Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.9.2016 21:06
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o radu.Chci se zeptat jestli to je obyčejné přepeřování nebo jestli se jedná o něco horšího.
Děkuji za rady Martin.

14.9.2016 21:17
eli22

XXX.XXX.181.33

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych vás poprosit o radu.Chci se zeptat jestli to je obyčejné přepeřování nebo jestli se jedná o něco horšího.
Děkuji za rady Martin.

Vypadá to na škubání.

14.9.2016 21:19
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

A co pro to prosím vás můžu udělat aby byl zase v pohodě.

14.9.2016 21:31
eli22

XXX.XXX.181.33

Martin-rosely napsal(a):
A co pro to prosím vás můžu udělat aby byl zase v pohodě.

Nevíme jeho životní historii.

14.9.2016 21:35
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Jakou historii?Tomu nerozumím na zádech u ocasních per už jde vidět i kůže, tak nevím co mám dělat

14.9.2016 22:39
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Já ho mám od mala rok 14, tak nevím proč se to děje až teď?Začalo to jak jsem je dal do nové voliéry.Jestli to na to má vliv?A jak tomu můžu zabránit nebo co pro to můžu udělat, aby toho nechal, teda pokud se jedná opravdu o škubání a né o něco jiného vážnějšího.

15.9.2016 07:47
eklektus3

XXX.XXX.152.215

Nemůže to být okusováním té dřevotřísky?

15.9.2016 08:16
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

To si nemyslím. Tu osb desku mám i v jiných voliérách a nic.V té co byli před tím, tak tam jí mám taky.A hlavně samici nic není a to tam je s ním.

15.9.2016 08:24
eli22

XXX.XXX.181.33

Martin-rosely napsal(a):
To si nemyslím. Tu osb desku mám i v jiných voliérách a nic.V té co byli před tím, tak tam jí mám taky.A hlavně samici nic není a to tam je s ním.

Neškube ho samice?

15.9.2016 09:09
Martin-rosely

XXX.XXX.1.185

Nene neškube.A nemám mu koupit nějaké vitamíny, ať se mu to spraví.

15.9.2016 12:21
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Tak co pro to můžu teda udělat, aby byl zase ok.

15.9.2016 12:50
smidla

XXX.XXX.199.215

Martin-rosely napsal(a):
Já ho mám od mala rok 14, tak nevím proč se to děje až teď?Začalo to jak jsem je dal do nové voliéry.Jestli to na to má vliv?A jak tomu můžu zabránit nebo co pro to můžu udělat, aby toho nechal, teda pokud se jedná opravdu o škubání a né o něco jiného vážnějšího.

Dobry den,
asi v tomto prispevku bych hledal odpovedi. Presun do jineho prostoru muze vyvolat stres a to uz z jakekoliv priciny.
Pokud to skutecne je dusledek stresu, doprejte ptakum co nejvice klidu, kvalitni pestrou stravu a doufejte ze se to co nejdriv spravi. V takovemto pripade jakakoliv dalsi manipulace s ptakem stav spise zhorsi.
S pozdravem smidla.eu.

15.9.2016 13:21
h1b

XXX.XXX.123.4

... a ještě bych doplnil k předešlé odpovědi, skuste stříkat vodou. Penanti se rádi koupou a pokud nemá možnost, kôže môže svědit.

15.9.2016 14:08
Martin-rosely

XXX.XXX.40.98

Děkuji za odpověď. Na koupání tam mají misku s vodou, tak že koupat se mohou kdykoliv. To začalo po přestěhování do té nové voliéry, tak je to možná tím stresem.Tak doufám že se to brzo spraví. Mám mu dávat nějaké vitamíny?

15.9.2016 14:54
eli22

XXX.XXX.181.33

Martin-rosely napsal(a):
Děkuji za odpověď. Na koupání tam mají misku s vodou, tak že koupat se mohou kdykoliv. To začalo po přestěhování do té nové voliéry, tak je to možná tím stresem.Tak doufám že se to brzo spraví. Mám mu dávat nějaké vitamíny?

Na 90% je to tím stresem. Samičku má stále stejnou?

15.9.2016 15:03
Martin-rosely

XXX.XXX.6.100

Ano má.A co s tím mám dělat?

15.9.2016 15:12
eli22

XXX.XXX.181.33

Martin-rosely napsal(a):
Ano má.A co s tím mám dělat?

A vidíte ho se škubat? A co samička, jak ta se v nové voliéře chová? Všímá si samečka? Nebojí se něčeho ve voliéře? Nevíme o něm skoro nic, jen že jsou mu 2 roky a změnila se voliéra. Takže těžká rada.

15.9.2016 15:24
Martin-rosely

XXX.XXX.6.100

Že by se škubal to sem neviděl, jen když se drbe tak sem tam vyškubne pírko. Samice je v pohodě ta mu nic nedělá. Prostě to začalo zničeho nic. Ve voliéře taky není nic, čeho by se měl bát. Tak nevím co se děje. Když jim dám větve z vrby, tak to by se po nich mohl utlouc, ale nic moc jiného nechce žrát, jen suché. Už ani tvrdý nebo namáčený rohlík mu tolik neleze a ani jablko.A to vše začalo až v té nové voliéře. Tak že by byl vystresovaný?

15.9.2016 16:23
eli22

XXX.XXX.181.33

Martin-rosely napsal(a):
Že by se škubal to sem neviděl, jen když se drbe tak sem tam vyškubne pírko. Samice je v pohodě ta mu nic nedělá. Prostě to začalo zničeho nic. Ve voliéře taky není nic, čeho by se měl bát. Tak nevím co se děje. Když jim dám větve z vrby, tak to by se po nich mohl utlouc, ale nic moc jiného nechce žrát, jen suché. Už ani tvrdý nebo namáčený rohlík mu tolik neleze a ani jablko.A to vše začalo až v té nové voliéře. Tak že by byl vystresovaný?

Jako škubání to vypadá, ale jestli k tomu přestává baštit, tak je to divný. Asi bych ho možná vzala k vetovi.

15.9.2016 16:50
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Nene on normálně baští, akorát už se po tom tolik nevrhá, jak před tím. Tak uvidíme co se bude dít dál a když se to bude zhoršovat, tak ho vezmu k veterináři. A tomu škubaní jde nějak zabránit?

lumpicek

15.9.2016 17:48
lumpicek

XXX.XXX.0.243

Martin-rosely napsal(a):
Nene on normálně baští, akorát už se po tom tolik nevrhá, jak před tím. Tak uvidíme co se bude dít dál a když se to bude zhoršovat, tak ho vezmu k veterináři. A tomu škubaní jde nějak zabránit?

Dobrý den, jaká je v té voliéře teplota a vlhkost?Podle fotek se domnívám, že jde o pekárnu z makrolonu, dnes velice moderní, ale pro ptáky a jiné tvory absolutně nevhodné.

15.9.2016 18:04
Martin-rosely

XXX.XXX.1.132

Ano mám střechu z marlonu, ale teplota tam není nějak vysoká. Ono to mám dost vysoké. Ale myslíte že to může být tím.

15.9.2016 18:28
eli22

XXX.XXX.181.33

Martin-rosely napsal(a):
Ano mám střechu z marlonu, ale teplota tam není nějak vysoká. Ono to mám dost vysoké. Ale myslíte že to může být tím.

A kde jste ho měl před umístěním do této voliéry?

15.9.2016 18:32
Sivok

XXX.XXX.159.15

Řekl bych, že díky vyšší teplotě začíná pouštět peří, ale jinak spoustu ptáků již v tuto dobu přepeřují na zimu. Existuje mnoho preparátu do vody na přepeřování, možná bych ho zkusil a pestrou stravu, aby by pták v kondici.

lumpicek

15.9.2016 18:33
lumpicek

XXX.XXX.0.243

Martin-rosely napsal(a):

Již na první fotce je vidět, že samec značně přepeřuje, rostoucí silné pero v letce, vypadá to, že mu ta pera chybí i z druhé strany, ale jen moje domněnka.Tyto voliéry nejsou opravdu vhodné, je v nich neskutečný pařák, sám do takových ani u chovatelů při návštěvě nechodím.
Papoušci potřebují ranní rosu a déšť.
Každý jedinec je jiný, může ho ze sucha svědit kůže a sem tam něco vytrhne, posečkejte tři týdny, nyní hodně ptáků přepeřuje, pak se uvidí.V každém případě doporučuji kropit v těchto parných dnech alespoň podlahu.

15.9.2016 22:27
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Děkuji všem za rady. Moc si toho vážím, protože jsem teprve začátečník a tak jsem rád za každou radu. Ještě se chci zeptat jestli mám koupit nějaké ty preparáty aby se to zlepšilo a jaké?

16.9.2016 09:20
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,

jeste jednou zopakuji, pokud je pricina stres, je nezbytne NUTNE doprat ptakum co nejvice klidu. Zadne brani k veterinari a zadne dalsi harakiry.

Pokud se jedna o intenzivni preperovani, opet stejna rada, kvalitni krmna davka, klid, vhodne mikroklima (teplota a vlhkost). Toho rostleho brku jsem si nevsiml, dobry postreh.

Z fotografii neni videt zda je kryta cela voliera, nebo je nekde jen pletivo. Take neni videt zda maji ptaci nekde stin pri slunecnim zaru. Vseobecne je asi vhodne udelat cast stinenou aby si ptak mohl v pripade potreby zaletet do stinu nebo naopak na slunce. Z tohoto duvodu vidim jako velkou vyhodu zalety, moji ptaci v paracich uz kolem jedenacte zalizaji a ve vnitrni ubikaci stravi az do nejake pate hodiny. Slunko mi na vylety pari a neni nicim stiteno. Snad brzy dorostou popinavky.

Preparaty. MUJ SOUKROMY NAZOR: Pokud ptaci maji kvalitni krmnou davku a dostatek pobytu na slunci a desti, jsou preparaty vicemene zbytecne. Sem tam, spise sporadicky multivitaminovy prirpavek, v zimnim obdobi muze byt castejsi. Pokud vite ze maji ptaci neceho nedostatek, cilene dotovat chybejici latky.

S pozdravem smidla.eu.

17.9.2016 18:36
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

Děkuji všem za rady Martin.

18.9.2016 20:19
Martin-rosely

XXX.XXX.144.38

Dobrý večer tak to jsou ty mé voliéry, aby jste věděli v čem ty rosely chovám. A ještě jednou díky za radu. Moc si toho vážím, protože jsem teprve začátečník a tak jsem rád za každou radu.

lumpicek

19.9.2016 10:36
lumpicek

XXX.XXX.0.243

Martin-rosely napsal(a):
Dobrý večer tak to jsou ty mé voliéry, aby jste věděli v čem ty rosely chovám. A ještě jednou díky za radu. Moc si toho vážím, protože jsem teprve začátečník a tak jsem rád za každou radu.

Dobrý den, voliéry po estetické stránce OK.Ale z praktického hlediska mají nedostatky, nevím jak jsou situovány ohledně světových stran, ale vidím, že v nich je málo zastíněných částí.
Tu zadní část s plným bokem bych zastřešil plným materiálem a mezi střechu dal tepelnou izolaci, né kvůli chladu, ale kvůli pařáku.Venku z boku nějaké popínavé rostliny, aby tam také nepražilo slunce.
Ptáci mají rádi polostín, ale svým způsobem všude kde se zdržují.I hnízdní budky mají nejraději v přítmí.Ve voliérách jaké máte se i špatně líhnou některé druhy ptáků, vysychají vajíčka, nebo se mláďata přes přeschlou skořápku neproklubou.Mláďata v budkách kam paří slunce hynou na přehřátí a dehydrataci.
Nic si z toho nedělejte, pár drobných opatření a bude vše OK.Také jsem v začátcích budoval to co jsem někde viděl a postupem času zjistil, že to není ono.Dnes mám voliéry zasíněné stříškami nad výletovou částí současně se zelení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík