Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2016 07:45
sigi9

XXX.XXX.131.0

Dobrý den.Mám přírodní korelu.Z hnízda vylétla začátkem dubna.Podle všech znaků je to samička.I pod křídlem má kresbu až k tělu.Ale už asi dva měsíce zpívání jak o život.Ta lutino vedle ní je samice a tu si namlouvá.Matka je přírodní, otec perlový.

28.9.2016 13:35
Miroslav Bláha

XXX.XXX.222.21

sigi9 napsal(a):
Dobrý den.Mám přírodní korelu.Z hnízda vylétla začátkem dubna.Podle všech znaků je to samička.I pod křídlem má kresbu až k tělu.Ale už asi dva měsíce zpívání jak o život.Ta lutino vedle ní je samice a tu si namlouvá.Matka je přírodní, otec perlový.

Podle genetiky to musí být samec.Od perlového samce a přírodní samice jsou všichni samci přírodní štěpitelní na perly a všechny samce perly.Proto je Váš odchovaný pták samec.

28.9.2016 14:21
sigi9

XXX.XXX.157.224

Děkuji.

28.9.2016 16:10
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

sigi9 napsal(a):

Zřejmě to bude sameček, ikdyž má kresbu až k tělu, někdy se to stává, že mladí samečci mají lresbu jako samičky. Často mohou mít i samičí ocas ještě v rané dospělosti a pera ztmavnou až po druhém roce. Ta metoda podle skvrnitosti pod křídly a vůbec podle opeření není 100%, je to díky tomu, že dnešní mutace jsou už tak přešlechtěné, že mohou vznikat jisté anomálie. Měla jsem podobný případ, ale jednalo se o samičku. Vypadala jako mladý samec (podle hlavy a chocholky i podle skvrnek pod křídly), ale vůbec se tak neprojevovala až do dospělosti, kdy začala snášet. Takže ono je to někdy složité. Pokud už zpívá, tak je to určitě samec.

28.9.2016 16:44
milan 1

XXX.XXX.5.41

sigi9 napsal(a):
Děkuji.

Poslal jsem vám interní zprávu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík