Mutace zebřičky pestré

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2016 21:17
atka

XXX.XXX.62.6

Prosím o určení mutace.Děkuji.

8.8.2016 22:57
vlad

XXX.XXX.178.100

Asi.Šedá vousatá(Black face) v černoprsé kresbě(pokud má podlouhlou kresbu ocasu a ne příčnou).

9.8.2016 08:30
zbosace

XXX.XXX.74.157

Tiež som toho názoru. Presne také mám po červeno- čiernoprsom samcov a šedej čiernoprsej samičke. Vraj je cez.ne možná cesta do eumo- čiernych.

sauri

9.8.2016 09:23
sauri

XXX.XXX.245.158

zbosace napsal(a):
Tiež som toho názoru. Presne také mám po červeno- čiernoprsom samcov a šedej čiernoprsej samičke. Vraj je cez.ne možná cesta do eumo- čiernych.

Ano, váš pták je šedý vousatý černoprsý...ale ta zmínka o cestě do eumo je naprostý nesmysl. Eumo je zcela samostatná mutace, nikoliv nějaká kombinace výše zmíněných...

9.8.2016 10:03
atka

XXX.XXX.62.6

Děkuji všem za reakce. Poradíte, jak udržet tuto mutaci? Je to jediné mládě v této mutaci-po otci.
FOTO-chovný pár a otec samostatně.

9.8.2016 10:46
zbosace

XXX.XXX.74.157

Priznám sa že som to len vydedukoval z toho že chovatelia čiernych zeber na fb majú v chove takéto vtáky a ešte v kombinácii z ciernolicou. Takže ja týchto samcov dám do páru jedného z čiernoprsou a druhého z čiernolicou. Pre udržanie farby je asi viac vhodná čiernoprsá.

sauri

9.8.2016 13:16
sauri

XXX.XXX.245.158

zbosace napsal(a):
Priznám sa že som to len vydedukoval z toho že chovatelia čiernych zeber na fb majú v chove takéto vtáky a ešte v kombinácii z ciernolicou. Takže ja týchto samcov dám do páru jedného z čiernoprsou a druhého z čiernolicou. Pre udržanie farby je asi viac vhodná čiernoprsá.

Mohu se dotázat co očekáváte od spojení s černoprsým a v druhém případě černolícím partnerem? K "udržení barvy" je třeba především znalost genetiky...

9.8.2016 13:48
zbosace

XXX.XXX.74.157

No očakávam prekvapenie. Keďže ide o kombinovane páry- rodičia. Stačí mi jedno prekvapko do roka. Vy keďže máte určite genetiku naštudovanu by ste mohol poradiť. Ak je to vôbec možné keď vychádzame z heterozygotnych jedincov.

Přidejte reakci

Přidat smajlík