Dobrý večer,
já jsem si letos také pořídil páreček červenokřídlích a jsou opravdu moc hezký a prodejnost sem vůbec neřešil, prostě jsem je chtěl, tak jsem si je pořídil. Jestli se vám líbí, tak si je pořiďte. Letos byla prodejnost taková a příští rok může být jiná. Ať se daří. Martin.
Chcete je proto, že se vám líbí nebo na výdělek? Já jsem si je pořídil před léty, když ještě stál 10 tisíc kus a neřešil jsem jestli se prodají nebo neprodají. Navíc v dnešní době, kdy se spousta červenokřídlých podhazuje pod chůvy nebo dokrmuje, ani nemáte záruku že budete mít co prodávat.
Rudi

XXX.XXX.230.1
Mohu se zeptat, v kterém roce jste je kupoval za 10 tis. kus? Já jsem si je koupil v roce 1990 a to stál kus stabilně 4 tis. Kč. Děkuji za slušnou odpověď.
Rudi
napsal(a):
Mohu se zeptat, v kterém roce jste je kupoval za 10 tis. kus? Já jsem si je koupil v roce 1990 a to stál kus stabilně 4 tis. Kč. Děkuji za slušnou odpověď.
Pokud pán píše pravdu tak tipuju kolem 70 roku. Já je měl v 84 roce od p Coufalíka a Foltýna z Bezměrova, kus 2500, to si pamatuju jak dnes. Pak zase stoupli jak uvádíte, další pár byl od pana Kubiše z jižní Moravy a to bylo 7 tis, cca období kolem 3-4 let. První královské jsem měl též v 84 roce od p Nedělníka, za tři kusy jsme tehdy s přítelem vysázeli 24 tis. a stejně to nebyl pár, protože samice nebyly, ty se platily zlatem.
pavel46
napsal(a):
Dobrý den.Jak jste na tom z prodejností těchto papoušků?Chěl bych si pár pořídit ale odrazují mě neustále opakující se inzeráty na tyto papoušky.
Samozřejmě jsou v dnešním přehlceném stavu těžko prodejní, též, že se začnou vybarvovat až za rok a půl. Též někdy problém s odchovem. Proto už děláme DNA abychom co nejdříve prodali.
barp58
napsal(a):
Pokud pán píše pravdu tak tipuju kolem 70 roku. Já je měl v 84 roce od p Coufalíka a Foltýna z Bezměrova, kus 2500, to si pamatuju jak dnes. Pak zase stoupli jak uvádíte, další pár byl od pana Kubiše z jižní Moravy a to bylo 7 tis, cca období kolem 3-4 let. První královské jsem měl též v 84 roce od p Nedělníka, za tři kusy jsme tehdy s přítelem vysázeli 24 tis. a stejně to nebyl pár, protože samice nebyly, ty se platily zlatem.
Zdravím, vzhledem k tomu, že jsem pamětníkem záčátků chovu červenokřídlých u nás, dovolím si doplnit. Kolem roku 1970 bylo u nás jen několik chovatelů, kteří je chovali. Prsty na rukou by určitě stačily, možná na jedné. Teprve kolem roku 75,76 byla minimální nabídka a to za 25 za pár. Za 10 samec. Byly snem mnoha chovatelů, mým též. Já za ně vděčím panu Husákovi, který v roce 80 zdražil co se dalo a uvrhl chovatelství do těžké krize. Někteří chovatelé se v té době přeorintováli na sortiment, který se dal, lidově řečeno, sežrat. Měl jsem štěstí, že jsem na jednoho takového narazil. Ale i těch 7 za pár byl pro mě několikaměsíční plat. Byl to ale skvělý pár.