Dobrý den.Mám přírodní korelu.Z hnízda vylétla začátkem dubna.Podle všech znaků je to samička.I pod křídlem má kresbu až k tělu.Ale už asi dva měsíce zpívání jak o život.Ta lutino vedle ní je samice a tu si namlouvá.Matka je přírodní, otec perlový.
sigi9
napsal(a):
Dobrý den.Mám přírodní korelu.Z hnízda vylétla začátkem dubna.Podle všech znaků je to samička.I pod křídlem má kresbu až k tělu.Ale už asi dva měsíce zpívání jak o život.Ta lutino vedle ní je samice a tu si namlouvá.Matka je přírodní, otec perlový.
Podle genetiky to musí být samec.Od perlového samce a přírodní samice jsou všichni samci přírodní štěpitelní na perly a všechny samce perly.Proto je Váš odchovaný pták samec.
sigi9
napsal(a):
Zřejmě to bude sameček, ikdyž má kresbu až k tělu, někdy se to stává, že mladí samečci mají lresbu jako samičky. Často mohou mít i samičí ocas ještě v rané dospělosti a pera ztmavnou až po druhém roce. Ta metoda podle skvrnitosti pod křídly a vůbec podle opeření není 100%, je to díky tomu, že dnešní mutace jsou už tak přešlechtěné, že mohou vznikat jisté anomálie. Měla jsem podobný případ, ale jednalo se o samičku. Vypadala jako mladý samec (podle hlavy a chocholky i podle skvrnek pod křídly), ale vůbec se tak neprojevovala až do dospělosti, kdy začala snášet. Takže ono je to někdy složité. Pokud už zpívá, tak je to určitě samec.