Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2016 13:05
ŠárkaK

XXX.XXX.0.178

Dobrý den, dnes jsem zjistila, že u korel v budce se vyskytují čmelíci. Bohužel v budce jsou malé korely poradíte mi někdo prosím nějaký dobrý přípravek který dobře pomáhá Prosím spěcha, děkuji.

Lukáš Pazdera

29.8.2016 13:29
Lukáš Pazdera

XXX.XXX.1.1

Dobrý den, měl jsem jednou obdobný problém u kakariků... přípravek vhodný na ptáčata nenajdete... budku spalte a mladé dokrmte. Klec nebo voliéru důkladně vymejte savem a pak vybílete vápnem a mělo by to být ok. Doporučuji v ní ale nejlépe půl roku nic nechovat. čmelík vydrží i půl roku nesát. Pokud máte poblíž budky nějaké škvíry (třeba ve dřevě doporučuji u veterináře sehnat neostomosan.,.

Dašek Matrin

29.8.2016 13:30
Dašek Matrin

XXX.XXX.144.116

ŠárkaK napsal(a):
Dobrý den, dnes jsem zjistila, že u korel v budce se vyskytují čmelíci. Bohužel v budce jsou malé korely poradíte mi někdo prosím nějaký dobrý přípravek který dobře pomáhá Prosím spěcha, děkuji.

Také jsem bojoval, když jsem podcenil ošetření nově koupeného kusu - savo, rebel, čmelíkostop,... vše marné a vyhozené peníze, až do doby kdy jsem vyzkoušel M-POUX.

Dašek Matrin

29.8.2016 13:33
Dašek Matrin

XXX.XXX.144.116

Dašek Matrin napsal(a):
Také jsem bojoval, když jsem podcenil ošetření nově koupeného kusu - savo, rebel, čmelíkostop,... vše marné a vyhozené peníze, až do doby kdy jsem vyzkoušel M-POUX.

Dnes preventivně kupuji kompletní balíček pro chovatele - http://www.iframix.cz/top-temata/boj-proti-cmeliku-ptacimu.html.

Dašek Matrin

29.8.2016 13:37
Dašek Matrin

XXX.XXX.144.116

Dašek Matrin napsal(a):
Dnes preventivně kupuji kompletní balíček pro chovatele - http://www.iframix.cz/top-temata/boj-proti-cmeliku-ptacimu.html.

2kg ACATITEC – prášek rozmíchatelný s vodou, který se může buď stříkat nebo nanášet štětkou. Nedělá vůbec dobře roztočům.

· 2 kg M-POUX – prášek, který se aplikuje suchý – více informací níže a v příloze

· 0,5 litru ACARIFLASH do pitné vody. Odpuzuje čmelíky, ti tolik nesají krev a tím se i méně rozmnožují. Působí i jako prevence proti střevním parazitům.

Balíček stojí 799, - Kč včetně poštovného a dobírkovného v ČR. Při zaslání na Slovensko je cena 35, -EUR.

29.8.2016 14:00
mspacil

XXX.XXX.242.195

ŠárkaK napsal(a):

Budku Spalte.
Dejte druhou.
Pokud nemáte dejte mladé do nějaké misky - oni si je rodiče najdou sami.
Hlídejte ale jestli je krmí - nepíšete jak jsou staré.

29.8.2016 14:45
ŠárkaK

XXX.XXX.0.178

No druhoz budku nemam mam pouze jednu. Mlade jsou staré týden.

29.8.2016 15:01
mspacil

XXX.XXX.242.195

ŠárkaK napsal(a):
No druhoz budku nemam mam pouze jednu. Mlade jsou staré týden.

Co na desinfekci vám poradili výš, ale budku určitě musíte dát druhou a nebo něčím nahradit.
Jinak se jich nezbavíte.
Záleží jací jsou rodiče.
Já když čistím budku během hnízdění, tak kolikrát dám i jinou nebo novou budku a rodiče si mladé najdou.
Pokud by je ale nechali tak musíte dokrmit ručně.
Na dno nové budky přidejte ořechové listí - to čmelíky odpuzuje.

29.8.2016 16:24
simacek123

XXX.XXX.142.1

V 21stoleti bych koupil desinfekci F 1O, da se vystrikat rozprasovacem i v pritomnosti ptactva do 24hod bez problemu.

29.8.2016 16:29
Hanz chovtel

XXX.XXX.45.2

simacek123 napsal(a):
V 21stoleti bych koupil desinfekci F 1O, da se vystrikat rozprasovacem i v pritomnosti ptactva do 24hod bez problemu.

Použijte přípravek ARPALIT aplikuje se jak na ptactvo tak i do budek.Paraziti hynou během chvíle.Koupíte v lékárně.

Dašek Matrin

29.8.2016 16:38
Dašek Matrin

XXX.XXX.144.116

Hanz chovtel napsal(a):
Použijte přípravek ARPALIT aplikuje se jak na ptactvo tak i do budek.Paraziti hynou během chvíle.Koupíte v lékárně.

Arpalit bohužel nepokryje celé stádium, ale pouze dospělé jedince.

Dašek Matrin

29.8.2016 16:41
Dašek Matrin

XXX.XXX.144.116

simacek123 napsal(a):

F10 na čmelíky ?

tomGTR

29.8.2016 16:54
tomGTR

XXX.XXX.116.229

Dobry den, chci se zeptat jak přijdu nato že mam v chovu... čmelíky ? vyskytují se jen v budkách nebo třeba i na zemi mezi zbytky krmení atd? Děkuji.

Dašek Matrin

29.8.2016 17:03
Dašek Matrin

XXX.XXX.144.116

tomGTR napsal(a):
Dobry den, chci se zeptat jak přijdu nato že mam v chovu... čmelíky ? vyskytují se jen v budkách nebo třeba i na zemi mezi zbytky krmení atd? Děkuji.

Čmelíci jsou vidět pouhým okem, jakmile se Vám objeví v budce věřte že je máte i mimo, proto spálení budky nic neřeší, opět se vám tam nastěhují a vše začne znova.Čmelíci - jakmile se dostanou do chov. zařízení jsou téměř v každém spoji ( bednové klece) a postupují směrem k budce.

29.8.2016 21:56
cecetka

XXX.XXX.71.99

Nemusíte vysloveně podléhat panice, to co vám teď napíši si nevycucávám z prstu ale nejednou jsem to tímto způsobem musel vyřešit, navíc šlo o drobnější a zřejmě i dražší ptáčky. Je dobře si vědět rychle rady a popadnout nějaké bílé kapesníky nebo stačí rostříhaná stará utěrka nebo vypraný hadr. Ml8ďátka tam opatrně přestrkejte, nezabývejte se osudem těch čmelíků, kteří spadnou na zem nebo někam jinam. Vy je v trávě ani na stole nedohoníte. Soustřeďte se na mláďátka, zakrejte hlavičky a opatrně postříkejte arpalitem, čmelíci začnou prchat a odpadávat, dalším hadříkem lehce postříkaným arpalitem jedno ptáče po druhém přebírejte a stahujte z nich čmelíky, on se žádný neschová, mají napilno a všichni někam běží... abyste o nich udržovali přehled, překládejte je znovu na čistý hadr, jsou li mláďata větší tak ať je hadr v důlku, jako hnízdečko, tak několikrát dokola až zjistíte, že řádné nevidíte. Ostatně, žádný tym nezůstane ne proto že by se ukryl, ale nechce v tom nesnesitelném prostředí být a už se nevrátí. Nakonec ptáčata nějak lehce omyjte hadříkem namočným v teplé vodě, aby se toho smradu nebáli rdiče, hnízdo jse zpravidla kousek opodál polil benzinem a spálil, takže budku bych asi oželel taky. Dospělí mladé kvůli tomu neopustí, je potřeba to následně kontrolovat, i mladé vzít znovu do ruky a rozložit na nový bílý hadřík, ale nikdy jsem už nemusel proceduru ve stejném hnízdě opakovat. Nastává další práce, jak bylo zmíněno, jsou zřejmě všude, to znamená všechno postříkat, myslím klece, hnízda s mladými zkontrolovat a v pozitivním případě stejnou proceduru jak je uvedena shora. Neodnášel bych to do koše ani do popelnice, spíše jsem vždycky udělal hromádku nějakého chrastí nebo sena a tam to všechno přidal, nakonec benzín a sirku. To není záruka, že byli všichni jedinci zničeni, je to jen výhra. jejímž výsledkem je, že žádný z nich se do takto ošetřeného prostředí nevrátí.
Desinfekci F 10 ani žádná jiná bohužel ani v 21. století nemá se čmelíky co dělat, desinfekce fungují na likvidaci nebo prevenci bakterií, čmelíkům neublíží asi víc než voda.
Nicméně s čmelíky mohou být zážitky mnohonásobně atraktivnější, hnízdo korel je víceméně sranda...

29.8.2016 22:01
cecetka

XXX.XXX.71.99

Na dotvrzení věrohodnosti mého textu dokládám časově velmi aktuální vyobrazení... Omlouvám se obrázek jsem chtěl u textu a trochu jsem to nestihl, navíc tam zůstaly překlepy, ale nepodstatné.

29.8.2016 22:36
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Dašek Matrin napsal(a):
Arpalit bohužel nepokryje celé stádium, ale pouze dospělé jedince.

Smysluplná diskuze o závažném problému.
Já také dávám přednost Arpalitu. Používal jsem ho i za minulého režimu, kdy byl 1% a 5 % a byl na bázi organofosfátů, což je škodlivé, asi jako kdysi super DDT.
Kanárovi stačil na roztoče 1%. Při postřiku 5% bylo po kanárovi. Tehdy to byl jediný prostředek proti roztočům v plicních vacích Amadin Gouldové - tzv prskavce. Dnes ho nahradil IVOMEC.
Domnívám se, že dnešní arpalit je šetrný, cenově dostupný a je schopen ničit roztoče, ale nestačí jeden postřik, jak bylo uvedeno..
Omylem jsem si arpalitem zničil chov švábů šedých, protože, tam se ve vlhku roztoči podobně jako u moučných červů rychle přemnoží.

GTR700

30.8.2016 07:55
GTR700

XXX.XXX.9.232

A kde se ten arpalit da sehnat ? Je to mozno pouzit jako prevenci Vystrikat klec.

30.8.2016 08:29
zosrnia

XXX.XXX.131.86

GTR700 napsal(a):
A kde se ten arpalit da sehnat ? Je to mozno pouzit jako prevenci Vystrikat klec.

Arpalit kúpite vo vetších chovoproduktoch, v ZOO obchodoch.

30.8.2016 10:25
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

GTR700 napsal(a):

Koupíte ho i v lékáně. Ve spreji stojí asi 95 Kč. Posříknout stěny je účinné. Po postříknutí okna na schodišti byly na parapetu napadané mouchy, které další asi 3 dny po skle lezly a zahynuly, což mě překvapilo. Domníval jsem se, že hmyz nebo roztoč hyne po přímém dotyku nebo vdechnutí čerstvě aplikované dávky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík