném hrobě, zaplaťte si letenku a tradá to vysvětlovat v zemích výskytu.
Tož pěkně jsme se posunuli od dotazu na cenu za harlekýna. Já mám z loňského podzimu jednu osobní zkušenost. Přivezl jsem mladý pár arů zelenokřídlých - na dohled byl dospělý pár araraun - samice ararauny se okamžitě "zamilovala" do samce zelenokřídlého. Svého samce začala napadat a protože zelenokřídlý mluvil tak zanedlouho opakovala stejná slova jako zelenokřídlý. Trvalo to asi čtyři měsíce než se situace uklidnila - dodnes ale na něj volá jeho jménem. Nechápu proč se tady vzájemně napadáte a proč většina diskusí končí vzájemným urážením. Žádný z nás neví všechno a proto sem snad chodíme - nebo jsem naivní?
Jen tak pro zajímavost. jmenujte mi nějakou, dle vás kapacitu, která se z nějakého ušlechtilého (mě dosud neznámého) důvodu zabývá cíleným křížením arů.
Mimochodem, samozřejmě že i díky chovatelům, ač to zde spousta lidí nerado slyší, je např. arů v přírodě málo. I když to není důvodem hlavním.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
hzp
napsal(a):
Jen tak pro zajímavost. jmenujte mi nějakou, dle vás kapacitu, která se z nějakého ušlechtilého (mě dosud neznámého) důvodu zabývá cíleným křížením arů.
Mimochodem, samozřejmě že i díky chovatelům, ač to zde spousta lidí nerado slyší, je např. arů v přírodě málo. I když to není důvodem hlavním.
Vidím zde jen neušlechtilý důvod v tom, že zde oxidujete v jinak normální diskuzi lidí, kteří se o toto téma zajímají jinak než napadáním druhých diskutujících, toť vše.
rrrrr

XXX.XXX.13.10
Ať si každý kříží co chce podle svého svědomí, ale napsat " byl jsem NUCEN sestavit smíšené páry z finančních důvodů " je pěkná hovadina.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
rrrrr
napsal(a):
Ať si každý kříží co chce podle svého svědomí, ale napsat " byl jsem NUCEN sestavit smíšené páry z finančních důvodů " je pěkná hovadina.
Jestli je to pro vás hovadina, tak pro mě ne, mám ke každému z arů určitý vztah, prodávat je nemíním a na protějšky nemám finance.Jinak vám do toho co jsem napsal nic není a o hovadinách si vyprávějte doma se sobě rovnými.
lumpicek
napsal(a):
Jestli je to pro vás hovadina, tak pro mě ne, mám ke každému z arů určitý vztah, prodávat je nemíním a na protějšky nemám finance.Jinak vám do toho co jsem napsal nic není a o hovadinách si vyprávějte doma se sobě rovnými.
Upřímně Vám rozumím, my chováme se ženou pouze velké ary pro radost jako splnění dávného snu- každý jeden pták je veliká osobnost, má svůj charakter a zvyky. Ten kdo tyto ptáky nechoval, nežil s nimi tak nemá právo se vůbec vyjadřovat, natož kritizovat. Osobně radši diskutuji interně, ale nemáte profil tak Vás podporuji takto.
Cel

XXX.XXX.226.103
Karlosara
napsal(a):
"harlekýn" je kříženec ara ararauna a ara zelenokřídlý - cena mláděte je tedy podle ceny zelenokřídlého ary.
V tomhle s vámi nemohu souhlasit protože není jedno jestli křížíte samici ary ararauny se samcem zelenokřídlým nebo samici ary zelenokřídlé se samcem ary ararauny.Ten barevný efekt je tam tak rozdílný že na jedné straně jsou tihle Harlekýni těžko prodatelní za 28000, -kč a v opaku je není problem prodat za 60000, -kč za mládě.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Cel
napsal(a):
V tomhle s vámi nemohu souhlasit protože není jedno jestli křížíte samici ary ararauny se samcem zelenokřídlým nebo samici ary zelenokřídlé se samcem ary ararauny.Ten barevný efekt je tam tak rozdílný že na jedné straně jsou tihle Harlekýni těžko prodatelní za 28000, -kč a v opaku je není problem prodat za 60000, -kč za mládě.
Dobrý den, takže to funguje podobně jako u savců-lev tygřice, tygřice lev, ale od každého spojení jiní potomci, jiné velikosti, jiné zbarvení?Nejznámější jsou mula a mezek, zná snad každý chovatel.
Pokud jste ochoten předat dále své zkušenosti, prosím o přiblížení tohoto křížení po praktické stránce.
Cel
napsal(a):
Tak, ktorá alternatíva je lepšia?samec ararauny, alebo zelenokrídly?
Cel
napsal(a):
Děkuji za poučení, křížením arů se nezabývám a můj příspěvek byl míněn obecně a podle zkušeností které mám. A "ara" je rodu mužského (ten ara), takže nerozlišoval jsem samce a samici. Pokud prodáváte křížence za tolik peněz tak nezbývá než pogratulovat.
Cel

XXX.XXX.226.103
lumpicek
napsal(a):
Dobrý den, takže to funguje podobně jako u savců-lev tygřice, tygřice lev, ale od každého spojení jiní potomci, jiné velikosti, jiné zbarvení?Nejznámější jsou mula a mezek, zná snad každý chovatel.
Pokud jste ochoten předat dále své zkušenosti, prosím o přiblížení tohoto křížení po praktické stránce.
Při spojení samičky ararauny a samce zelenokřídlého vycházejí krásně zbarvení velcí jedinci snadno prodatelní ale když to přehodíte a dáte samičku zelenokřídlou a sace ararauny zbarvení je doslova katastrofální nepěkná směs všeho a jedinci jsou podstatně menší.
Cel

XXX.XXX.226.103
Karlosara
napsal(a):
Děkuji za poučení, křížením arů se nezabývám a můj příspěvek byl míněn obecně a podle zkušeností které mám. A "ara" je rodu mužského (ten ara), takže nerozlišoval jsem samce a samici. Pokud prodáváte křížence za tolik peněz tak nezbývá než pogratulovat.
Za tuhle cenu je já prodávám překupníkovi a od něho vím že končí u Amíků. Za kolik je zobchodovává on je mi jedno já jsem s cenou od něho spokojený ale zadarmo to určitě nedělá.
Cel
napsal(a):
Při spojení samičky ararauny a samce zelenokřídlého vycházejí krásně zbarvení velcí jedinci snadno prodatelní ale když to přehodíte a dáte samičku zelenokřídlou a sace ararauny zbarvení je doslova katastrofální nepěkná směs všeho a jedinci jsou podstatně menší.
Takže ta moje samice ararauna se zamilovala správně do samce zelenokřídlého , ale křížit je nebudu.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Cel
napsal(a):
Děkuji za informaci, sice zelenokřídlé ve smíšených párech nemám, ale podle logiky to mám špatně, jenže se nedá nic dělat, já je neprodám patří sem a zůstanou tu.Mám arů více párů čistých, tak uvidím, pokud něco odchovám, tak jim dokoupím partnery jak to má být, je to takto pouze z nouze cnost i když ti kříženci jsou zase něco pro mě nového.
RudaStehno

XXX.XXX.195.189
Cel
napsal(a):
Za tuhle cenu je já prodávám překupníkovi a od něho vím že končí u Amíků. Za kolik je zobchodovává on je mi jedno já jsem s cenou od něho spokojený ale zadarmo to určitě nedělá.
Tak Vám je myslím jedno i co s těmi ptáky dál je, hlavní je že máte vyděláno. Že pak někde jako většina velkých ručně dokrmených mazlíčků u někoho trpí a nakonec tam skončí v nějakém útulku Vás už vůbec netrápí.
Není lepší a opravdu chovatelské chovat čisté ary, snažit se o přirozený odchov pokud to jde a pak je prodávat do chovu?
lumpicek

XXX.XXX.0.243
RudaStehno
napsal(a):
Tak Vám je myslím jedno i co s těmi ptáky dál je, hlavní je že máte vyděláno. Že pak někde jako většina velkých ručně dokrmených mazlíčků u někoho trpí a nakonec tam skončí v nějakém útulku Vás už vůbec netrápí.
Není lepší a opravdu chovatelské chovat čisté ary, snažit se o přirozený odchov pokud to jde a pak je prodávat do chovu?
Na vás jsme zde čekali mnoho dní a nocí až obohatíte zdejší diskuzi vaší duchaplnnou připomínkou včetně rady, kterou nikdo z nás nedokáže penězi zaplatit, škoda že zde není takových jako vy více, už mohla celá diskuze zaniknout před mnoha lety.
Ať žije rádce jmenem Stehno.
Cel
napsal(a):
V USA jsem několik velkých farem navštívil a na vlastní oči jsem viděl výsledky někdy i "divokého" křížení arů. Asi nejkrásnějším křížencem je ale Camelot - jak píšu výše - samice arakanga x samec harlequin. O cenové relace jsem se nezajímal a fotit tam je zakázáno.
Pokud se ve volné přírodě teritoria velkých arů překrývají tak vznikají kříženci i tam.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Karlosara
napsal(a):
V USA jsem několik velkých farem navštívil a na vlastní oči jsem viděl výsledky někdy i "divokého" křížení arů. Asi nejkrásnějším křížencem je ale Camelot - jak píšu výše - samice arakanga x samec harlequin. O cenové relace jsem se nezajímal a fotit tam je zakázáno.
Pokud se ve volné přírodě teritoria velkých arů překrývají tak vznikají kříženci i tam.
Jenže já mám samici arakangu se samcem ararauny.Třeba ani nezahnízdí a dokážu k nim koupit protějšky.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
KaVe
napsal(a):
Tohoto křížence nazývaji "catalina" - zadejte do google "catalina macaw" a mrkněte co Vás případně čeká.
Znám catalinu, vím jak vypadá, jen jestli v jejím zbarvení není podobná variabilita podle toho který druh je z páru samec a samice, jako u harlekýnů.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
Karlosara
napsal(a):
Pokud ovšem jeden z rodičů spadá do CITES, je povinností registrovat i mládě(křížence).
Ano, vím o tom, že se mládě křížence arakangy musí registrovat do jedničky CITES.Stejně mě to láká zkusit, každý z nás máme v tomto jedinečnou možnost, leta přibývají, člověk by toho měl využít dokud na to má dosti sil.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
sevak
napsal(a):
Http://student.athabascau.ca/~mikaelvi/Unit2/hybrids.html.
Perfektní stránky, mám ty ary již nějaký čas odtud stažené, nějak jsem se k nim proklikal při hledání mutačních arů.Určitě se rádi podívají další chovatelé, které tento chovatelský směr zajímá blíže.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
žolik
napsal(a):
Http://www.harlequinmacaw.net/.
Aldabra
napsal(a):
No tak jste se tu vyblil ze svých emocí a šup k těm svým čistokrevným kouskům
Je čistě každého věc co chová a čím se zabývá. Křížením se zabývali a zabývají i velké kapacity, ale když má člověk přes oči klapky, nevidí, neslyší. Tak se nevzrušujte, zapijte si prášek a nevymlouvejte jiným, co je baví, co si chtějí zkusit, nebo co budou chovat.
To, že v přírodě je dle vás nějakých arů málo není otázkou kříženců ani chovatelů. Brečíte na špatném hrobě, zaplaťte si letenku a tradá to vysvětlovat v zemích výskytu.
Dobrý den. Vaše slova "Je čistě každého věc co chová a čím se zabývá", to je nádherná věc, která byla v době komančů v některých případech i na kriminál.
A co výsledky té Vaší práce, něco čemu se říká zodpovědnost a dědictví ? Myslíte si, že kříženec ( bastard, hybrid..) je to nejlepší co chcete?
Aldabra

XXX.XXX.161.10
tennktery
napsal(a):
Dobrý den. Vaše slova "Je čistě každého věc co chová a čím se zabývá", to je nádherná věc, která byla v době komančů v některých případech i na kriminál.
A co výsledky té Vaší práce, něco čemu se říká zodpovědnost a dědictví ? Myslíte si, že kříženec ( bastard, hybrid..) je to nejlepší co chcete?
Vy třeba ne, ale jsou tací lidé. A nejsou díky tomu o nic horšími chovateli. Existuje spousta domestikovaných druhů, které v přírodě ani nejsou, nebo jsou svým předkům nahony vzdáleni, v jejich žilách koluje krev dalších druhů a přesto tu jsou, lidé je chovají, z některých je užitek, byť se na to zapomíná. Ať si každý chová co chce.
Aldabra
napsal(a):
Vy třeba ne, ale jsou tací lidé. A nejsou díky tomu o nic horšími chovateli. Existuje spousta domestikovaných druhů, které v přírodě ani nejsou, nebo jsou svým předkům nahony vzdáleni, v jejich žilách koluje krev dalších druhů a přesto tu jsou, lidé je chovají, z některých je užitek, byť se na to zapomíná. Ať si každý chová co chce.
A jaký asi je užitek z kříženců arů ? Co myslíte ?
lumpicek

XXX.XXX.0.243
tennktery
napsal(a):
Co kdyby jste zde ponechal prostor pro ty, kteří mají o tuto problematiku zájem a také vaše zájmy nehaní.
Aldabra

XXX.XXX.161.10
tennktery
napsal(a):
A jaký je užitek z jiných, byť čistých druhů papoušků? Co myslíte?
Žádný chov vyjma pár zařízení u vybraných druhů nebude nikdy využit jako repatriační. Čili úvaha o tom, jestli je lepší čistý ara, kříženec, nebo ararauna na příbuzenské plemenitbě několik generací je zbytečná
Aldabra

XXX.XXX.161.10
tennktery
napsal(a):
Já Vám v něčem bráním, probuďte se, máme rok 2016.
Nezlobte se, ale byl jste první, kdo se tu oháněl komunismem a kriminálem za odlišný názor a volnomyšlenkářství. Tak se proberte Vy.
Aldabra
napsal(a):
A jaký je užitek z jiných, byť čistých druhů papoušků? Co myslíte?
Žádný chov vyjma pár zařízení u vybraných druhů nebude nikdy využit jako repatriační. Čili úvaha o tom, jestli je lepší čistý ara, kříženec, nebo ararauna na příbuzenské plemenitbě několik generací je zbytečná
Ano, pokud budeme diskutovat o tomto, tak ano.
Aldabra
napsal(a):
Nezlobte se, ale byl jste první, kdo se tu oháněl komunismem a kriminálem za odlišný názor a volnomyšlenkářství. Tak se proberte Vy.
Omlouvám se Vám, o komunismu a kriminálu a odlišném názoru a volnomyšlenkářství by jste mě asi mohl školit ( smajlík). Jsem probraný.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Místo exotické fauny se nám tady budou množit muslimové.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
KaVe
napsal(a):
Nezlobte se, to není téma na veřejnou diskusi s neznámými lidmi.
Lumpicek pise:
Já bych zase s člověkem tennktery, diskutovat nechtěl i kdybych ho znal, poškodil zde celkem slušnou diskuzi na kreré přibývali lidé, kteří se k danému tématu dokázali zajímavě a slušně vyjádřit.
Tennktery, jestli si myslíte, že to co zde píšete nevíme, tak jste mimo, víme, ale momentálně jsme řešili jinou otázku týkající se křížení velkých arů.
arara1981
napsal(a):
Prosim VAS nadavate na krizenie ar ale pozrite sa v akom stave je obycajny penant, VELKOST pestrej, nikto nekupuje vtaky s vacsej dialky kupujete to zo susednej dediny.Potom je skoro vsetko pribuzne, velkost mnichov je uboha a takto je to skoro zo vsetkym.
Tak tohle jste moh napsat do tematu přibuzenska plenitba pro ty co tam nejvic křičeli.
Cel

XXX.XXX.226.103
RudaStehno
napsal(a):
Dobrý podvečer.Hlavně že vás to trápí.Ale zeptám se vás jakou máte vy jistotu když prodáte svůj odchov že netrpí a nebo že neskončí v nějakém útulku?
Cel
napsal(a):
Dobrý podvečer.Hlavně že vás to trápí.Ale zeptám se vás jakou máte vy jistotu když prodáte svůj odchov že netrpí a nebo že neskončí v nějakém útulku?
Zdravím,
no ja to pochopil tak že tihleti bastardi jsou v chovu bezcení a když se pak neosvědčí jako mazlové nebo se jim až dospějí změní povaha jsou tak nějak víceméně k ničemu ?
chondro
napsal(a):
Zdravím,
no ja to pochopil tak že tihleti bastardi jsou v chovu bezcení a když se pak neosvědčí jako mazlové nebo se jim až dospějí změní povaha jsou tak nějak víceméně k ničemu ?
No oni asi k něčemu budou. Viděno optikou zdejších zastánců křížení arů mohou posloužit k dalšímu chovu aby vznikly další zajímavé barvičky. Oni tomu říkají mutace. No každý na to máme zjevně jiný náhled.
PS: aby bylo jasno, proti chovu mutací, které vznikly spontánně a cílenou a hlavně poctivou chovatelskou prací se je podařilo upevnit, já osobně nic nemám. Silně jsem proti výše uvedeným zkratkám.
lumpicek

XXX.XXX.0.243
hzp
napsal(a):
No oni asi k něčemu budou. Viděno optikou zdejších zastánců křížení arů mohou posloužit k dalšímu chovu aby vznikly další zajímavé barvičky. Oni tomu říkají mutace. No každý na to máme zjevně jiný náhled.
PS: aby bylo jasno, proti chovu mutací, které vznikly spontánně a cílenou a hlavně poctivou chovatelskou prací se je podařilo upevnit, já osobně nic nemám. Silně jsem proti výše uvedeným zkratkám.
Nemohl by jste dát už na této diskuzi pokoj, nikoho zde nezajímáte, rozryl jste to zde jako svině, co od toho očekáváte.
hzp
napsal(a):
Mezidruhovým nebo dokonce mezirodovým křížením k mutacím?Vyšlechtit červeného araraunu?
hzp
napsal(a):
Křížení různých druhů arů a jejich odchovů mezi sebou je jednou z disciplín chovatelství ať už se vám to líbí nebo ne.Ale říkat tomu mutace může opravdu jenom ten co o tom nic neví.Vzhledem k tomu že jsou odchovy těchto kříženců plodné tak se využívají k dalšímu chovu.
petajz
napsal(a):
Křížení různých druhů arů a jejich odchovů mezi sebou je jednou z disciplín chovatelství ať už se vám to líbí nebo ne.Ale říkat tomu mutace může opravdu jenom ten co o tom nic neví.Vzhledem k tomu že jsou odchovy těchto kříženců plodné tak se využívají k dalšímu chovu.
Tak jasně že tito bastardi nejsou mutace ale chci se zeptat.Kříženci rodu ara x Anodorhynchus
jsou plodný?
lumpicek
napsal(a):
Nemohl by jste dát už na této diskuzi pokoj, nikoho zde nezajímáte, rozryl jste to zde jako svině, co od toho očekáváte.
Myslím si, že pán/paní se konkrétně od Vás ničeho inteligentního nedočká, nemůže se ani dočkat, protože ten kdo vědomě kříží ary, tímto kurví tyto papoušky, je člověk, jehož morální kredit je na úrovni reklamních letáků, a jak říká můj soused, nejhorší je první milion, pak už to jde. Tak se kluci snažte, araraunám se daří, zelenokřídlý jsou taky, tak je dejte dohromady, pak nějaký Twitter a Oh, maijnGot, this colour, oh, oh, super color... a máte to doma. Čus, jdu na pivčo.
Sundarbands

XXX.XXX.132.88
Ty budeš vážně šáša, asi už ti z toho piva jebe. Co říkáš na chůvičky? Co říkáš na kanáry? To jsou zvířata vzešlá z křížení, patří k jedním z nejrozšířenějších na světě díky oblibě a uděláš s tím naprosté ho*no. Mají disciplíny, soutěží atd. Co ta tvá ara? Ty můžeš na stopro říct, že nejsou inbrední? Jestli nejsou a jsou z přírody, tak si pěkný prase, který se postaralo o to, kvůli čemu tu nejvíc řveš - o jejich úbytek. Jestli je máš z chovu, tak víš moc dobře, že s jejich heterozygocií to nebude tak žhavý. Pokud jo, lžeš si do kapsy a děláš tu zbytečného machra.
A mimochodem, jestli zvířata třeba po Emerald budou plodná další generace, je dost možné, že vznikne domestikovaná ara s takovým zbarvením, na jaké se nedohrabe ani jedna z přírodních. Možná bys měl přejít na tvrdý, abys dýl spal a dostal se do normálu. Založ si svou diskusi Já a moje přírodní ara a můžeš si tam diskutovat o čem chceš Jen aby tě nežralo, že přírodní aru má každý, zatímco catalinu, emeralda a další nikoliv. A ta cena? Ty tvoje přírodní tě vyšli levněji, tak se nerozčiluj, netřeba se cítit ponížený.
kubanec
napsal(a):
Jsem si nevšim na těch internetovejch odkazech že by se použivala ke křížení ara kaninda nebo se pletu ? V americe je jich prej hodně tak mě zaraží že jsem nic nenašel.
Dobrý den, máte pravdu že kanindu jsem v žádné z kombinací taky neviděl - jestli to nebude třeba tím, že i v čisté páře je hůře odchovatelná.

Pokud jsou kříženci plodní, neznamená to prostě, že existuje jen JEDNA ara s různými geografickými formami, poddruhy?
koneckonců vzájemná plodnost při páření jedinců je jedna z definic druhu, ne?
rostahlinka

XXX.XXX.195.189
Karlosara
napsal(a):
Nevím kde čerpáte informace, ale ara hyacintový je také z rodu ara.
Nevím kde čerpáte informace Vy, nejspíš na webu o křížencích ale rod Anodorhynchus a Ara je rozdíl.
rostahlinka
napsal(a):
Nevím kde čerpáte informace Vy, nejspíš na webu o křížencích ale rod Anodorhynchus a Ara je rozdíl.
Říše: živočichové (Animalia)
Kmen: strunatci (Chordata)
Podkmen: obratlovci (Vertebrata)
Třída: ptáci (Aves)
Řád: papoušci (Psittaciformes)
Čeleď: papouškovití (Psittacidae)
Podčeleď: Psittacinae
Rod: ara (Anodorhynchus).
a všímněte si, že Vás neurážím !
rostahlinka

XXX.XXX.195.189
Karlosara
napsal(a):
Říše: živočichové (Animalia)
Kmen: strunatci (Chordata)
Podkmen: obratlovci (Vertebrata)
Třída: ptáci (Aves)
Řád: papoušci (Psittaciformes)
Čeleď: papouškovití (Psittacidae)
Podčeleď: Psittacinae
Rod: ara (Anodorhynchus).
a všímněte si, že Vás neurážím !
Rod Anodorhynchus:
hyacinthinus
leari
glaucus
Rod Cyanopsitta:
spixii
Rod Ara:
ararauna
glaucogularis
macao
chloroptera
militaris
ambigua
rubrogenys
tricolor
severa
couloni
maracana
auricollis
manilata
Rod Diopsittaca:
nobilis
cumanensis.
Karlosara
napsal(a):
Nevím kde čerpáte informace, ale ara hyacintový je také z rodu ara.
Čerpám ze školy.Dle binomické nomenklatury je název druhu definován binomickým jménem složený ze jména rodového a jména druhového z čehož u ary hyacintové:
Anodorhynchus = rodové jméno
hyacinthinus = druhové jméno.
napsal(a):
Pokud jsou kříženci plodní, neznamená to prostě, že existuje jen JEDNA ara s různými geografickými formami, poddruhy?
koneckonců vzájemná plodnost při páření jedinců je jedna z definic druhu, ne?
Zajímavý názor.A jaky by takový univerzální ara měl mít název ?Ara středojihoamerický nebo Ara barevný?
Sundarbands
napsal(a):
Ty budeš vážně šáša, asi už ti z toho piva jebe. Co říkáš na chůvičky? Co říkáš na kanáry? To jsou zvířata vzešlá z křížení, patří k jedním z nejrozšířenějších na světě díky oblibě a uděláš s tím naprosté ho*no. Mají disciplíny, soutěží atd. Co ta tvá ara? Ty můžeš na stopro říct, že nejsou inbrední? Jestli nejsou a jsou z přírody, tak si pěkný prase, který se postaralo o to, kvůli čemu tu nejvíc řveš - o jejich úbytek. Jestli je máš z chovu, tak víš moc dobře, že s jejich heterozygocií to nebude tak žhavý. Pokud jo, lžeš si do kapsy a děláš tu zbytečného machra.
A mimochodem, jestli zvířata třeba po Emerald budou plodná další generace, je dost možné, že vznikne domestikovaná ara s takovým zbarvením, na jaké se nedohrabe ani jedna z přírodních. Možná bys měl přejít na tvrdý, abys dýl spal a dostal se do normálu. Založ si svou diskusi Já a moje přírodní ara a můžeš si tam diskutovat o čem chceš Jen aby tě nežralo, že přírodní aru má každý, zatímco catalinu, emeralda a další nikoliv. A ta cena? Ty tvoje přírodní tě vyšli levněji, tak se nerozčiluj, netřeba se cítit ponížený.
Chůvička ani kanár není k obhajobě chovu bastradů dobrý příklad.Klasická chůvička je prostě zcela a hodně dlouho domestikovaná panenka bronzová o mezidruhovém křížení se spíš spekuluje.(něco jiného jsou euro chůvičky)
Kanár taky, několik staletí domestikace, transfer červené barvy z čížka byl ryze účelový a není to zdaleka ten hlavní důvod obliby kanára.
Obliba těchto druhu spolu s andulkou je v jejich vysokém stupni domestikace a tedy nenáročnosti dá se víceméně říct že jsou domácími zvířaty.
Sundarbands
napsal(a):
Je na druhou stranu spousta druhů, kde se dokázaly ustálit mutace bez pomoci mezidruhového křížení. Ovšem je to více práce. Jinak se plně ztotožňuji s názorem nad sebou, pokud jde o kanáry a chůvy. A že bych nespal z toho, že nemám něco z módních kříženců? No to snad ne.
Jinak chlapci, je to diskuze od toho, aby se diskutovalo. Jestli se tady pouze vzájemně snažíte ubezpečit, jak je tohle vaše chování super, a normální, tak jsem to jen nepochopil. To pak sorry. Jinak mi nebylo odpovězeno, která že to autorita mezi chovatelí se podobného chování dopouští?
Třeba mezi chovateli alexandrů jsou takovíto pokusníci k smíchu. Osobně jsem byl přítomen skoro inzultace, když se pán snažil takového křížence prodat jako mutaci alexandra velkého.
Bastardi su ti co nosia kvanta andul v zasratych prenoskach do vykupu a nevadi im cena 30kc.
Priatelia nebude dlho trvat a nebudete ich pomenovavat bastardi.
Sundarbands

XXX.XXX.132.88
chondro
napsal(a):
Chůvička ani kanár není k obhajobě chovu bastradů dobrý příklad.Klasická chůvička je prostě zcela a hodně dlouho domestikovaná panenka bronzová o mezidruhovém křížení se spíš spekuluje.(něco jiného jsou euro chůvičky)
Kanár taky, několik staletí domestikace, transfer červené barvy z čížka byl ryze účelový a není to zdaleka ten hlavní důvod obliby kanára.
Obliba těchto druhu spolu s andulkou je v jejich vysokém stupni domestikace a tedy nenáročnosti dá se víceméně říct že jsou domácími zvířaty.
Kříženci to jsou a ne že se jedná o domestikovanou formu, nezmění na tom ani to, že se jedná již o staletí. Nejen euro chůvičky se oživují dodnes krví panenek, či stříbrozobek.
Je naprosto fuk, jestli byl přenos červené na kanára ryze účelový, je a zůstane křížencem a stejně tak jakýkoliv potomek po červeném či oranžovém kanáru. Oblíbení jsou proto, kým jsou a ne proto jak vypadají. Bavil jsem se o tom, že to jsou kříženci, tím to hasne.
Sundarbands

XXX.XXX.132.88
hzp
napsal(a):
Je na druhou stranu spousta druhů, kde se dokázaly ustálit mutace bez pomoci mezidruhového křížení. Ovšem je to více práce. Jinak se plně ztotožňuji s názorem nad sebou, pokud jde o kanáry a chůvy. A že bych nespal z toho, že nemám něco z módních kříženců? No to snad ne.
Jinak chlapci, je to diskuze od toho, aby se diskutovalo. Jestli se tady pouze vzájemně snažíte ubezpečit, jak je tohle vaše chování super, a normální, tak jsem to jen nepochopil. To pak sorry. Jinak mi nebylo odpovězeno, která že to autorita mezi chovatelí se podobného chování dopouští?
Třeba mezi chovateli alexandrů jsou takovíto pokusníci k smíchu. Osobně jsem byl přítomen skoro inzultace, když se pán snažil takového křížence prodat jako mutaci alexandra velkého.
Já jsem reagoval na tenktery, ne na vás pane. Tedy pokud to není taky váš nick. Takže spěte klidně.
Cumanensis

XXX.XXX.17.95
Karlosara
napsal(a):
Dobrý večer! Fakt, že sa medzi sebou v prírode krížia napríklad amazoňany xanthopteryx a aestiva je potvrdený, no u ár to potvrdené nie je. Píše o tom Tony Silva na strane 266 v knihe Průvodce chovem papoušků. Podľa jeho slov napriek vzájomnému prekrývaniu územia viacerými druhmi sa medzi sebou nikdy nekrížia. To mu potvrdili aj ornitológovia a domorodci zo Strednej a Južnej Ameriky.
Cumanensis

XXX.XXX.17.95
kubanec
napsal(a):
Jsem si nevšim na těch internetovejch odkazech že by se použivala ke křížení ara kaninda nebo se pletu ? V americe je jich prej hodně tak mě zaraží že jsem nic nenašel.
Práve na strane 266 vyššie spomínanej knižky od T. Silvu je uvedený okrem iných zaujímavých informácií o hybridoch ár aj hybrid "Corrientes" = ara vojenská x ara kaninda.
Cumanensis

XXX.XXX.17.95
arara1981
napsal(a):
Bastardi su ti co nosia kvanta andul v zasratych prenoskach do vykupu a nevadi im cena 30kc.
Priatelia nebude dlho trvat a nebudete ich pomenovavat bastardi.
Radšej ako pomenovanie bastard mám pomenovanie hybrid. Tieto sú pekné. Ja osobne nie som zástancom kríženia čo i len poddruhov, nie ešte druhov, ale nikomu nekážem. Akurát je podľa mňa škoda krížiť vzácne ary ako ambigua, hyacintové, arakangy alebo kanindy. V tomto smere mi pripadá čistý odchov oveľa cennejší z chovateľského hľadiska. No napríklad hybrid "Caloshua" = ara hyacintová x ara ararauna by som na živo vidieť chcel. Ale keby neexistoval, bol by som ešte radšej.
Cumanensis
napsal(a):
Dobrý večer! Fakt, že sa medzi sebou v prírode krížia napríklad amazoňany xanthopteryx a aestiva je potvrdený, no u ár to potvrdené nie je. Píše o tom Tony Silva na strane 266 v knihe Průvodce chovem papoušků. Podľa jeho slov napriek vzájomnému prekrývaniu územia viacerými druhmi sa medzi sebou nikdy nekrížia. To mu potvrdili aj ornitológovia a domorodci zo Strednej a Južnej Ameriky.
Zdravím, víc se mi nechtělo hledat - moji osobní zkušenost Vám nemám jak dokázat.
http://www.ararauna.cz/2016/01/v-brazilskem-meste-compo-grande-letaji-divoci-krizenci-aru-araraun-a-aru-zelenokridlych/.
Cumanensis

XXX.XXX.17.95
Tiež si spomínam na situáciu, kedy posledný voľne žijúci samček ary spixovej vytvoril pár s arou marakanou a mali oplodnené vajíčko. Pokiaľ si dobre pamätám, tak sa ho ale nepodarilo odchovať.
S krížením ár to zrejme závisí od situácie. Mnou uvedený príklad sa týkal nemožnosti vybrať si partnera rovnakého pohlavia a v meste Compo Grande to tak tiež mohlo byť.
Každopádne ďakujem za odkaz, z ktorého vyberám podľa mňa 3 najdôležitejšie vety:
"Křížení dvou barevně zcela odlišných velkých druhů arů v přírodě je velmi neobvyklé."
"Ornitologové před třemi lety předpokládali, že v celém Campo Grande žije okolo stovky arů araraun a několik arů zelenokřídlých."
"K původním araraunám přibylo větší množství arů zelenokřídlých a tak bylo jen otázkou času, kdy ptáci, kteří neseženou partnera svého druhu, zvolí jako náhradní řešení život s barevně odlišným příbuzným.".
Cumanensis

XXX.XXX.17.95
Pardon, myslel som rovnakého druhu, nie pohlavia.

chondro
napsal(a):
Zajímavý názor.A jaky by takový univerzální ara měl mít název ?Ara středojihoamerický nebo Ara barevný?
To je celkem jedno:)
spíš mi jde o to, že pokud říkáme, že druh je populace, která se nemísí s ostatními populacemi za vzniku plodného potomstva, a ary se mezi sebou plodně křížit mohou, jsou vlastně druhem podobně jako psí plemena.
Cumanensis

XXX.XXX.17.95
Druhy v rámci rodu sú schopné vzájomne sa krížiť. K tomu existujú aj medzirodové krížence - napríklad kakadu ružový x korela, alebo papagáj patagónsky x ara, alebo anodorhynchus x ara. Treba podotknúť, že medzirodové krížence sú si rodovo blízke.
napsal(a):
To je celkem jedno:)
spíš mi jde o to, že pokud říkáme, že druh je populace, která se nemísí s ostatními populacemi za vzniku plodného potomstva, a ary se mezi sebou plodně křížit mohou, jsou vlastně druhem podobně jako psí plemena.
Tak tomu nerozumím.Druh je taxonomická jednotka vzešlá z evoluce kdežto plemeno je víceméně výtvor člověka.Plemena psů od chiuuuuauuy a ¨ž po mastfa jsou plemena JEDNOHO zvířecího druhu a to psa domácího.Plemeno určitě nelze srovnávat s druhem.
Navíc velcí papoušci které nazývame ARY jsou si morfologicky i jinak velmi rozdílné a to včetně i těch jakoby podobných kaninda vs ararauna a ara zelený vs vojenský.
Krása je relatívny pojem. Problém nastane ak sa začne praktizovať spetne krizenie z niektorým z vychodiskovych druhov. Síce neviem aký to ma zmysel ale už sú na nete fotky takýchto párov a kdesi som videl aj a.zelenokridlu z ?za názvom druhu. Je to všetko otázka dopytu. Keď je záujem je aj produkcia.
Anatotitan

XXX.XXX.161.10
chondro
napsal(a):
Tak tomu nerozumím.Druh je taxonomická jednotka vzešlá z evoluce kdežto plemeno je víceméně výtvor člověka.Plemena psů od chiuuuuauuy a ¨ž po mastfa jsou plemena JEDNOHO zvířecího druhu a to psa domácího.Plemeno určitě nelze srovnávat s druhem.
Navíc velcí papoušci které nazývame ARY jsou si morfologicky i jinak velmi rozdílné a to včetně i těch jakoby podobných kaninda vs ararauna a ara zelený vs vojenský.
To teda nejsou. Na vzniku psích plemen se nepodílel jen vlk, jak se donekonečna přepisuje.
To, že někomu připadá něco vizuelně rozdílné neznamená, že to odporuje možnosti křížení a vzniku plodného potomstva.
Anatotitan

XXX.XXX.161.10
Anatotitan
napsal(a):
To teda nejsou. Na vzniku psích plemen se nepodílel jen vlk, jak se donekonečna přepisuje.
To, že někomu připadá něco vizuelně rozdílné neznamená, že to odporuje možnosti křížení a vzniku plodného potomstva.
Jo a tak pro srandu:
http://www.scienceworld.cz/biologie/kojoti-se-krizi-s-vlky-koho-je-treba-chranit-6570/
http://zpravy.idnes.cz/v-severni-americe-se-krizi-vlci-s-kojoty-a-psy-fa6-/zahranicni.aspx?c=A151030_115005_zahranicni_ane
http://vlastovka.info/2015/11/02/z-krizencu-kojota-vlka-a-psa-se-na-vychode-usa-stali-uspesni-lovci/.
Anatotitan
napsal(a):
Máte všechno špatně.Plemena psů mají původ v psu domácím.Původ psa domácího není předmět mé reakce stejně tak vizualní rozdílnost arů vztahuji ke vstupu na který jsem reagoval a nikoliv k tomu co podsouváte.
Anatotitan

XXX.XXX.161.10
chondro
napsal(a):
Máte všechno špatně.Plemena psů mají původ v psu domácím.Původ psa domácího není předmět mé reakce stejně tak vizualní rozdílnost arů vztahuji ke vstupu na který jsem reagoval a nikoliv k tomu co podsouváte.
Jo, o vás už jsem četl na Teraristice a na Šelmách, že do všeho žvaníte, googlíte si nesmysly a pak je prezentujete (viz vaši plazi-ptáci). Chápu, že konstruktivní kritika se vám nehodí, tak obracíte. Mimochodem vy jste napsal, že to jsou psí plemena vzniklá z jednoho předka, což je dávno vyvráceno tak, jako původ člověka z jednoho lidského druhu.
Ps:takhle si protiřečit - napsat nejdříve, že lze z jednoho předka vyvodit čivavu po mastifa a pak napsat, že vám připadají druhy arů rozlišné a jestli nejde o jeden druh? Zní to úsměvně.
Až se tu zase někdo bude blbě dotazovat, proč každá diskuse skončí urážkami a hádkami, tak tady máte přesně odpověď. Protože v nich diskutují lidé, kteří o tom nemají páru, ale mají typicky českou potřebu do všeho žvanit a když nic nevědí, začnou ostatní osočovat.
Anatotitan
napsal(a):
Jo, o vás už jsem četl na Teraristice a na Šelmách, že do všeho žvaníte, googlíte si nesmysly a pak je prezentujete (viz vaši plazi-ptáci). Chápu, že konstruktivní kritika se vám nehodí, tak obracíte. Mimochodem vy jste napsal, že to jsou psí plemena vzniklá z jednoho předka, což je dávno vyvráceno tak, jako původ člověka z jednoho lidského druhu.
Ps:takhle si protiřečit - napsat nejdříve, že lze z jednoho předka vyvodit čivavu po mastifa a pak napsat, že vám připadají druhy arů rozlišné a jestli nejde o jeden druh? Zní to úsměvně.
Až se tu zase někdo bude blbě dotazovat, proč každá diskuse skončí urážkami a hádkami, tak tady máte přesně odpověď. Protože v nich diskutují lidé, kteří o tom nemají páru, ale mají typicky českou potřebu do všeho žvanit a když nic nevědí, začnou ostatní osočovat.
Debata je evidentně nad vaše mentální možnosti
Teprve až poznatky molekulární genetiky posledních let umožnily porovnat podobnost přečtených úseků DNA a stanovit strom příbuznosti jednotlivých plemen (psov).
http://www.osel.cz/765-geneticke-tajemstvi-psich-plemen.html
http://www.osel.cz/866-matkou-psu-dingo-byla-fena-cinskeho-domestikovaneho-psa.html
Ilustračné foto - Genetika & Etika (spoločenské správanie).
Samozrejme téma je Ara a jej krížence. Foto z Youtube;
https://www.youtube.com/watch?v=uxIuG4HNRbo.
Anatotitan
napsal(a):
Ano psí plemena jsou jeden a tentýž druh pes domácí Canis lupus familiaris kdežto ary jsou v systému taxony-druhy a byla to jen reakce na jiný příspěvek který to srovnával.
O původu psa domácího tu nepíšu je to zcela jistě na nové a jiné tema. Založte ho na psech když do toho tolik vidíte.No abych to opravil vy dokonce píšete o původu plemen no tak to si přečtěte ten článek na oslu a můžete debatovat.
(jen na mě nezkoušejte Ćsv, Saarlorse, singing dog, dinga a podobně)
Že si myslím že by ary měly být jeden druh jsem NIKDE nepsal právě naopak jsem psal že se poměrně významně liší a statut druhu si zaslouží.Opět jen jako reakci na zajímavý názor.
Vy tu podsouváte své absolutní nesmyslné dedukce které teměř jistě pramení z vaší fatální neznalosti pojmů a souvislostí
Zvažte co zde vůbec píšete ok?
Olinka25

XXX.XXX.132.88
chondro
napsal(a):
Ano psí plemena jsou jeden a tentýž druh pes domácí Canis lupus familiaris kdežto ary jsou v systému taxony-druhy a byla to jen reakce na jiný příspěvek který to srovnával.
O původu psa domácího tu nepíšu je to zcela jistě na nové a jiné tema. Založte ho na psech když do toho tolik vidíte.No abych to opravil vy dokonce píšete o původu plemen no tak to si přečtěte ten článek na oslu a můžete debatovat.
(jen na mě nezkoušejte Ćsv, Saarlorse, singing dog, dinga a podobně)
Že si myslím že by ary měly být jeden druh jsem NIKDE nepsal právě naopak jsem psal že se poměrně významně liší a statut druhu si zaslouží.Opět jen jako reakci na zajímavý názor.
Vy tu podsouváte své absolutní nesmyslné dedukce které teměř jistě pramení z vaší fatální neznalosti pojmů a souvislostí
Zvažte co zde vůbec píšete ok?
Teda vy jste borec. Nějak jsem ale nenašla v té vaší diskusi, ani nahoře vypsaných odkazech, že psí plemena jsou z jednoho předka. Stejně tak jste plácal o chůvách a kanárech. Když tomu nerozumíte, necpěte sem svoje úvahy o tom, co je jeden druh a co není druh. Je známý mimojiné kříženec afrického slona s indickým. Myslíte si, že je to taky jeden druh?
Ty plemena na vás zkoušet pán asi nebude, protože neumíte správně napsat ani název těch plemen (já osobně miluju blbečky ražení, kteří si zakládají na tzv. přírodních plemenech a protěžují wolfdogy, jakými jsou nejen nevyladění čsv, ani saarloosani, kelpie a dingy bych sem vůbec nezapojovala, evidentně v tom budete taky lítat, nebo to máte z čítanky aka monografie). Být vámi zvážila bych, co tu píšete vy. Ráda si počkám na další ZAJÍMAVOST, KTEROU NÁS OBDAŘÍTE, AŽ NĚCO NAJDETE NA WIKIPEDII. Až to uděláte, bude fajn, když e nebudete zapojovat, abychom se dozvěděli i něco víc o těch arách.
Ola, co nerada vola
Sundarbands

XXX.XXX.132.88
Vida, chondro zase perlí a už se zase projevil jako na Teraristice. Všude byl, všechno zná, od všeho má klíče a kde nebyl tam se chystá Ale běda, jak mu někdo oponuje, je to hned mentál.
Sundarbands

XXX.XXX.132.88
Olinka25
napsal(a):
Teda vy jste borec. Nějak jsem ale nenašla v té vaší diskusi, ani nahoře vypsaných odkazech, že psí plemena jsou z jednoho předka. Stejně tak jste plácal o chůvách a kanárech. Když tomu nerozumíte, necpěte sem svoje úvahy o tom, co je jeden druh a co není druh. Je známý mimojiné kříženec afrického slona s indickým. Myslíte si, že je to taky jeden druh?
Ty plemena na vás zkoušet pán asi nebude, protože neumíte správně napsat ani název těch plemen (já osobně miluju blbečky ražení, kteří si zakládají na tzv. přírodních plemenech a protěžují wolfdogy, jakými jsou nejen nevyladění čsv, ani saarloosani, kelpie a dingy bych sem vůbec nezapojovala, evidentně v tom budete taky lítat, nebo to máte z čítanky aka monografie). Být vámi zvážila bych, co tu píšete vy. Ráda si počkám na další ZAJÍMAVOST, KTEROU NÁS OBDAŘÍTE, AŽ NĚCO NAJDETE NA WIKIPEDII. Až to uděláte, bude fajn, když e nebudete zapojovat, abychom se dozvěděli i něco víc o těch arách.
Ola, co nerada vola
To on se nedá, zase vyplodí nějakou blbost, hlavně, aby něco napsal
Sundarbands
napsal(a):
To, že srovnáváš hrušky s jablkama, pokládáš si sám sobě otázky a odpovídáš si na ně, Tvé doměnky o cenách mých nákupů ve mě budí úsměv, no dobře, ale, proč ty urážky ?
Olinka25
napsal(a):
Ola, co nerada vola
Olinka25 tak teda sloni A zase psi, a že nenašla? A kanaři a chuvky? Protěžování wolfdogu? Nevyladědné čsv? co je a není druh?
To je vykon goglisty bez realných vědomostí neuvěřitelná "myšlenková"skrumáž výhřez turboheldače co hledá na internetu informace aniž by věděl co hledá a co tu pak nasází
Spolu a v jedné osobě s Sundarbands a Anatotitan tu pilně a nesmyslně sázíte své pracně vygoglované objevy
Že zde diskutovaní hybridi arů jsou v principu něco jiného jak kanár a chůvička ví snad už každy kromě vas.
Jen goglista bez realných vědomostí může napsat cituji goglistu Sundarbandse
"Ty budeš vážně šáša, asi už ti z toho piva jebe. Co říkáš na chůvičky? Co říkáš na kanáry? To jsou zvířata vzešlá z křížení "
Sundarbands jebe tobě ses přegogloval.Kanár vzešel ze svého divokého předka a je jeho domestikovanou formou.Nevzešel z křížení.A kdyby jsi nebyl jen ten googlistra co si myslí že si snad vygoooogluje i inteligenci tak bys věděl že vlohy pro červenou barvu nejsou to jediné co bylo do genomu barevného kanára z jiného druhu přeneseno.Tak hledej
kanár.
agosci

XXX.XXX.195.189
Sice to není ara, ale je to pěkný kříženec
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2805273/samecek/.
Sundarbands

XXX.XXX.161.10
chondro
napsal(a):
Olinka25 tak teda sloni A zase psi, a že nenašla? A kanaři a chuvky? Protěžování wolfdogu? Nevyladědné čsv? co je a není druh?
To je vykon goglisty bez realných vědomostí neuvěřitelná "myšlenková"skrumáž výhřez turboheldače co hledá na internetu informace aniž by věděl co hledá a co tu pak nasází
Spolu a v jedné osobě s Sundarbands a Anatotitan tu pilně a nesmyslně sázíte své pracně vygoglované objevy
Že zde diskutovaní hybridi arů jsou v principu něco jiného jak kanár a chůvička ví snad už každy kromě vas.
"Ty budeš vážně šáša, asi už ti z toho piva jebe. Co říkáš na chůvičky? Co říkáš na kanáry? To jsou zvířata vzešlá z křížení "
Sundarbands jebe tobě ses přegogloval.Kanár vzešel ze svého divokého předka a je jeho domestikovanou formou.Nevzešel z křížení.A kdyby jsi nebyl jen ten googlistra co si myslí že si snad vygoooogluje i inteligenci tak bys věděl že vlohy pro červenou barvu nejsou to jediné co bylo do genomu barevného kanára z jiného druhu přeneseno.Tak hledej
kanár.
Hybridi arů jsou chování už F2, F3 generace a je otázkou času, kdy je začne někdo chovat v přímé linii, tak jak se to dělá u dalších kříženců. To, že nesleduješ chovatelské trendy v jiných odvětvích, neumíš si spočítat, že to asi neskončí jen u té F1 a při tlaku na chovatele zvířata obecně nechovat, je Tvůj problém. Chovatele kanárů a chůvek nikdy nikdo omezovat nebude, neb ta zvířata v přírodě neexistují. Totéž se týká kříženců želv, kde nebýt toho, že je jeden z rodičů Cites (tak jako u některých ar), nepodléhá zvíře už žádné registraci a tudíž restrikcím, nebo byrokracii. A to je jen jeden aspekt. Další je neobvyklý vzhled, štěpení do různých barev, možnost ustálení rasy nebo plemene, jako je to u těch kanárů atp. No, kdo chtěl, pochopil. Že ty ničemu z toho nerozumíš, za to my ostatní fakt nemůžeme. Nech laskavě vlákno pro ty, kteří se nezabývají takovou blbostí jako je vůbec možné křížení, plodnost a co je a není druh. Od někoho, kdo jinde radí a ostatním vnucuje své teze o systematice, aby tady psal, že něco nechápe a že jestli ary nejsou jeden druh - to vypovídá samo za sebe.
Původ kanára je dodnes obestřený tajemstvím a je více verzí jeho původu (viz Elba a křížení samců s místními samicemi zvonohlíků), ale vzhledem k tomu, že v průběhu šlechtění k němu byl přikřížen čížek ohnivý, je většina kanárů s nimiž se chovatel potká s nějakou příměsí takové krve. Ani představa, že po F3 generaci páření zpětně na jednoho rodiče se stává čistokrevným ptákem, to je jen lidmi utvořená představa. Křížencem nepřestal být nikdy a je to mmj. poznat na jeho zpěvu (vyjma čistě zpěvných plemen). Jinak kanár se kříží i dnes, třeba pan Pavelka je úspěšně kříží s konopkami. Pro přenos barev do kanárů i z nich na jiné (třeba zvonohlíky) se kříží neustále, byť s různými výsledky (navíc on ne každý taky publikuje). Co mám dle vás hledat ohledně přenosu z kanárů nevím? Nějaká nemoc?:-DDDDD.
Sundarbands

XXX.XXX.161.10
Tenhle je povedený
http://farm2.static.flickr.com/1657/26031962052_2096f45b54.jpg.
Olinka25

XXX.XXX.161.10
chondro
napsal(a):
kanár.
Nezklamal, přesně takovou reakci jsem čekala. Hlavně, že tam máš hodně opiček systematiku
https://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/diskuse/detail/3150386/inteligence.
Cumanensis
napsal(a):
Dobrý den prominte,ale Vy zde píšete o druhu a formy Amazonan modročelý - o nominátní formu Amazona aestiva aestiva a formu Amazona aestiva xanthopteryx ale u Arů je to mezidruhově křížení viz příspěvky výšše...Všimněte si u Arů arakang-macao jsou barevně různě zbarveni a i velikostni rozdíly jsou vidět ...jsou Arakangy male s čistě žlutým křídlem a čistou sitě červenou barvou vyskyt - Mexiko.....pak jsou velké jak Ara chloroptera ale zbarvení to same jak u "mexické formy" ti žijí v Kolumbii délka jak u Ary chloroptery pak jsou Arakangy které mají křídla zbarvené zeleně žlutě je dle vyskytu....pěkný den...u Arararaun je velikost i zbarvení zase dle vyskytu....podotýkáím,že odepisuji jen na tento výše uvedený příspěvek...