Zajímaly by mě zkušenosti úspěšných chovatelů těchto dnes nejlevnějších amazoňanů.
Proč jsou nejlevnější nevím. Dnes jsou v CITES II, není problém, ale nejsou tak pěkní jako modročelí, zato jsou větší řvouni a v tom to asi je.
Podle literatury i údajů R. Low není tak snadné je přimět ke hnízdění. Od stejně starých modročelých odchovávám, ale "Venezuelci" jsou k sobě přítulní, hrabou v budce a ani vajíčko. Ale mám jen jeden pár. Tok je z jara a pak skoro v listopadu. Ptáky na zimu stěhuji a možná v tom je ten problém, že jim přeruším vhodné období mke hnízdění.
Snad se na moji otázku ozvou skuteční chovatelé, ikdyž vím, že "rozumy" stojící roky chovatelské práce se zadarmo nedávají.
marow

XXX.XXX.175.210
Nedávno jsem se taky nad otázkou ceny oranžovokřídlých pozastavil, pak jsem se ale dočetl ve starších vláknech, že jednu dobu tady byli dováženi v početném množství, proto i ta cena šla dolů...co je na tom pravdy, tot otázka...s chovatelským pozdravem Marek M.
marow
napsal(a):
Nedávno jsem se taky nad otázkou ceny oranžovokřídlých pozastavil, pak jsem se ale dočetl ve starších vláknech, že jednu dobu tady byli dováženi v početném množství, proto i ta cena šla dolů...co je na tom pravdy, tot otázka...s chovatelským pozdravem Marek M.
Díky za ojedinělou reakci. Máte pravdu, ale ta doba jejich masivních dovozů je nenávratně pryč.
Moudivláček
napsal(a):
Zajímaly by mě zkušenosti úspěšných chovatelů těchto dnes nejlevnějších amazoňanů.
Proč jsou nejlevnější nevím. Dnes jsou v CITES II, není problém, ale nejsou tak pěkní jako modročelí, zato jsou větší řvouni a v tom to asi je.
Podle literatury i údajů R. Low není tak snadné je přimět ke hnízdění. Od stejně starých modročelých odchovávám, ale "Venezuelci" jsou k sobě přítulní, hrabou v budce a ani vajíčko. Ale mám jen jeden pár. Tok je z jara a pak skoro v listopadu. Ptáky na zimu stěhuji a možná v tom je ten problém, že jim přeruším vhodné období mke hnízdění.
Snad se na moji otázku ozvou skuteční chovatelé, ikdyž vím, že "rozumy" stojící roky chovatelské práce se zadarmo nedávají.
Dobrý večer. Tito amazoňani byli dováženi ve velkých počtech, byli dováženi více dovozci, cena byla nízká. Vzhledem k počtu dovezených a prodaných kusů bylo a je odchovů poměrně málo. Myslím si, že na rozdíl od amazoňanů modročelých, venezuelci jsou ve vztahu k opačnému pohlaví více vybíraví, udržují si větší odstup.
Vám těžko poradit, máte úspěšný odchov od modročelých, ale přeci jenom máte skutečně pár ? Já jsem měl problém s harmonizací času toku papoušků, samec byl z importu, samička byla odchov v ČR, on jančil na podzim, ona na jaro, byla 2005 a v roce 2007 koncem dubna snesla tři vajíčka,2008 a 2009 každý rok šest vajíček. V roce 2009 na podzim jsem již měl domluveného nového samce, ale vzhledem k problémům se sousedem, který šel 08 do důchodu, jsem je nakonec prodal. Jejich hlasový projev je, řekněme znát.
Cumanensis

XXX.XXX.13.16
Radosť sa pozerať.