Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2016 17:29
budulíný

XXX.XXX.53.50

Asi před deseti lety jsem ráno ve volieře našel alexandra malého bez hlavy.Žádný dravec se tam nemohl dostat.Drátěnka 19x19, voliera vevnitř stavby. Prostě celá hlava pryč.Nic jsem nezjistil.Už jsem na to skoro zapoměl, dnes ráno koukám, že leží mrtvý chovný samec horáka.Vezmu ho a to samé, hlava pryč, jen kousek míchy koukal z krku.Dravec žádný přístup nikde nemá, a kdyby ano, jak by hlavu ukousl a odnesl. Myš to asi neudělá, ale co rejsek? Ti tady jsou, je možné, že by mrtvole hlavu sežral? Ale co zobák? Šestiletý, krásný samec, mohl nějak zahynout, zlomit si vaz nebo se udusit, to už je jedno. Máte někdo také takovou zkušenost? Lasička 19x19 snad neproleze, že by potom lezla i ven? Bylo tam šest ptáků, voliera 6x3x3 m.Nepište mi, prosím, že mám mít dvojitou drátěnku a podobné, nahoře jsem to vysvětlil.

12.11.2016 17:35
Sivok

XXX.XXX.159.15

budulíný napsal(a):
Asi před deseti lety jsem ráno ve volieře našel alexandra malého bez hlavy.Žádný dravec se tam nemohl dostat.Drátěnka 19x19, voliera vevnitř stavby. Prostě celá hlava pryč.Nic jsem nezjistil.Už jsem na to skoro zapoměl, dnes ráno koukám, že leží mrtvý chovný samec horáka.Vezmu ho a to samé, hlava pryč, jen kousek míchy koukal z krku.Dravec žádný přístup nikde nemá, a kdyby ano, jak by hlavu ukousl a odnesl. Myš to asi neudělá, ale co rejsek? Ti tady jsou, je možné, že by mrtvole hlavu sežral? Ale co zobák? Šestiletý, krásný samec, mohl nějak zahynout, zlomit si vaz nebo se udusit, to už je jedno. Máte někdo také takovou zkušenost? Lasička 19x19 snad neproleze, že by potom lezla i ven? Bylo tam šest ptáků, voliera 6x3x3 m.Nepište mi, prosím, že mám mít dvojitou drátěnku a podobné, nahoře jsem to vysvětlil.

Tohle dělá lasička, ukousne hlavu a vypije krev.

12.11.2016 17:49
lupus4

XXX.XXX.223.11

Vaše "úvaha" s rejskem je totální pitomost

Ta hlava zmizela ?
1) jestli ne, tak sázím na lasičku...
2) jestli ano - pak potkan, velmi důkladně bych prohlédl úplně vše...

12.11.2016 19:06
Sivok

XXX.XXX.159.15

lupus4 napsal(a):
Vaše "úvaha" s rejskem je totální pitomost

Ta hlava zmizela ?
1) jestli ne, tak sázím na lasičku...
2) jestli ano - pak potkan, velmi důkladně bych prohlédl úplně vše...

Potkan pokud by ho nic nevyrušilo tak by ho sežral celého a ten se určitě nevejde do ok 19 x 19.

12.11.2016 19:26
FRANTA 53 R

XXX.XXX.215.220

Zdravím..máte vybetonovanou voliéru nebo tam máte jenom hlinu, přez oka 19 x19 se potkan nedostane ale přes hliněnou zem se dostane do voliéry.kolegovi zlikvidoval penanty...

12.11.2016 20:23
jurcoo

XXX.XXX.104.29

Mne tak zadrhli potkany nádherných mal som oko 19x19 a preliezli cez to sam som to videl boli to mlade potkany bolo ich viac a papagáje uhnaly a keď sadli na zem tak ich zadrhli ale potkan roztrhal ostalo len perie a druhého papagája len dokusali už nestihli zožrať.

12.11.2016 20:57
barp58

XXX.XXX.20.101

budulíný napsal(a):

Přesně tak jak napsal sivok. Mě se to též tak stalo u al malých. Chovná samice bez hlavy, ale lasičku jsem objevil v dutém kmenu na kterém mám misku s vodou. Vespod kmene u země malá dírka kde se snažila samici vtáhnout. Takže jsem ji dostal. Samec a dvě mladé přestáli bez ůhony. Zřejmě jsem ji vyrušil a nestačila zmizet. Doporučuji ji lapit, nebo na ni počkat, poněvadž se ráda vrací i za bílého dne. Bylo to kolem jedné odpoledne. Dodnes nevím jak se do voliery dostala.

13.11.2016 08:32
budulíný

XXX.XXX.53.50

barp58 napsal(a):
Přesně tak jak napsal sivok. Mě se to též tak stalo u al malých. Chovná samice bez hlavy, ale lasičku jsem objevil v dutém kmenu na kterém mám misku s vodou. Vespod kmene u země malá dírka kde se snažila samici vtáhnout. Takže jsem ji dostal. Samec a dvě mladé přestáli bez ůhony. Zřejmě jsem ji vyrušil a nestačila zmizet. Doporučuji ji lapit, nebo na ni počkat, poněvadž se ráda vrací i za bílého dne. Bylo to kolem jedné odpoledne. Dodnes nevím jak se do voliery dostala.

Zdi, betonová podlaha, nikde žádná mezerka ani dirka.Takových volier mám devět vedle sebe.Největší otvor 19x19 je drátěnka.Myši už vychytány, ty co se na podzim přistěhovaly.Tak doufám, že zase bude deset let pokoj.Sice je to záhada, ale co nadělám.Třeba na to náhodou příjdu, bez ztrát v chovných párech. A ten rejsek teda nepřipadá v úvahu, myslím u mrtvého ptáka? Nemyslím si, že by ho usmrtil, ale je to dravec, žere hmyz.Nebo ne? Jdu o něm něco více hledat.
Dík za postřehy a odpovědi.

13.11.2016 10:21
Sivok

XXX.XXX.159.15

budulíný napsal(a):
Zdi, betonová podlaha, nikde žádná mezerka ani dirka.Takových volier mám devět vedle sebe.Největší otvor 19x19 je drátěnka.Myši už vychytány, ty co se na podzim přistěhovaly.Tak doufám, že zase bude deset let pokoj.Sice je to záhada, ale co nadělám.Třeba na to náhodou příjdu, bez ztrát v chovných párech. A ten rejsek teda nepřipadá v úvahu, myslím u mrtvého ptáka? Nemyslím si, že by ho usmrtil, ale je to dravec, žere hmyz.Nebo ne? Jdu o něm něco více hledat.
Dík za postřehy a odpovědi.

Rejsek je hmyzožravec a je na tom podobně jako krtek, jak je dlouho na světle většinou uhyne. Ten by určitě papouška neusmrtil. Ale doporučuju Dát na spodní část voliery nějaký kluzký materiál, něco jako lino, tak do půl metru výšky a od lasičky je pokoj.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2016 19:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jednoznačně lasička, máte velké oka na pletivu.

13.11.2016 19:40
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Sivok napsal(a):
Rejsek je hmyzožravec a je na tom podobně jako krtek, jak je dlouho na světle většinou uhyne. Ten by určitě papouška neusmrtil. Ale doporučuju Dát na spodní část voliery nějaký kluzký materiál, něco jako lino, tak do půl metru výšky a od lasičky je pokoj.

Často je to záhada. Doporučuji. Dejte do voliéry past, ze které neunikne ani rejsek - husté pletivo. Dovnitř ŽIVOU návnadu myš, křečka, zebřičku a pod. Muší pletivo návnadu ochrání před zmrzačením a predátor neodolá. Po 3 dnech mně oznamte výsledek interně. Jistě budete úspěšný.

Přidejte reakci

Přidat smajlík