papouch 123

XXX.XXX.212.80
Ahoj, chci se zeptat mám páreček rýžovníků sameček krásně zpívá mám je ve společné voliéře s korelama a andulkama pro rýžovníky mám hnízdicí budku pro andulky do které lezou a davájí tam stavební materiál ale ne a ne zasednout myslíte že to je tím že potřebují klid na hnízdění ? mám ještě jednu menší voliéru tam bych je mohl dát. Děkuju.
papouch 123

XXX.XXX.212.80
papouch 123
napsal(a):
Ahoj, chci se zeptat mám páreček rýžovníků sameček krásně zpívá mám je ve společné voliéře s korelama a andulkama pro rýžovníky mám hnízdicí budku pro andulky do které lezou a davájí tam stavební materiál ale ne a ne zasednout myslíte že to je tím že potřebují klid na hnízdění ? mám ještě jednu menší voliéru tam bych je mohl dát. Děkuju.
? :(.
papouch 123

XXX.XXX.212.80
Trpělivý jsem ale už je to tak tak 6 měsíců a nic. podle mě je to tím že tam jsou s korelama a andulama. tím pádem se nesoustředí na hnízdění zkusím je oddělit od ostatních. a uvidíme.
Iva888

XXX.XXX.181.79
papouch 123
napsal(a):
Trpělivý jsem ale už je to tak tak 6 měsíců a nic. podle mě je to tím že tam jsou s korelama a andulama. tím pádem se nesoustředí na hnízdění zkusím je oddělit od ostatních. a uvidíme.
Já je měl s kanárama a musel jsme dát kanáry pryč, páč je evidentně rušili. Pak zahnízdili okamžitě.
papouch 123

XXX.XXX.212.80
Honza12
napsal(a):
Jste si opravdu jistý, že máte pár? Nejsou to dva samci?
Je to 100% pár sameček krásně zpívá a je zcela ticho :) zkusím oddělit.
papouch 123

XXX.XXX.212.80
papouch 123
napsal(a):
Je to 100% pár sameček krásně zpívá a je zcela ticho :) zkusím oddělit.
Teda samec zpívá a samice je ticho.
Ještě dodám. Já měla pár, kdy samec zpíval(hodně) a samička taky, ale o hodně méně. Zticha úplně nebyla. Musela jsem je dát ale pryč, protože při hnízdění rušili astrildy a ti kvůli nim nezahnízdily, respektive vždy opustili vajíčka. Když jsou teď sami s neofémama, mám už čtyři mladé a další vajíčka mají v hnízdě.... A teď koukám, že vy o voze, já o koze... já mám namysli kanárky. To ale nevadí. Chci říci, že kanáři je mohou rušit.
Dobrý den já mám tři páry rýžovníků a pár kanárů pohromadě a vyhnízdily všichni krom kanárů těm rýžáci brali stavební matroš.
Já mám 1 pár rýžovníků v okrasné voliéře s drobotinou a holoubci diamantový
(kanáři, rákosáci, amandy pruhované, stříbrozobky a chůvičky)-vše po 1 páru.(6x2x2m)
Letos rýžovníci mají 3x mladé (zázrak)
Čekal jsem 3 roky než vůbec zahnizdili.
U mě spokojenost.
Chce to trpělivost (nebo nemáte 1.1 )
Chovu zdar
papouch 123

XXX.XXX.212.80
Jak už říkám je to 100 pár ! asi budu muset dlouho čekat.
papouch 123

XXX.XXX.212.80
hzp
napsal(a):
Takže vejce už jste od nich měl, jo?
Lezou do budky ale vejce žádné.
molousek
napsal(a):
Já mám 1 pár rýžovníků v okrasné voliéře s drobotinou a holoubci diamantový
(kanáři, rákosáci, amandy pruhované, stříbrozobky a chůvičky)-vše po 1 páru.(6x2x2m)
Letos rýžovníci mají 3x mladé (zázrak)
Čekal jsem 3 roky než vůbec zahnizdili.
U mě spokojenost.
Chce to trpělivost (nebo nemáte 1.1 )
Chovu zdar
Tak i moje zkušenost, nemusí platit jinde.
Obyčejný rýžovník, kásný pták dnes cenově téměř bezcenný. Ale odchov není zas tak samozřejmý. Lepší pár než skupina. Ve skupině hnízdí hlavně dominantní pár. Vzhledem pohlaví hrozně klame a to je chovám 40 let. Chce to trpělivost, vždyť zde o peníze nejde.
Jsou to vellice pěkní a skromní ptáci vhodní do okrasné voliéry.
Na zkoušku je zkuste dát zvlášť, do října uvidíte, jestli bude odchov.
hzp
napsal(a):
No a jak jste přišel na to, že to je stoprocentní pár?
Přesně. Choval jsem rýžovníky šedé, jak přírodní, tak barevné mutace cca 20 let. V současné době je již nemám, ale chovám jejich příbuzné, rýžovníky hnědé / Padda fuscata/. Myslel jsem si, že o rýžovnících vím hodně-odchoval jsem desítky, možná stovky mláďat- přesto jsem choval a snažil se odchovat mláďata od dvou samců rýžovníků šedých, kteří se projevovali jako idylických pár. Stavěli hnízdo, jeden zpíval, dokonce se pářili.. Takže pokud nebude v budce vejce, tak je pohlaví druhého v " páru " vždy nejisté.
papouch 123

XXX.XXX.212.80
Díval jsem se do budky, a májí už tam 3 vejce :).