Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.9.2016 21:59
katy1414

XXX.XXX.225.3

Mam královského žlutého papouška a mám ho moc a moc ráda.

12.9.2016 22:08
Honza12

XXX.XXX.45.30

To není kralovák.

13.9.2016 06:33
woodys

XXX.XXX.227.133

No asi ho moc ráda nemáte. Ty bidla jsou katastrofa a klec je taky pidi

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2016 08:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

katy1414 napsal(a):
Mam královského žlutého papouška a mám ho moc a moc ráda.

Máte kakarika a když už ho máte ráda tak ho sem tam nechte prolétnout a sem tam mu dejte zelené.

Clin

13.9.2016 10:01
Clin

XXX.XXX.131.86

woodys napsal(a):
No asi ho moc ráda nemáte. Ty bidla jsou katastrofa a klec je taky pidi

A ste si istý že ten vták žije v téj kleci a nieje v néj iba provizorne kvoli odfoteniu. keď toľko komentov okolo toho.

13.9.2016 10:30
woodys

XXX.XXX.227.133

Clin napsal(a):
A ste si istý že ten vták žije v téj kleci a nieje v néj iba provizorne kvoli odfoteniu. keď toľko komentov okolo toho.

Že by se styděli za voliéru a tak ho fotili v kleci, kde má žrádla na týden a ohlodané bidla?

13.9.2016 10:42
kubanec

XXX.XXX.103.251

Co to tady zase řešite ňejaka malá holka sem dala fotky sveho papouška a tady je z toho zase povyk

13.9.2016 13:41
Cat cat

XXX.XXX.39.27

Pánové... Píše to určitě nějaká malá holčička a jediné čeho se dočká, že ji sjedete jak malého Jardu.
Co ji třeba poradit a pochválit.. Nebo jste chovali svou první andulku ve voliéře o několika metrech a věděli hned všechno? Myslím, že takhle začínal každý, takže si tu nastupující chovatelskou generaci vychovávejme a hlavně ji učme jak na to.. a ne, že ji to znechutíme už v začátcích. Hezký den!

13.9.2016 20:40
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Cat cat napsal(a):
Pánové... Píše to určitě nějaká malá holčička a jediné čeho se dočká, že ji sjedete jak malého Jardu.
Co ji třeba poradit a pochválit.. Nebo jste chovali svou první andulku ve voliéře o několika metrech a věděli hned všechno? Myslím, že takhle začínal každý, takže si tu nastupující chovatelskou generaci vychovávejme a hlavně ji učme jak na to.. a ne, že ji to znechutíme už v začátcích. Hezký den!

Asi máte pravdu. V dnešní moderní komunikaci píše kde kdo a nikdo nepozná zda dítě nebo stařec, vzdělanec či analfabet. On se jejich písemný projev mnohdy dá těžko odlišit.
Po sametu 1989 vystupovali na veřejnosti lidé a nejdřív se představili. Dlouho to nevydrželo. Ano, mohli lhát, ale kdyby diskutující nezletilec napsal, jako se to vyjímečně děje, že je mu 10 let, má ten a ten dotaz, jistě dostane mnoho dobrých rad a ne posměšků, které by zasloužil mnohý dospělý.

13.9.2016 21:07
Sivok

XXX.XXX.159.15

Nebylo by i od věci kdyby admin nastavil přidání věku do profilu. Vím, že se dá podvádět, ale jelikož není diskuze věkově omezená, tak nevidím důvod proč by někdo věkem lhal.

13.9.2016 21:13
Cat cat

XXX.XXX.6.19

Jenže tohle bije do očí, že to psalo dítě. Jenže bohužel tady se občas, teda skoro pořád nedočká slušné odpovědi a rady ani dospělý člověk. A přitom o nic nejde. Tahle holčička se chce pochlubit papouškem a pár rádoby mistrů světa ji takhle setře. Pak můžete nadávat, že dnešní děti nemají o chovatelství zájem.

13.9.2016 21:24
Sivok

XXX.XXX.159.15

Cat cat napsal(a):
Jenže tohle bije do očí, že to psalo dítě. Jenže bohužel tady se občas, teda skoro pořád nedočká slušné odpovědi a rady ani dospělý člověk. A přitom o nic nejde. Tahle holčička se chce pochlubit papouškem a pár rádoby mistrů světa ji takhle setře. Pak můžete nadávat, že dnešní děti nemají o chovatelství zájem.

Máte pravdu, já jsem se tu před rokem dotazoval také a tak mi to někteří znechutili, že jsem tu dlouhou dobu nebyl. Přitom tyto diskuze by měli být od toho aby zkušenější radili začátečníkům

13.9.2016 21:36
Cat cat

XXX.XXX.7.203

Nedávno se tady někdo ptal na to, čím kdo krmí své papoušky...no to byly komentáře a kecy jako by měli udat číslo svojí kreditní karty. Nechápu to..na diskuzi o papouškách.

13.9.2016 21:41
Sivok

XXX.XXX.159.15

Cat cat napsal(a):
Nedávno se tady někdo ptal na to, čím kdo krmí své papoušky...no to byly komentáře a kecy jako by měli udat číslo svojí kreditní karty. Nechápu to..na diskuzi o papouškách.

To byla možná ještě moje diskuze, pořizoval jsem si amazoňana jako mazlíčka a chtěl jsem vědět nějakej základ krmení, jen z důvodu kvůli náchylnosti na obezitu. měl jsem nastudovanou literaturu, internet, ale co si budem povídat, rada zkušeného chovatele bývá mnohdy více.

13.9.2016 22:00
Cat cat

XXX.XXX.3.31

Jo, jo myslím, že to o amazoňanech bylo.

14.9.2016 06:31
woodys

XXX.XXX.142.214

Cat cat napsal(a):

Milá paní, můžete mi zde napsat kdo tu údajnou holčinu sjel jak malého Jardu? Já jen napsal, že bidla jsou naprd a klec je malá a to je pravda. Je vidět, že má internet nedoť zde přispívá, tak místo sezení na facebooku si může o tom něco najít. A ano klec třeba může být problém s finančního hlediska anebo prostoru, ale nějakou silnější haluz na bidlo snad není problém sehnat.

14.9.2016 08:14
Cat cat

XXX.XXX.4.118

Zrovana třeba Vy s těma ironickýma poznámkama třeba o té kleci atd. Malé dítě ho fotí v kleci, pač kvůli jednomu papouškovi asi nebude mít volieru. A jestli jste si nevšiml, tak ta holčina nesedí na facebooku, ale Ifauně-diskuzi, kde chce by jí mohl zkušenější chovatel poradit. Od toho ta diskuze je.
Ale...kde není politická vůle, ani smrt nebere...

14.9.2016 08:35
park

XXX.XXX.222.82

Silnější bidla a větší klec, není rada?

14.9.2016 08:49
Cat cat

XXX.XXX.33.181

Na mě to jako rada nepůsobilo...

14.9.2016 09:07
eli22

XXX.XXX.181.33

V rámci objektivnosti musím napsat, že když jsem viděla toho chudáka na větvičce, tak jsem chtěla napsat něco podobného jako třeba Woodys. Protože to nevhodné prostředí malé klece v kombinaci s větvičkou jako bidlem úplně bije do očí a mě to strašně štve. Pak jsem nic nenapsala, ale kritické poznámky nekritizuju. Vím, že by se mělo spíš poradit, ale občas to v klidu nejde ani mně.

14.9.2016 10:26
Sivok

XXX.XXX.159.15

eli22 napsal(a):
V rámci objektivnosti musím napsat, že když jsem viděla toho chudáka na větvičce, tak jsem chtěla napsat něco podobného jako třeba Woodys. Protože to nevhodné prostředí malé klece v kombinaci s větvičkou jako bidlem úplně bije do očí a mě to strašně štve. Pak jsem nic nenapsala, ale kritické poznámky nekritizuju. Vím, že by se mělo spíš poradit, ale občas to v klidu nejde ani mně.

Ale vždyť to jde napsat úplně jednoduše: "Např. jí ho pochválit, zeptat se jí jestli začíná, a pak jí doporučit, že by si měla pořídit větší klec vyměnit bidla apod." Ne se hned na každýho utrhovat a začínat hned s kritikou. Podívejte se zpětně jaké klece se dříve prodávali na andulky a stačili klidně na dvě stím že se pouštěli proletět. Třeba má její papoušek možnost lítat pořád venku a v kleci je jen na noc, nebo když není nikdo doma. Zeptali jste se jí na tohle, než jste hned začali kritizovat?

14.9.2016 10:38
eli22

XXX.XXX.181.33

Sivok napsal(a):
Ale vždyť to jde napsat úplně jednoduše: "Např. jí ho pochválit, zeptat se jí jestli začíná, a pak jí doporučit, že by si měla pořídit větší klec vyměnit bidla apod." Ne se hned na každýho utrhovat a začínat hned s kritikou. Podívejte se zpětně jaké klece se dříve prodávali na andulky a stačili klidně na dvě stím že se pouštěli proletět. Třeba má její papoušek možnost lítat pořád venku a v kleci je jen na noc, nebo když není nikdo doma. Zeptali jste se jí na tohle, než jste hned začali kritizovat?

Já vím, ale v tom prvním "šoku" napíšete ledacos, i když toho pak třeba člověk lituje.

14.9.2016 10:55
Sivok

XXX.XXX.159.15

eli22 napsal(a):
Já vím, ale v tom prvním "šoku" napíšete ledacos, i když toho pak třeba člověk lituje.

Tak je třeba nejdřív přemýšlet a pak jednat , ne beru to ve srandě, ale je pravda že mnoho negativ každého odradí se ptát dál a přece je lepší se stokrát zeptat než něco pokazit a hlavně u papoušku, jde přece o živé tvory.

14.9.2016 10:56
woodys

XXX.XXX.142.214

Cat cat napsal(a):
Zrovana třeba Vy s těma ironickýma poznámkama třeba o té kleci atd. Malé dítě ho fotí v kleci, pač kvůli jednomu papouškovi asi nebude mít volieru. A jestli jste si nevšiml, tak ta holčina nesedí na facebooku, ale Ifauně-diskuzi, kde chce by jí mohl zkušenější chovatel poradit. Od toho ta diskuze je.
Ale...kde není politická vůle, ani smrt nebere...

Milá paní, já jsem aspoň napsal co je špatně. Kdež to vy jste to tady zaplevelila samýma blbostma, kde řešíte....

14.9.2016 11:09
Cat cat

XXX.XXX.0.98

Sivok: moc pěkně jste to napsal... Jsem ráda, že se tu najdou ještě dobří lidi...
Elli: nad tím, v čem jsou ptáci na burzách a v čem je někteří chovatelé vozí se nikdo nepozastavuje... kdežto z tohodle papouška děláte chudinku. Ta holčička z vlastní vůle toho papouška netrápí... Takže ji stačilo hezky jako dítěti napsat a společně tyhle nedostatky odstranit... Holčička se něco naučí a papouškovi to zpříjemní život. Hezký den!

14.9.2016 11:15
park

XXX.XXX.222.82

Úplně nechápu co se tady řeší, ta možná slečna, nebo bůh ví kdo, se možná dobře baví, kolik zbytečného času se tady tráví nad tak obyčejným příspěvkem, lidi probuďte se a neztrácejte čas zbytečnostmi...

14.9.2016 12:11
Cat cat

XXX.XXX.38.217

Vás někdo nuti, abys te tady ztrácel čas?

14.9.2016 16:00
paja8

XXX.XXX.249.112

Mohu se zeptat co se vlastně za celou tu dobu dozvěděla?

14.9.2016 16:46
hzp

XXX.XXX.83.72

Ona se na něco ptala? Krom toho, že není schopna zjistit si co vlastně chová a za jakých podmínek se to má chovat, nám pouze sděluje, že má ptáka a má ho ráda.
Na oplátku ji zde bylo ozřejměno, co vlastně chová, a v jakých prostorech a na jakých bidlech by to chovatelství bylo dobré provádět.

14.9.2016 19:11
paja8

XXX.XXX.249.112

Tak co ten blázinec kolem toho.

14.9.2016 20:17
eli22

XXX.XXX.181.33

hzp napsal(a):
Ona se na něco ptala? Krom toho, že není schopna zjistit si co vlastně chová a za jakých podmínek se to má chovat, nám pouze sděluje, že má ptáka a má ho ráda.
Na oplátku ji zde bylo ozřejměno, co vlastně chová, a v jakých prostorech a na jakých bidlech by to chovatelství bylo dobré provádět.

Souhlas. Jen bych dodala, že pokud bude cena andulky(živého tvora) nižší než jedna krabička cigaret, tak to nebude nikdy jinak. Pro mě je to úplně nepochopitelný. Nevím jak v zahraničí, ale naše ceny se mi zdají jako výsměch. Jak to ale změnit, tak to nevím.

14.9.2016 20:44
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Tak vážení.
Na pochlubení se fotkou papouška královského nikdo odpověděl pouze bak, že to je kakariki. To, že to není "královák" není odpověď hodná chovatele. Ostatní jen kritizují. Přece druh je základ informací a to mnohým kritikům uniká.
Nikdo nenapsal jeho zvyky, že hrabe jako slepice, že rád běhá po zemi, že to není pták do vysoké úzké klece. Je to milý pták, ochočí se, je čilý, není hlučný, ale je třeba respektovat jeho potřeby. On i v té malé kleci bude žít, jestli spokojeně to nedokáže vyjádřit.
Jestli to poslalo dítě nebo některé intelektuálně dospělé dítě je jedno. Ta co to uvedla, že ho má moc ráda, ať si o kakariki přečte víc textů, bude ho mít ještě radši.

15.9.2016 00:44
jarri14

XXX.XXX.32.127

Proč i po třech dnech vůbec nereaguje na veškeré příspěvky ve svém vlákně? Proč se ani náznakem neobhajuje, nebo nevysvětluje? Neví např. Cat cat? Prosím - PORAĎTE!

15.9.2016 18:26
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

jarri14 napsal(a):
Proč i po třech dnech vůbec nereaguje na veškeré příspěvky ve svém vlákně? Proč se ani náznakem neobhajuje, nebo nevysvětluje? Neví např. Cat cat? Prosím - PORAĎTE!

Máte pravdu. Většina, když něco zveřejní na diskuzi a je dokonce dost reakcí, tak se k nim vyjádří, pokud ví, význam slova diskuze.
katy1414 se na nic neptala, pouze sdělila, že má papouška a má ho ráda. A my mnozí, jsme se nachytali a diskutujeme, radíme co ano, co ne. A jí možná příspěvky vůbec nezajímají, je jedno, kolik jí je let. Potřebovala se pochlubit, že má papouška, ani neví jakého, a že ho má ráda, což je chvályhodné.

15.9.2016 18:34
Sivok

XXX.XXX.159.15

A třeba si tu byla a jak jí zkraje většina hned zkritizovala ta nedostala odvahu radši ani odpovídat.

zitus

15.9.2016 19:05
zitus

XXX.XXX.131.86

woodys napsal(a):
Milá paní, můžete mi zde napsat kdo tu údajnou holčinu sjel jak malého Jardu? Já jen napsal, že bidla jsou naprd a klec je malá a to je pravda. Je vidět, že má internet nedoť zde přispívá, tak místo sezení na facebooku si může o tom něco najít. A ano klec třeba může být problém s finančního hlediska anebo prostoru, ale nějakou silnější haluz na bidlo snad není problém sehnat.

Vy trpíte schyzofremiou, vy ste to všetko začal na začiatku diskusie v tomto tématu.

15.9.2016 20:27
woodys

XXX.XXX.111.249

zitus napsal(a):
Vy trpíte schyzofremiou, vy ste to všetko začal na začiatku diskusie v tomto tématu.

A vy jste deb!l.
Měl by jste změnit lékaře, anebo ať vám ten váš předepíše silnější léky.

15.9.2016 20:40
Sivok

XXX.XXX.159.15

Pěknej příklad dáváte malým, když si tu chcete nadávat tak si to nechte do zpráv.

15.9.2016 20:50
woodys

XXX.XXX.111.249

Tak že přátelé, podívejte se. Já jsem tu napsal svůj názor na fota v prvním příspěvku. Jak jste si všimli, tak je to i pravdivý názor. Vy jste se tu na mně seběhli jak kohouti, tak že kdo tady dává špatný příklad. Ale máte pravdu, v této republice je tohle jednání normální. Měli by jste se nad sebou zamyslet.

15.9.2016 22:12
Cat cat

XXX.XXX.209.237

woodys napsal(a):
Tak že přátelé, podívejte se. Já jsem tu napsal svůj názor na fota v prvním příspěvku. Jak jste si všimli, tak je to i pravdivý názor. Vy jste se tu na mně seběhli jak kohouti, tak že kdo tady dává špatný příklad. Ale máte pravdu, v této republice je tohle jednání normální. Měli by jste se nad sebou zamyslet.

Mno jo, potrefená husa nejvíc řve...a nebo taky znak slabochů je sebe-litování.. všichni jsme se na Vás seběhli...Místo aby jste se k tomu postavil jako chlap čelem a přiznal, že to od Vás nebylo zrovna vzhledem k tomu dítěti citlivě odpovězeno, tak tady nadáváte do debi.ů.
Ale nezpochybňuju, že jste neměl pravdu-co se týče bidla a nebo klece. Ale nevěřím, že Vaše chovatelské začátky byly jiné.

prco

15.9.2016 22:43
prco

XXX.XXX.131.86

woodys napsal(a):
A vy jste deb!l.
Měl by jste změnit lékaře, anebo ať vám ten váš předepíše silnější léky.

Aký človek taká reč, vám zrejme nepomožu už ani lieky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík