Jak je to s dokrmováním agoše růžohrdlého?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2016 17:07
hrolub

XXX.XXX.248.114

Zdravím všechny chovatele!
Dneska ráno mi vhodili agoši mladého a odmítají ho krmit. Potřeboval bych se zeptat, jak je to s dokrmováním? Poměr ml kašičky/hmotnost. Je mu +- 14 dní a váží 22 gramů.

14.8.2016 11:22
hrolub

XXX.XXX.248.114

Nikdo neporadí?

lumpicek

14.8.2016 13:00
lumpicek

XXX.XXX.0.243

hrolub napsal(a):
Zdravím všechny chovatele!
Dneska ráno mi vhodili agoši mladého a odmítají ho krmit. Potřeboval bych se zeptat, jak je to s dokrmováním? Poměr ml kašičky/hmotnost. Je mu +- 14 dní a váží 22 gramů.

Dobrý den, nevím o jaké kašičce píšete, nejsme zde věštci.Ale pokud máte třeba nutribird, tak rozředit, aby struktura rozmíchané směsi s vodou vypadala jako zamíchaný jogurt.Nezkrmovat ihned po rozmíchání, posečkejte deset minut, ono to totiž ještě ztuhne, opět mírně rozředit, rozmíchat a potom ohřát na 39 stupňů celsia a podávat mláďatům.

14.8.2016 13:44
sunflowersman

XXX.XXX.54.212

A ještě bych dodal, zamyslet se, proč tak rodiče učinili...

14.8.2016 13:51
hrolub

XXX.XXX.248.114

lumpicek napsal(a):
Dobrý den, nevím o jaké kašičce píšete, nejsme zde věštci.Ale pokud máte třeba nutribird, tak rozředit, aby struktura rozmíchané směsi s vodou vypadala jako zamíchaný jogurt.Nezkrmovat ihned po rozmíchání, posečkejte deset minut, ono to totiž ještě ztuhne, opět mírně rozředit, rozmíchat a potom ohřát na 39 stupňů celsia a podávat mláďatům.

A kolik ml mám dávat? Dávám 2,5 ml ve dne každé 3 hodiny a v noci každé 4 hodiny. Dělám to správně?

14.8.2016 13:54
hrolub

XXX.XXX.248.114

sunflowersman napsal(a):
A ještě bych dodal, zamyslet se, proč tak rodiče učinili...

To nevím. Všechno mají.. míchanici, zelené, zrní, vodu, občas kukuřici atd. Vás by něco napadlo?

14.8.2016 14:28
hersyko

XXX.XXX.144.116

hrolub napsal(a):
To nevím. Všechno mají.. míchanici, zelené, zrní, vodu, občas kukuřici atd. Vás by něco napadlo?

Škoda, že nepíšete více podrobností, jako kolik mládat je v hnízdě, jestli vyhozený byl nejmladší, nebo naopak,...takto Vám nikdo nemůže poradit může se jednat o nemocného, slabého jedince, přebuzený chovný pár,...atd.

14.8.2016 14:31
hrolub

XXX.XXX.248.114

hersyko napsal(a):
Škoda, že nepíšete více podrobností, jako kolik mládat je v hnízdě, jestli vyhozený byl nejmladší, nebo naopak,...takto Vám nikdo nemůže poradit může se jednat o nemocného, slabého jedince, přebuzený chovný pár,...atd.

Čtyři mladé mi vyhodili. Nejstarší je 15 dní starý a nejmladší je 11 dní starý. Je to první snůška páru, tak to bude asi tím..

14.8.2016 14:33
sunflowersman

XXX.XXX.54.212

hrolub napsal(a):

Dobrý den.

Ono někdy rodiče dobře vědí, proč dané mládě nekrmit a odmítají ho. Podle mě ptáci poznají, že je mládě nějak nemocné nebo že má zrovna ono ty nesprávné geny a nemá je předávat dál. V přírodě přirozená věc. Občas se mě stane že je v některých hnízdech moc mladých tak nějaké přesunu pod jiný pár, který má zrovna třeba jen dvě mladé, to lze praktikovat bezproblémů, je však zajímavé, že když jsem zažil dříve stejný případ odmítnutí, většinou je nechtěly přijmout ani jiné bezproblémové páry. Já myslím, že ptáci ví proč.

M. Š.

uhel

14.8.2016 14:34
uhel

XXX.XXX.144.116

hrolub napsal(a):
Čtyři mladé mi vyhodili. Nejstarší je 15 dní starý a nejmladší je 11 dní starý. Je to první snůška páru, tak to bude asi tím..

Přikláním se k názoru víše, - přebuzený pár!

uhel

14.8.2016 14:38
uhel

XXX.XXX.144.116

uhel napsal(a):
Přikláním se k názoru víše, - přebuzený pár!

Jen dodám, že u dokrmování se musíte řídit podle stavu volete, nějaké přesné dávky nelze uplatnit.

lumpicek

14.8.2016 17:32
lumpicek

XXX.XXX.0.243

hrolub napsal(a):
A kolik ml mám dávat? Dávám 2,5 ml ve dne každé 3 hodiny a v noci každé 4 hodiny. Dělám to správně?

Krmte až tehdy, když bude volátko prázdné, sám poznáte jak dlouho trvá spotřebování krmiva z volátka, jestli je to jak píšete 3 hodiny, tak po třech hodinách.V noci jedno krmení vypusťte, aby máděti dokonale vytrávilo.Takže v noci udělejte pauzu mezi krmeními šest hodin.

Přidejte reakci

Přidat smajlík