Koupelnička pro velké papoušky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

2.10.2016 12:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Dobrý den, nikde nemůžu sehnat závěsnou koupelnu pro velké papoušky, vím že s největší pravděpodobností by se papoušek přes koupelnu dostal ven, nebo ji nějak rozbil, ale jsem nešťastná z našeho žaka, chce se koupat, ale různých misek a jiných nádob se bojí, rozprašovače i sprchy taky, zkoušela jsem se sprchovat s papouškem na ruce, pokaždé když na něj spadla kapka vzlétl, máme takovou tu sprchu (tropický déšť) takže žádný proud nebo tak. Přitom se snaží vykoupat v misce na pití kde sotva dá obě nohy do misky. Má rok a ještě se nekoupal, když neberu to že jej aspoň jednou týdně nevezmu pořádně rozprašovačem. Když jsem dala na dno klece kameninovou misku, nerez kastrol s vodou tak tam nahází jídlo, hračky...

2.10.2016 16:07
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Mám na kleci hliněnou nádobu na pečení a koupelna je že z leje půl místnosti.
Je to jen Alexandr, ale do koupelničky se také nevejde.

2.10.2016 21:55
albí47

XXX.XXX.98.235

A co zkusit nějakou krytou toaletu třeba pro kočky? Je o dost větší, možná je to hloupost, ale byl to jen takový nápad.

2.10.2016 23:36
kareta

XXX.XXX.84.6

Na bazoši je inzerát na koupelny pro žaky. Chce to jen hledat.

Neregistrovaný uživatel

3.10.2016 06:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

kareta napsal(a):
Na bazoši je inzerát na koupelny pro žaky. Chce to jen hledat.

Díky za tip, hledala jsem, ale bazar mě nenapadl..paní už jsem psala...

3.10.2016 06:47
klas

XXX.XXX.250.165

Neregistrovaný uživatel

3.10.2016 09:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

klas napsal(a):
Zdravím, kupoval jsem koupelnu pro velkého papouška zde -> http://www.zoohit.cz/shop/ptaci/doplnky_klec/koupelny/153379.

Díky to je ta co už jsem našla

3.10.2016 16:08
krabatka

XXX.XXX.164.43

Já mám dva senegalce, koupelnu pro ně mám a oni se stejně pořád tvrdošíjně chtějí koupat v misce s vodou, kam se nevejdou, stejně jako Váš žako, takže i pokud byste koupelnu pro žaka sehnala, je možné, že by se do ní prostě vykoupat nešel. Já tu mojí teď používám jako misku na ovoce. Zkoušela jsem všechno možné a prostě do ní nešli. Papoušky koupu v přepravce, kterou dám do vany a sprchuji je v ní, protože se taky jinak snažili před sprchou ulétnout. V přepravce si to oba užívají. Přepravku jsem si nechala poslat z USA, protože podobnou jsem v ČR nenašla, potřebovala jsem lehkou, ze dvou protilehlých stran má dráty jako klec, takže se dají papoušci v pohodě sprchovat a ze dvou stran je z umělé hmoty...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.10.2016 16:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
náš Žako se vůbec nekoupe. Všeho se bojí. Na rozprašovač si už docela zvykl, ale útočí na něj.
Poraďte mi prosím. V místnosti topíme krbovkama, teplota tak kolem 28 stupni. Má se Žako kropit i v této době? V zimním období?
Díky za radu.
S chovem jsem začátečník.

Díky Šárka.

18.10.2016 17:25
EvaNM

XXX.XXX.234.253

Dobrý den,
mám rovněž žaka mazlíčka - samičku - a rovněž se nechce koupat ve vodě a ani na rozprašovač nereaguje pozitivně. Ovšem pokud jí dám do velké mísy listy špenátu, salátu nebo pampelišky apod., vykoupe se v tom úplně nádherně a je doslova nadšená. Přikládám foto. Rovněž má ráda, pokud si namočím ruku a trošku ji postříkám - už vyloženě čeká ne těch pár kapek.

18.10.2016 17:37
EvaNM

XXX.XXX.234.253

Možná zbytečně, ale radši ještě uvádím, že listy je před "koupelí" třeba umýt, jako jakoukoliv jinou potravu donesenou zvenku. Možná dostanete ještě od zkušených chovatelů reakci na krbová kamna, optimální výši teploty a vlhkosti v místnosti či ideální frekvenci koupání - v této oblasti Vám fundovanou radu dát nemohu a samotnou mne případná reakce na toto téma zajímá. Rovněž přitápíme krbem, na cca 25°C a zajišťujeme dobré větrání. Frekvenci koupání si řídí papoušek sám a tuto možnost má de facto každý den. Ať se Vám daří!

Přidejte reakci

Přidat smajlík