Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2016 09:09
fanynka

XXX.XXX.90.131

Dnes ráno jsem našla andulku v zrní a je moc krotká.Je to mladé 14.dní vylettle ale bylo už divoké.Teď je krotká a spí.Je nafouklá, vzala jsem ji domu.Co ji může být.

11.8.2016 11:16
fanynka

XXX.XXX.90.131

Andulku mám doma a spinká, jestli je nemocna nevím.Ostatní Mláďata ve voliéře jsou dobrá.Tak uvidím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.8.2016 12:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je nemocná.

jinak je váš dotaz asi takový "není mi dnes dobře a mám teplotu 37,5, co to může být?"

on totiž seznam možných příčin je fakt hoooooooodně dlouhý.

11.8.2016 13:03
fanynka

XXX.XXX.90.131

Andulce je dobré v teple, teď jsem zapojila speciální lampu, tak uvidím.

11.8.2016 14:09
geldek

XXX.XXX.237.193

Dobrý den, ¨
z toho, co píšete vyplývá, že andulky chováte. Takže jistě víte, jak má vypadat trus zdravé andulky, zejména když je jen na suché směsi. Jestli je řídký, nebo jiné barvy... případně pod lupou objevíte nějaké parazity, pak kapku Ivomecu - a v takovém případě bych tu kapku rozředila dvěma kapkami převařené vody a polovinu pomocí stříkačky ji zkusila vstříknout přímo do zobáčku (Ivomec je příšerně hořký). Když se obáváte udušení, což se při násilném podávání léků přímo do zobáku může stát - místo do jícnu se to dostane do průdušnice - pak kapku Ivomecu na kůži nad největším prokrvením na spodní straně křídla, nebo mezi rozfouknuté peří na zátylek. Teplo, klid a karanténa je rozumný postup.

11.8.2016 15:10
fanynka

XXX.XXX.90.131

Děkuji za odpověď.Ivomec nemám, andulky mám od dubna.Ivomec se dá sehnat jen u veterináře, nebo i v lékárně pro zvířata.Trus má tak na půl řídký.

11.8.2016 17:36
geldek

XXX.XXX.237.193

Jestli máte více andul, je dobré mít doma trochu bezpečně uloženého Ivomecu (já ho mám v chladničce, ve dveřích v uzavíratelné přihrádce). Měl by ho mít úplně každý zverolékař, není to léčivo původně určené pro ptactvo. Za pár korun by Vám měl dát plnou malou injekční stříkačku (vezměte si ji i s jehlou kvůli uzavírání). Účinkuje na endo i exoparazity (vápenka, prskavka, začervení...)
Pozor, je to silné léčivo, nepředávkovat. Ale na druhou stranu se nemusíte příliš obávat, prskavku jsem u andulky léčila opakovaně a bez vedlejších neblahých účinků.
Na megabakterii a virová onemocnění Ivomec nezabírá.

12.8.2016 11:23
fanynka

XXX.XXX.90.131

Andulacek mi do rána zemřel, dnes jsem všechny andulky odcervila a aby toho nebylo málo, uletela mi samička Pepinka.Byla to výborná mámina.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík