Dobrý deň, po obede som si všimla, že môj pyrura iba posedáva a nie taký akčný ako zvyčajne, keď som ho teraz vybrala z klietky tak sa dovracal, už nevracia, ale stále iba sedí. Ráno bol úplne v poriadku. Neviete čím to môže byť ? Naposledy bol vonku z klietky včera asi o piatej, dávala som na neho pozor, ale občas sa mi stratil z dohľadu, takže si nie som istá, či niečo zlé nezjedol, inak dávala som mu iba zrno, jablko a piškot. Môžem mu niečím pomôcť, alebo máme ísť radšej k veterinárovi ?
No potom už mu bolo lepšie, ale dnes sme boli s ním u veterinára, má záchvaty. :( Začne kričať, lietať a otáča hlavu do hora a celý sa nejako otáča. Robí to každých pár minút a trvá to niekoľko sekúnd, začalo to v noci, je z toho chudáčik veľmi unavený. Odborník na papagájov príde až v pondelok a druhý veterinár mu pichol po konzultácii s ním 3 injekcie a zajtra máme prísť zasa. Strašne sa o neho bojím, nestretli ste sa stým niekto ?
Cumanensis

XXX.XXX.13.16
Pyrura mohla do niečoho naraziť a dostať otras mozgu. Alebo sa môže jednať o neurologický problém, intoxikáciu, alebo poruchu niektorého z orgánov.
Cumanensis

XXX.XXX.13.16
Môžete napísať meno toho pána doktora? Ďakujem.