Může korela jíst jedlé kaštany

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Natalie Pelechová

4.10.2016 21:57
Natalie Pelechová

XXX.XXX.134.49

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Může korela jíst jedlé, oloupané kaštany? Děkuji předem za odpovědi.

5.10.2016 06:44
kareta

XXX.XXX.84.6

A proč ji chcete krmit kaštanama? To nemáte blbější otázky?

5.10.2016 07:58
kubanec

XXX.XXX.103.251

Já jsem je dával amazonanum rozkrojeny braly je v pohoďe neloupal jsem je.

5.10.2016 09:13
kareta

XXX.XXX.84.6

Jasně že Vám bude jíst kaštany.Jsou v nich ruzné vitaminy minerály stopové prvky atd.Krmte jí přirozenou potravou kvalitním zrním ovocem a zeleninou všeho druhu Tam ty vitamíny má taky. Tady Vám odepíšu že korela muže jíst jedlé kaštany a laikové co si to pečtou tak budou chudákum korelám cpát do krmítek jen kaštany.A jestli ji máte doma jako mazla tak Vám bude jíst vše co jí dáte.To je jako kdyby jste se zeptala v jestli místo čerstvých větviček na okusování můžete dávat zlomenou násadu od koštěte.

gghn

5.10.2016 10:04
gghn

XXX.XXX.195.189

kareta napsal(a):
Jasně že Vám bude jíst kaštany.Jsou v nich ruzné vitaminy minerály stopové prvky atd.Krmte jí přirozenou potravou kvalitním zrním ovocem a zeleninou všeho druhu Tam ty vitamíny má taky. Tady Vám odepíšu že korela muže jíst jedlé kaštany a laikové co si to pečtou tak budou chudákum korelám cpát do krmítek jen kaštany.A jestli ji máte doma jako mazla tak Vám bude jíst vše co jí dáte.To je jako kdyby jste se zeptala v jestli místo čerstvých větviček na okusování můžete dávat zlomenou násadu od koštěte.

Pane Vy jste osel.

gghn

5.10.2016 10:06
gghn

XXX.XXX.195.189

Natalie Pelechová napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Může korela jíst jedlé, oloupané kaštany? Děkuji předem za odpovědi.

Dobrý den, klidně jí sem tam kaštan dejte. Je to vhodný doplněk stravy, stejně jako třeba žaludy nebo různé ořechy a bobule co nosíme papouškům z procházek do přírody.

keke

5.10.2016 10:46
keke

XXX.XXX.174.43

gghn napsal(a):
Pane Vy jste osel.

Ale vy tiež

5.10.2016 16:13
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

kareta napsal(a):

A proč hned takové arogantní odpovědi? Paní se slušně ptá zkušenějších chovatelů, zda by nemohla sem tam korele zpestřit jídelníček a hned jí osočíte, že má blbé otázky? To fakt nechápu. Já sama jsem ji sem s tímhle dotazem odkázala, protože se mě na to ptala a já s jedlými kaštany jakožto chovatelka korel zkušenosti nemám a nechtěla jsem jí tedy doporučit něco, co sama nemám odzkoušené. Nicméně nejsem jediný chovatel papoušků na světě a tudíž jsem předpokládala, že se zde najdou zkušenější chovatelé a slušně poradí. Nikoliv že se budou neustále navážet a nadávat za to, že někdo něco neví? Učený snad z nebe nespadl nebo ano? Naopak je dobře, že se paní ptá, než aby korele dala něco, co by bylo třeba jedovaté a ublížilo by jí. Mě samotnou to zajímá také, protože neznám úplně všechno, co mohou papoušci jíst a co nikoliv, stále se učím, na rozdíl od některých zde, kteří evidentně všechno vědí nejlépe.

5.10.2016 18:50
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Ano může a ne jen jedlé, jen jestli jí bude chutnat, když na ně není zvyklá. Bohužel se vždy najde někdo, kdo místo odpovědi napadá ostatní.

5.10.2016 19:46
kareta

XXX.XXX.84.6

K tomu není co dodat.Jeden chytřejší než druhý. Budeme radit laikum aby krmili papoušky kaštanama..Dobrou noc.

5.10.2016 20:03
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

kareta napsal(a):
K tomu není co dodat.Jeden chytřejší než druhý. Budeme radit laikum aby krmili papoušky kaštanama..Dobrou noc.

A kde berete Vy tu jistotu, že každý začínající je deb-l, který bude krmit pouze kaštany.
Proč by korela nemohla občas, jako doplněk jedlý kaštan?
Mě Alexandr vezme z ruky či talíře kost, nebo kus masa.
A to jako podle Vás přejdu pouze na masitou stravu?
Proč podceňujete ostatní chovatele i když začínající, to nechápu.
Dobrou noc.

5.10.2016 20:08
kareta

XXX.XXX.84.6

IQ tykve. Roztahni křídla a prolet se pterodaktile.

ooo

5.10.2016 20:20
ooo

XXX.XXX.190.98

kareta napsal(a):

Teď si se předvedl.

5.10.2016 21:17
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

gghn napsal(a):
Pane Vy jste osel.

gghn něco napsal a nevím, proč by měl být osel.
Musíte napsat proč? V čem se mýlí, jinak ten osel je asi víte kdo? Pelechová se zeptala na kaštany, jistěže pro korely neobvyklé krmivo.
Přečetl jsem si jeho odpověď a myslím si, že žádnou jeho větu bych nemohl napadnout. Těším se na Vaše zdůvodnění toho osla.
Trochu Vás poučím: Diskuze je výměna názorů na určité otázky a ne konstatování Vašeho mylného názoru, že je někdo osel. Taková diskuze je k ničemu.

Natalj

12.10.2016 12:35
Natalj

XXX.XXX.137.86

Ptám se slušně ☺ a chci svemu papouškovi dávat kaštany, protože mi vždy vyletí na ruku, že chce ochutnat.

Natalj

12.10.2016 12:39
Natalj

XXX.XXX.137.86

Děkuji moc. Někteří umí jen kritizovat, ale najdou se i ti kteří dokážou pomoct a poradit

Natalj

12.10.2016 12:41
Natalj

XXX.XXX.137.86

pterodactyll napsal(a):
Ano může a ne jen jedlé, jen jestli jí bude chutnat, když na ně není zvyklá. Bohužel se vždy najde někdo, kdo místo odpovědi napadá ostatní.

Bohužel.

Natalj

12.10.2016 12:42
Natalj

XXX.XXX.137.86

kareta napsal(a):

Blbá otázka to rozhodně není. Vaše odpověď je hloupá. A rozhodně svou korelu nebudu krmit jen kaštanama.

Natalj

12.10.2016 12:45
Natalj

XXX.XXX.137.86

anurra.rhonean23 napsal(a):
A proč hned takové arogantní odpovědi? Paní se slušně ptá zkušenějších chovatelů, zda by nemohla sem tam korele zpestřit jídelníček a hned jí osočíte, že má blbé otázky? To fakt nechápu. Já sama jsem ji sem s tímhle dotazem odkázala, protože se mě na to ptala a já s jedlými kaštany jakožto chovatelka korel zkušenosti nemám a nechtěla jsem jí tedy doporučit něco, co sama nemám odzkoušené. Nicméně nejsem jediný chovatel papoušků na světě a tudíž jsem předpokládala, že se zde najdou zkušenější chovatelé a slušně poradí. Nikoliv že se budou neustále navážet a nadávat za to, že někdo něco neví? Učený snad z nebe nespadl nebo ano? Naopak je dobře, že se paní ptá, než aby korele dala něco, co by bylo třeba jedovaté a ublížilo by jí. Mě samotnou to zajímá také, protože neznám úplně všechno, co mohou papoušci jíst a co nikoliv, stále se učím, na rozdíl od některých zde, kteří evidentně všechno vědí nejlépe.

Jste moc hodná. ☺ nečekala jsem, že tu budou i kritici. Myslela jsem si, že tu budou jen zkušení poradci.

Natalj

12.10.2016 12:48
Natalj

XXX.XXX.137.86

kareta napsal(a):

Kaštany jsou jednou za rok. A i tak bych nedávala žádnýmu papuškovi jen kaštany. Dávam jí to jen pouze když jí chci učit, aby mi vzlétla na ruku. (To ona dělá) přesto děkuji za info ☺☺☺.

Natalj

12.10.2016 15:54
Natalj

XXX.XXX.235.144

pterodactyll napsal(a):

To bohužel ano, jsem ale ráda, že jsou i tací, kteří mi poradí.

12.10.2016 16:08
kareta

XXX.XXX.84.6

Už nechte kaštany na pokoji nebo se Vám bude o nich v noci zdát. Pojdme se bavit o žaludách.

Natalj

13.10.2016 15:39
Natalj

XXX.XXX.148.150

kareta napsal(a):
Už nechte kaštany na pokoji nebo se Vám bude o nich v noci zdát. Pojdme se bavit o žaludách.

To si najděte jinou diskuzi.

13.10.2016 15:59
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Natalj napsal(a):
Jste moc hodná. ☺ nečekala jsem, že tu budou i kritici. Myslela jsem si, že tu budou jen zkušení poradci.

Mě to opravdu moc mrzí, no ale ono se to dalo zde bohužel čekat. Ne kvůli Vašemu dotazu, ale kvůli tomu, že se tu občas objeví rýpalové, kteří si z diskuzí dělají legraci a schválně píšou hovadiny, a nebo "chovatelé- inženýři" co všechno znají. Já jsem předpokládala, že se ale najde aspoň pár opravdových chovatelů, kteří upřímně poradí a nějaké rozumné názory se tu objevily, přes spoustu těch negativních rýpavých, tak alespoň buďme rádi my méně zkušení za těch pár zkušeností jiných chovatelů a egoistické rýpavce necháme, ať si zde melou, co chtějí. Někteří to zcela jistě dělají schválně (soudím podle nesmyslnosti některých odpovědí), ale necháme je, když jim to udělá dobře na tom jejich pošramoceném egu...

slavikpavel

13.10.2016 16:17
slavikpavel

XXX.XXX.195.189

kareta napsal(a):

Ty Laco, budeš se divit, ale i žaludy někteří papoušci vezmou.

Natalj

13.10.2016 16:51
Natalj

XXX.XXX.148.150

kareta napsal(a):

Je mi 14 let a rozhodně mám více rozumu než vy nikdy bych takhle nikoho neurazila vy na toto fórum nepatříte. Je to má první korela a nemám zkušenosti s tím co jí mohu dávat proto jsem se zeptala.

Natalj

13.10.2016 16:54
Natalj

XXX.XXX.148.150

anurra.rhonean23 napsal(a):
Mě to opravdu moc mrzí, no ale ono se to dalo zde bohužel čekat. Ne kvůli Vašemu dotazu, ale kvůli tomu, že se tu občas objeví rýpalové, kteří si z diskuzí dělají legraci a schválně píšou hovadiny, a nebo "chovatelé- inženýři" co všechno znají. Já jsem předpokládala, že se ale najde aspoň pár opravdových chovatelů, kteří upřímně poradí a nějaké rozumné názory se tu objevily, přes spoustu těch negativních rýpavých, tak alespoň buďme rádi my méně zkušení za těch pár zkušeností jiných chovatelů a egoistické rýpavce necháme, ať si zde melou, co chtějí. Někteří to zcela jistě dělají schválně (soudím podle nesmyslnosti některých odpovědí), ale necháme je, když jim to udělá dobře na tom jejich pošramoceném egu...

Dobře řečeno. A ještě jednou moc děkuji.

Natalj

13.10.2016 16:56
Natalj

XXX.XXX.148.150

kareta napsal(a):

Jo a jinak stačilo napsat ano můžou

13.10.2016 20:12
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Natalj napsal(a):
Je mi 14 let a rozhodně mám více rozumu než vy nikdy bych takhle nikoho neurazila vy na toto fórum nepatříte. Je to má první korela a nemám zkušenosti s tím co jí mohu dávat proto jsem se zeptala.

Tato odpověď mně starého chovatele přesvědčila, že máme nadějné mladé chovatelské následovníky.
Musím dodat, že dnešním názorům mladých na určité věci nefandím, ale toto je světlá vyjímka.

13.10.2016 22:12
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Natalj napsal(a):

Hlavně se nenech znechutit hloupými lidmi. Mě bude šedesát a když něco nevím, také si nechám rád poradit. Ubožáky jak je vidět již sama poznáš, tak se o Tebe nebojím.Přeji mnoho úspěchů a radosti s chovem.

Natalj

14.10.2016 07:00
Natalj

XXX.XXX.148.150

Moudivláček napsal(a):
Tato odpověď mně starého chovatele přesvědčila, že máme nadějné mladé chovatelské následovníky.
Musím dodat, že dnešním názorům mladých na určité věci nefandím, ale toto je světlá vyjímka.

Děkuji moc

Natalj

14.10.2016 07:02
Natalj

XXX.XXX.148.150

pterodactyll napsal(a):
Hlavně se nenech znechutit hloupými lidmi. Mě bude šedesát a když něco nevím, také si nechám rád poradit. Ubožáky jak je vidět již sama poznáš, tak se o Tebe nebojím.Přeji mnoho úspěchů a radosti s chovem.

Děkuji moc. Vím, že takove lidi existují, a že jich není málo, ale netušila jsem, že to potkám zrovna tady.

14.10.2016 08:06
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Možná chovatel co by nedal korele kaštan, kupuje z reklam granule, o kterých nic neví, ale věří těm blábolům v televizi. Já se koukám občas na přírodu a když vidím, že sojky žerou žaludy tak je zkusím nabídnout i papouškům. Někteří je berou a jiní ne. Ptáci nejsou hloupí a občas mě i vyškolí. Před lety jsem jim nabídl k ochutnání krásné červené plody brslenu a ani se jich nedotkli. Takže sami vědí co je dobré a co ne. Jinak po pyrakantě, ptačím bobu nebo hlohu se mohou utlouct.

Natalj

14.10.2016 14:52
Natalj

XXX.XXX.237.210

corvuscorax napsal(a):
Možná chovatel co by nedal korele kaštan, kupuje z reklam granule, o kterých nic neví, ale věří těm blábolům v televizi. Já se koukám občas na přírodu a když vidím, že sojky žerou žaludy tak je zkusím nabídnout i papouškům. Někteří je berou a jiní ne. Ptáci nejsou hloupí a občas mě i vyškolí. Před lety jsem jim nabídl k ochutnání krásné červené plody brslenu a ani se jich nedotkli. Takže sami vědí co je dobré a co ne. Jinak po pyrakantě, ptačím bobu nebo hlohu se mohou utlouct.

Dějuji moc. Určitě ji dám

17.10.2016 19:33
kareta

XXX.XXX.84.6

Kubiš až tě potkám tak ti vytahnu střeva z prdele. Tomu věř..

17.10.2016 20:30
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kareta napsal(a):
Kubiš až tě potkám tak ti vytahnu střeva z prdele. Tomu věř..

To je kultura vyjadřování a přínosná argumentace do diskuze.

nhgg, musí to být pro Vás vyčerpávající, protože ráno a dopoledne 5.10. a ještě po obědě píšete docela rozumné příspěvky. Po 20. hodině jste se asi praštil do hlavy a tak ty literární skvosty.
Přeji brzské uzdravení.

robatka

17.10.2016 20:37
robatka

XXX.XXX.195.189

Moudivláček napsal(a):
To je kultura vyjadřování a přínosná argumentace do diskuze.

nhgg, musí to být pro Vás vyčerpávající, protože ráno a dopoledne 5.10. a ještě po obědě píšete docela rozumné příspěvky. Po 20. hodině jste se asi praštil do hlavy a tak ty literární skvosty.
Přeji brzské uzdravení.

Pozor! nepleťte si nhgg s gghn

Keramok

29.9.2019 12:36
Keramok

XXX.XXX.27.248

Jak tady čtu o blbce zde není nouze🐄🐷

Přidejte reakci

Přidat smajlík