Neofema tyrkysová-violet

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2016 09:57
Petr Kut

XXX.XXX.168.10

Původně jsem chtěl reagovat na diskusi ze dne 25.9.-14:05hod.-zn sigi9 a ze dne 3.8.-13:14- zn uli.Jde o ptáky s fialovým faktorem 1F.Doporučuji přejít z diskuse na články, zadat neofémy kde je hodnotný článek od Martina Papače z30.4.2014 s pěknými fotkami.Myslím že se violety chovají jen v tmavozelené (olivové) mutaci.Má někdo zkušenosti s touto mutací?

30.10.2016 12:57
petajz

XXX.XXX.144.34

Petr Kut napsal(a):
Původně jsem chtěl reagovat na diskusi ze dne 25.9.-14:05hod.-zn sigi9 a ze dne 3.8.-13:14- zn uli.Jde o ptáky s fialovým faktorem 1F.Doporučuji přejít z diskuse na články, zadat neofémy kde je hodnotný článek od Martina Papače z30.4.2014 s pěknými fotkami.Myslím že se violety chovají jen v tmavozelené (olivové) mutaci.Má někdo zkušenosti s touto mutací?

Je logické že u neofém tyrkysových tmavozelených a olivových je modrá barva podstatně tmavší/až fialová/ než u přírodních ptáků.To ale neznamená že jde o violety.Sám tyto rozdíly pozoruji v mém chovu a třeba u skořice přírodní a skořice tmavozelené je ten rozdíl hodně markantní.Vaši ptáci na fotkách mi připadají tmavozelení a proto ta tmavší modrá.Jako violety mi nepřipadají.

31.10.2016 21:00
Petr Kut

XXX.XXX.168.10

Zdravím:
Většina mého chovu pochází od Papače který mi je přenechal z důvodu nedostatku místa pro mdrohlavé vše pocházelo ze zahraničí, podíváte li se na jeho článek kde má adresu na své webové stránky a kliknete si vpravo dole na-stránka s mnoha fotkami, jde o stránky zahraničních chovatelů neofém lze najít tyrkysáky všechny mutace.Tmavozelená i oliva má křídla i hlavu šedou nikoli modrou, přírodní NT má střední krovky křídelní blankytně(světle) modré.Ověřil jsem si že violet faktor je neůplně dominantní a stejně jako tmavozelená 1F je odstín 1Fviolet barvy variabilní 2Fviolet je temně fialově modrý(hlava a křídla).Tato mutace se za poměrně krátkou dobu rozšířila natolik že se často nabízí jako přírodní, zapomeneme snad jak vypadá přírodní tyrkysák jako v případě červené?

31.10.2016 21:57
toms

XXX.XXX.210.231

Petr Kut napsal(a):
Zdravím:
Většina mého chovu pochází od Papače který mi je přenechal z důvodu nedostatku místa pro mdrohlavé vše pocházelo ze zahraničí, podíváte li se na jeho článek kde má adresu na své webové stránky a kliknete si vpravo dole na-stránka s mnoha fotkami, jde o stránky zahraničních chovatelů neofém lze najít tyrkysáky všechny mutace.Tmavozelená i oliva má křídla i hlavu šedou nikoli modrou, přírodní NT má střední krovky křídelní blankytně(světle) modré.Ověřil jsem si že violet faktor je neůplně dominantní a stejně jako tmavozelená 1F je odstín 1Fviolet barvy variabilní 2Fviolet je temně fialově modrý(hlava a křídla).Tato mutace se za poměrně krátkou dobu rozšířila natolik že se často nabízí jako přírodní, zapomeneme snad jak vypadá přírodní tyrkysák jako v případě červené?

Vážený pane, reaguji na několik věcí, pokud tvrdíte, že tmavozelená má hlavu a křídla šedou nikoliv modrou tak se mýlíte, no a fialový faktor na Vašich fotkách opravdu nevidím, jedná se o tmavozelené ptáky a že by se 2F violet u tyrkysových rozšířil tak, že se často nabízí jako přírodní to se mi opravdu nezdá, tak třeba budou ještě reagovat zkušenější chovatelé.

1.11.2016 21:04
Petr Kut

XXX.XXX.168.10

Zdravím a děkuji za příspěvky
Vlastním jen 0,1 olivu s šedými znaky-přikládám foto, dále přikládám fotku z výše doporučených zahraničních stránek popsanou Dunkelgrůn Violett(tmavozelený violet).Omlouvám se inzerentům prodávajícím přírodní NT za ofocení a zveřejnění jejich odchovu.Přikládám dvě fota k porovnání.Dokáže někdo doporučit literaturu nebo webové stránky, které vše objasní.Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík