Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2016 14:36
fanynka

XXX.XXX.90.131

Dobrý den, pristi rok chci začít s chovem Pyrury, libi Semi Pyrura Hnedoucha.Jsem z Olomoucká.Je nějaký chovatel, který chová tento druh, take z Olomoucka.Dekuji.

19.8.2016 12:26
fanynka

XXX.XXX.90.131

Zdravím, Pyrury jsem už sehnala.Mám Mláďata samečka a samičku.Rano kolem půl 9 začnou křičet a kolikrát Teda dost.Zatím.si zvykají a snad se trochu zklidní.

berdy

19.8.2016 14:43
berdy

XXX.XXX.171.164

To jsou pyrury...po ranu a na vecer si vzdy zakrici...casto jeden svym krikem strhne ostatni...pyrury proste maji hlasovy projev...

20.8.2016 13:40
fanynka

XXX.XXX.90.131

No ráno je klid tak do 9, večer je zakrývam průhlednou stěnou.Jakmile je oddělam, krici a křičí.Maji vše, od ovoce no nevím jak zamezit, aby nekricely pořád.Mám je týden.No nevím, co za chvily sousedí, věděla jsem že si zakřičí, ale dnes to bylo hrozné.Máte někdo zkušenosti, nebo jak to máte u vás ve voliéře.

20.8.2016 14:49
eli22

XXX.XXX.181.33

fanynka napsal(a):
No ráno je klid tak do 9, večer je zakrývam průhlednou stěnou.Jakmile je oddělam, krici a křičí.Maji vše, od ovoce no nevím jak zamezit, aby nekricely pořád.Mám je týden.No nevím, co za chvily sousedí, věděla jsem že si zakřičí, ale dnes to bylo hrozné.Máte někdo zkušenosti, nebo jak to máte u vás ve voliéře.

Já chovám pár doma a nekřičí, pouze když cítí nějaké nebezpečí nebo se leknou.

20.8.2016 15:08
fanynka

XXX.XXX.90.131

Tak nevím proč furt křičí, jsou to Mláďata.Snad se to zpraví a uklidní se.

20.8.2016 15:36
eli22

XXX.XXX.181.33

fanynka napsal(a):
Tak nevím proč furt křičí, jsou to Mláďata.Snad se to zpraví a uklidní se.

Mají budku na spaní? Pokud ne, dejte jim ji určitě. Pyrury nocují v budce. Třeba se trochu uklidní tím, že budou mít v budce zázemí a klid.

RudaStehno

20.8.2016 15:38
RudaStehno

XXX.XXX.195.189

Pyrurové prostě křičí, je to úplně normální. Občas se stane, že se objeví pár který je tišší ale jinak jsou to ukřičení papoušci, stejně jako třeba aratingy.

20.8.2016 15:48
eli22

XXX.XXX.181.33

RudaStehno napsal(a):
Pyrurové prostě křičí, je to úplně normální. Občas se stane, že se objeví pár který je tišší ale jinak jsou to ukřičení papoušci, stejně jako třeba aratingy.

Záleží taky na tom, kde jsou odchovaný a chovaný. Voliéroví jsou určitě hlučnější. Když jsou ale v pohodě, nekřičí. Musí mít vždy nějaký podmět. Já je chovám doma (pouze jeden pár) a jejich odchovy jsou vždy "nekříčící", protože neslyší rodiče křičet. Třeba to je tím. Ale narozdíl od našich mníšků jsou to řvouni. Mníšci nekřičí vůbec. A zase, někdo bude tvrdit, že mníšci jsou řvouni. Je to asi individuální.

20.8.2016 15:58
fanynka

XXX.XXX.90.131

Budku na spaní mají, ale nejdou vůbec do ní.Dala jsem ji na spodek, predtim byla výš a taky si ji nevšímaly.Má být na hoře, nebo nize.

20.8.2016 16:01
eli22

XXX.XXX.181.33

fanynka napsal(a):
Budku na spaní mají, ale nejdou vůbec do ní.Dala jsem ji na spodek, predtim byla výš a taky si ji nevšímaly.Má být na hoře, nebo nize.

Úplně nahoře.

20.8.2016 16:25
eli22

XXX.XXX.181.33

Zblízka.

20.8.2016 17:23
woodys

XXX.XXX.227.164

Doma máme žlutoprsou a ta si piskne ráno a večer jednou dvakrát, jinač je klid. Přes den jen mluví.
Venku mám červenobřiché a to je jiný level. Musel jsem je začít zavírat, jinač křičeli od ráno. Teď už je to celkem v pohodě.
Jsou to nádherní ptáci, jen by mohli být tižší.

20.8.2016 17:33
miloš62

XXX.XXX.13.158

Ja mám takú susedu. ráno o siedmej, ked chystá deti do školy kričí jak strhaná. A tiež neviem ako tomu zabrániť? Muž jej jazdí na kamione, - ale ona kričí aj keď je doma. Že by povaha?
PREPAĆTE ZA ULET...

20.8.2016 18:57
fanynka

XXX.XXX.90.131

Děkuji moc, jak tady píšete.Když moc křičí, tak je zadelam.Budku budou mít zítra, musíme to upravit ve voliéře.Od půl páté dnes byly moc hodní, a už je tak Neslyším.Jdou moc krásní a jenom to jejich kukuc, to mě dostane.

20.8.2016 20:35
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.20

Dobrý večer.
Já mám v panelovém bytě šest párů pyrur žlutoprsých a nemám problém. Ráno se krátce ozvou a večer také. Jinak o nich nevím. Jak píše Eli, záleží z jakého chovu jsou a pak také na výchově a v neposlední řadě i na psychických vlohách jedinců. S papoušky je potřeba neustále pracovat a nenechávat je dělat si co chtějí. Také to chce zjistit proč vlastně křičí, nikdy to není bezdůvodně a to je potřeba zjistit a podle toho se zachovat.

20.8.2016 22:26
fanynka

XXX.XXX.90.131

Jsou to 4.mesicni Mláďata, musi si zvyknout na sebe. Nevyrostla spolu, ale jsou sehrati.co dělá jeden, tak druhý.Budku měly, ale vůbec do ní nesly.Zitra jim ji dám co nejvýš, treba to pomůže.Jinak mají vše a snažím se, aby si na mě zvykaly pomalu.Mam ještě andulky, je to jiny chov, ale hluční jsou taky.Andulky mám od nich v jiné voliéře, jsou dál.Ale slyší se.

21.8.2016 08:26
eli22

XXX.XXX.181.33

fanynka napsal(a):
Jsou to 4.mesicni Mláďata, musi si zvyknout na sebe. Nevyrostla spolu, ale jsou sehrati.co dělá jeden, tak druhý.Budku měly, ale vůbec do ní nesly.Zitra jim ji dám co nejvýš, treba to pomůže.Jinak mají vše a snažím se, aby si na mě zvykaly pomalu.Mam ještě andulky, je to jiny chov, ale hluční jsou taky.Andulky mám od nich v jiné voliéře, jsou dál.Ale slyší se.

Pěkná voliérka, na zimu je dát ale samozřejmě do tepla. Ještě k tomu křiku. Ono to může být i těmi andulkami. Slyší je, ale nevidí, takže reagují na jejich hlasový projev. Možná že kdyby na ně viděli, bylo by to lepší. Ale to je kdyby, důvod to nemusí být vůbec.

21.8.2016 12:16
fanynka

XXX.XXX.90.131

No dnes prší a Pyrury Neslyším.Andulky štěbetáji je jich teď více.Pristi týden jdou mláďata pryč, tak se to uklidní.Pyrurky jdou na zimu domu, máme ve sklepě voliéry.

25.8.2016 20:32
fanynka

XXX.XXX.90.131

Zdravím, tak Pyrury už na noc chodí do budky když křičí tak je zakryjí a oni se uklidní.Citi se bezpečněji.Za číhají si na mě zvykat a dnes jsem je i kropila a držely.Snažím se je pochopit a snad se mi podaří je trochu vždy uklidnit, kvůli i sousedům.Jsou moc krásní a pozoruji, co vymýšleji.

26.8.2016 09:38
eli22

XXX.XXX.181.33

fanynka napsal(a):
Zdravím, tak Pyrury už na noc chodí do budky když křičí tak je zakryjí a oni se uklidní.Citi se bezpečněji.Za číhají si na mě zvykat a dnes jsem je i kropila a držely.Snažím se je pochopit a snad se mi podaří je trochu vždy uklidnit, kvůli i sousedům.Jsou moc krásní a pozoruji, co vymýšleji.

Pyrury se velmi rádi koupou, naši každý den, takže by měli mít nějakou koupelničku nebo větší nádobu s vodou. Budou spokojenější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík