Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2016 13:12
hhonza

XXX.XXX.243.121

Dobrý den, mám na Vás prosbu - korely chovám cca.4 roky, ale pořád jsem zmatený z mutací, která je jaká a jak vypadají. Albino, Lutino nebo přírodní jsou mi doufám jasné, ale pak jsou skořice, perla, bělohlavá a bůh ví jaké ještě a v inzerátech nacházím i jejich kombinace (bělohlavá skořice apod.). Dá se někde najít nějaký přehled mutací s jejich vyobrazením?

N a co se týče určování pohlaví u jednotlivých mutací jsem úplně mimo, to dokážu snad jen u přírodní a to musí být starší :o) ale to beru až jako další cíl, teď hlavně začít rozeznávat mutace.

28.8.2016 19:12
mspacil

XXX.XXX.236.81

Zkuste hledat na internetu.
Něco je popsané tady:
korela-klub.cz
Pokud umíte anglicky, hledejte na zahraničních stránkách.

28.8.2016 21:25
helii_kor

XXX.XXX.90.235

Dobrý den, doporučuji zakoupit brožuru Nový standard korel, kterou vydal klub chovatelů. Jsou v ní velice pěkně popsané všechny mutace. Není drahá, tuším do 250 Kč. http://korela-klub.cz/tag/standard-2/
Sama ji mám a velice mi pomohla v orientaci ohledně mutací a správného vzhledu korel.

npm

29.8.2016 10:52
npm

XXX.XXX.2.197

Zavolejte na 604711302 obratem vám Nový standard korel zašlou. Cena 240, - Kč. Ještě je několik brožur na skladě.

30.8.2016 07:38
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Http://www.justcockatiels.net/mutations.html
tyhle stránky jsou výborné ohledně mutací. Jsou sice v angičtině, ale většina se dá celkem dobře přeložit. Je tam i vyobrazeno, jak rozeznat pohlaví u daných mutací a jak se mutace přenášejí geneticky na potomky.

30.8.2016 07:45
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

A něco málo ohledně rozeznání pohlaví u korel je i na našich stránkách:

http://calopsitta.wbs.cz/Jak-rozeznat-pohlavi-u-korely.html

stránky jsou však ve výstavbě, proto se omlouvám za některé informace, které tam zatím chybí.

30.8.2016 08:47
hhonza

XXX.XXX.44.73

Děkuji všem za dobré rady. O těchto webových stránkách jsem nevěděl kouknu na ně. Už jsem koukal ale i na stránky klubu korel a tam je řada dobrých informací a i zmiňovaná publikace se mi jeví jako dobrý studijní materiál.
Ještě jednou děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík