Otvírám poněkud neobvyklé téma k diskuzi.
Vždy se zájmem přečtu všechny články, některé byly dříve uveřejněné v tištěné Fauně. Čtenář zde může získat zadarmo spoustu aktuálních informací z oboru od zkušených autorů, jen namátkou uvedu Podpěru, Palkoviče a další.
Zajímalo by mě, proč nikdo nepřidá komentář k textu. V Diskuzi není o reakce na příspěvky nouze a v Článcích jsem se připojil snad jako ojedinělý. V čem to vězí? Co Vy na to?
Moudivláček
napsal(a):
Vždy se zájmem přečtu všechny články, některé byly dříve uveřejněné v tištěné Fauně. Čtenář zde může získat zadarmo spoustu aktuálních informací z oboru od zkušených autorů, jen namátkou uvedu Podpěru, Palkoviče a další.
Zajímalo by mě, proč nikdo nepřidá komentář k textu. V Diskuzi není o reakce na příspěvky nouze a v Článcích jsem se připojil snad jako ojedinělý. V čem to vězí? Co Vy na to?
Dobrý den p.Německý osobně si myslím, že zbytečně založené téma :( Jak jistě sám víte tištěná Fauna je propadák bohužel jako veškeré odborné časopisy který dnes kupuje pouze hrska zapálených chovatelů, stejný úděl se týká i Chovatele :( Pryč je ta doba, kdy se sháněli informace, rady, formou časopisů, osobních návštěv (dnes téměř nevídaný -jev ), Stačí se podívat na prvních cca 15.témat na této diskuzi ! Vše se točí témat- výkup, co je to za mutaci a kolik za ní, proč nehnízdí? a při tomto stylu chovu, nelze ještě číst ( nedej bože koupit časopis ).100 krát jednoduší založit z domu téma a čekat. A podle toho to dnešní chovatelství vypadá- bohužel. Vy jste chtěl tímto, určitě oslovit opravdové chovatelé ale těch tady asi moc nenajdete.
Osobne považujem tento časopis ifauna.cz v tlači a zároveň na internete za nadpriemerný. Tu aktívnych diskutérov za rôznych, v podstate za priemerných až nadpriemerných. Nepočítam pseudo diskutérov, ktorí sú začiatočníci bez odborných, či spoločenských skúsenosti.
Teším sa na každý príspevok, či je to od Pražáka, alebo Slováka. Váš pravidelný čitateľ a diskutér.
rastislavmpavelka
napsal(a):
Osobne považujem tento časopis ifauna.cz v tlači a zároveň na internete za nadpriemerný. Tu aktívnych diskutérov za rôznych, v podstate za priemerných až nadpriemerných. Nepočítam pseudo diskutérov, ktorí sú začiatočníci bez odborných, či spoločenských skúsenosti.
Teším sa na každý príspevok, či je to od Pražáka, alebo Slováka. Váš pravidelný čitateľ a diskutér.
Jsem mile překvapen, že k mnou založenému tématu se v krátké době objevily nějaké reakce.
Nedomnívám se, že časopisy bere jen hrstka chovatelů. Ti starší, kteří iternet neovládají, stále spoléhají na tištěný text. Když dám inzerát na tištěnou Faunu, reakcí je víc než na iFauně a dalších.
Citovaný Chovatel odebírám desítky let, dnes už jen ze setrvačnosti. Domnívám se, že přes veškerou snahu redakce je nepružný, inzerci a tím i čtení využívá hrstka chovatelů.
Konkurenční Papoušci a Exota - nová jsou textově zajímavé, ale pro mnohé laiky příliš odborné a úzce zaměřené. Ve Fauně si každý najde to svoje.
Tištěná Fauna jako čtrnáctidenník neměla konkurenci. Ale, vše je o ekonomice a o tom nic nevím.
Chov okrasných ptáků je náročný koníček, který nás mnohé diskutující spojuje. Vydělat na něm mohou jen vyvolení. Ostatní jsou většinou v mínusu, jako já. Ale dělám to 45 let.
Moudivláček
napsal(a):
Dobrý večer pane Magistře.
Je pravda, že dnes mladí málo čtou nejen články v časopisech, ale i v knihách. Myslím tím knihy a články zaměřené na určitý koníček, tedy i na chov exotického ptactva. Já třeba kupuji nejen časopisy Fauna, Papoušci a Nová exota, ale každou (i méně kvalitní) knihu o papoušcích. Také si ukládám zajímavé názory z diskuze na iFauně. Ale je pravda, že patřím k těm starším. Ale při tom se nebráním brouzdání na internetu. Prostě každý článek a každá zkušenost ať je odkud chce je přínosná.
Protože odebírám časopisy které jsem zmínil, přiznám se, že již tyto články na iFauně nečtu, protože je mám již přečtené a ty které mně zajímají i uložené.
Na druhou stranu je pravda, že pokud je zveřejněn zajímavý článek, bylo by vhodné autorovi přinejmenším poděkovat. To je pravda. Slibuji, že se polepším.