Bytová voliéra pro amazoňana

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

HonzaKov

22.9.2016 09:23
HonzaKov

XXX.XXX.111.90

Dobrý den,

byl jsem v tomto vláknu https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3185231/amazonan-versus-ara-cervenorameny#a3185900 kritizován, že chci umístit amazoňana do této voliéry - https://www.zoocentrum.cz/voliera-melodie-s-vybavenim-prumer-dratu-4mm-cerna-176-102-78cm-doprava-zdarma/. Vzal jsem si rady k srdci a změnil plány. Do kritizované voliéry přesunu svojí pyruru a pořídím jí partnera - je jí něco přes rok a z jejího chování mám pocit, že partnerem vezme za vděk. Dále přesunu knihovnu a nechám si na míru vyrobit hliníkovou voliéru 140 cm (š),200 cm (v),70 cm (h). Už mám nějaké typy, kdo by mi to mohl udělat, ale budu rád za jakékoliv další. Také kdyby se tu našel někdo, kdo voliéry sestavuje a byl by ochotný mi ji pomoci doma seskládat, byl bych moc vděčný - jsem totiž dost levej. Bydlím v Praze.

Ještě jeden dotaz. Kdybych se někdy v budoucnu rozhodl pořídit amazoňanovi partnera, mohl by být v uvedené kleci pár?

Děkuji za rady a názory!

22.9.2016 17:15
klas

XXX.XXX.212.112

Zdravím, voliéru udělejte maximálně takovou jaká se Vám tam vejde, tím nic nezkazíte.
Sestavit voliéru zvládla i moje žena (kadeřnice) Nechte si od toho kdo Vám jí bude vyrábět popsat které díly patří k sobe, prostrčit šroubek profilem a dotáhnout matičku by neměl být problém. Nezapomeňte na zadní stěnu (dá se udělat vysunovací PVC) Výhoda je když se dá dno klece vyndat.Jinak klec se dá rozšiřovat jako stavebnice, tak že pro pozdější přírůstek to má výhodu.Těch 70cm ještě přeměřte jestli se nevejde 1m, stejně ten metr zřejmě zaplatíte Misky v otočném pultu, já mám tři, ale někdy by se hodili 4. V domácí voliéře mám zasunovací.

HonzaKov

22.9.2016 19:07
HonzaKov

XXX.XXX.111.90

Děkuji za rady. Koukal jsem na obrázky Vašich amazoňanů, jsou moc krásní! Odchováváte mladé?

22.9.2016 19:34
klas

XXX.XXX.212.112

Zatím se na chov nechystám, jsou to holky

Přidejte reakci

Přidat smajlík