Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2016 14:04
you7

XXX.XXX.177.20

Ako naucit papagaja aby nechcel viletiet cez okno. Bez zaclon zaluzii...

jatyon

6.9.2016 14:16
jatyon

XXX.XXX.107.118

you7 napsal(a):

Kúpiť si plyšáka.

6.9.2016 14:22
you7

XXX.XXX.177.20

Nedakujem za odpoved.

6.9.2016 16:49
geldek

XXX.XXX.237.193

you7 napsal(a):

Papagáj možno celý život bude túžiť cez to okno vyletieť. Ale je natoľko inteligentný, že sa naučí rozoznať, kedy je zatvorené a kedy otvorené. Kým sa to ale naučí, môže si ublížiť. Kladiete túto otázku dvakrát a dvakrát sa pýtam, či náhodou korelu nechtece ochočiť tak, že ju pustíte a potom naháňate po izbe...? V strese naozaj hrozí nebezpečie, že sa o okno "dorazí". V akom je veku?

7.9.2016 13:51
supik99

XXX.XXX.64.140

Dobrý den,
papoušky chovám doma a též nemám záclony ani žaluzije ani nic jiného, co by okna krylo. Pokud v bytě odchováváte, tak jsem letos zjistila, že je dobré mláďata nechat v kleci, dokud neuvidíte, že umějí bez problémů přistávat na bidélka, co mají k dispozici. A až potom začít pouštět. Takový pták potom lépe přistává i po místnosti. Je ale fakt, že jsou ptáci docela dost dlouho zavření v kleci bez proletu.
Pokud se jedná o ptáčka, kterého máte na ochočení, pak tu mám další radu. Klec patrně nebude dost velká, aby se v ní naučil dobře přistávat. Je to jednoduché, počkejte až bude večer, a venku tma, a pak ptáka pusťte z klece ven. Přes okno tudíž pták nic neuvidí a bude se mu vyhýbat sám. Když u něj uvidíte pokroky a že se dobře orientuje po místnosti, tak potom ptáčka pouštějte dřív. To znamená, když je venku menší tma a více světla. Když budete ptáčka dost sledovat a vše dělat postupně, tak za nějaký čas ho budete moci pouštět i ve dne a bez problému. Možná ale i přesto parkrát do okna narazí i to se mě stalo.
Tak hodně štěstí a trpělivosti s ním.

Přidejte reakci

Přidat smajlík