Papoušek červenokřídlý - prodejnost?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2016 22:15
pavel46

XXX.XXX.117.76

Dobrý den.Jak jste na tom z prodejností těchto papoušků?Chěl bych si pár pořídit ale odrazují mě neustále opakující se inzeráty na tyto papoušky.

26.8.2016 22:47
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý večer,
já jsem si letos také pořídil páreček červenokřídlích a jsou opravdu moc hezký a prodejnost sem vůbec neřešil, prostě jsem je chtěl, tak jsem si je pořídil. Jestli se vám líbí, tak si je pořiďte. Letos byla prodejnost taková a příští rok může být jiná. Ať se daří. Martin.

27.8.2016 11:07
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Chcete je proto, že se vám líbí nebo na výdělek? Já jsem si je pořídil před léty, když ještě stál 10 tisíc kus a neřešil jsem jestli se prodají nebo neprodají. Navíc v dnešní době, kdy se spousta červenokřídlých podhazuje pod chůvy nebo dokrmuje, ani nemáte záruku že budete mít co prodávat.

Rudi

27.8.2016 11:42
Rudi

XXX.XXX.230.1

Mohu se zeptat, v kterém roce jste je kupoval za 10 tis. kus? Já jsem si je koupil v roce 1990 a to stál kus stabilně 4 tis. Kč. Děkuji za slušnou odpověď.

27.8.2016 13:54
barp58

XXX.XXX.20.208

Rudi napsal(a):
Mohu se zeptat, v kterém roce jste je kupoval za 10 tis. kus? Já jsem si je koupil v roce 1990 a to stál kus stabilně 4 tis. Kč. Děkuji za slušnou odpověď.

Pokud pán píše pravdu tak tipuju kolem 70 roku. Já je měl v 84 roce od p Coufalíka a Foltýna z Bezměrova, kus 2500, to si pamatuju jak dnes. Pak zase stoupli jak uvádíte, další pár byl od pana Kubiše z jižní Moravy a to bylo 7 tis, cca období kolem 3-4 let. První královské jsem měl též v 84 roce od p Nedělníka, za tři kusy jsme tehdy s přítelem vysázeli 24 tis. a stejně to nebyl pár, protože samice nebyly, ty se platily zlatem.

27.8.2016 14:05
barp58

XXX.XXX.20.208

pavel46 napsal(a):
Dobrý den.Jak jste na tom z prodejností těchto papoušků?Chěl bych si pár pořídit ale odrazují mě neustále opakující se inzeráty na tyto papoušky.

Samozřejmě jsou v dnešním přehlceném stavu těžko prodejní, též, že se začnou vybarvovat až za rok a půl. Též někdy problém s odchovem. Proto už děláme DNA abychom co nejdříve prodali.

27.8.2016 22:51
saroun

XXX.XXX.135.185

barp58 napsal(a):
Pokud pán píše pravdu tak tipuju kolem 70 roku. Já je měl v 84 roce od p Coufalíka a Foltýna z Bezměrova, kus 2500, to si pamatuju jak dnes. Pak zase stoupli jak uvádíte, další pár byl od pana Kubiše z jižní Moravy a to bylo 7 tis, cca období kolem 3-4 let. První královské jsem měl též v 84 roce od p Nedělníka, za tři kusy jsme tehdy s přítelem vysázeli 24 tis. a stejně to nebyl pár, protože samice nebyly, ty se platily zlatem.

Zdravím, vzhledem k tomu, že jsem pamětníkem záčátků chovu červenokřídlých u nás, dovolím si doplnit. Kolem roku 1970 bylo u nás jen několik chovatelů, kteří je chovali. Prsty na rukou by určitě stačily, možná na jedné. Teprve kolem roku 75,76 byla minimální nabídka a to za 25 za pár. Za 10 samec. Byly snem mnoha chovatelů, mým též. Já za ně vděčím panu Husákovi, který v roce 80 zdražil co se dalo a uvrhl chovatelství do těžké krize. Někteří chovatelé se v té době přeorintováli na sortiment, který se dal, lidově řečeno, sežrat. Měl jsem štěstí, že jsem na jednoho takového narazil. Ale i těch 7 za pár byl pro mě několikaměsíční plat. Byl to ale skvělý pár.

Přidejte reakci

Přidat smajlík