Dobrý deň dnes pri kontrole budky som zistil, že najmladšie mláďa zo 4 už napoli zaperených mláďat má vytočenú hlavičku nabok doteraz bolo všetko v poriadku mláďatá pekne prospievajú a sú dobre nakŕmené je to druhé hniezdo od tohto páru a v prvom bolič 4 mláďat a všetko bolo v poriadku máte s týmto nejaké skúsenosti ? Ďakujem za príspevky či postrehy. Chovu zdar.
kareta
napsal(a):
To si nedokážete představit andulku s vytočenou hlavou do boku ? Co je na tom složitého ?Prostě to jsou už přešlechtěné zrudky co jim kostra neudrží tělo a dochází k takovýmto deformacím.Většina těchto velkých andulek špatně dýchá atd..
Co to plácáte.Težké dýchání beru, ale s vytočenou hlavu u výstavních andulek jsem se ještě nesetkal.Pokud tedy hovoříme o vadě.
Plachetka
napsal(a):
Co to plácáte.Težké dýchání beru, ale s vytočenou hlavu u výstavních andulek jsem se ještě nesetkal.Pokud tedy hovoříme o vadě.
Vystavky nemam, pouze tak většího vzrustu s vytocenou hlavou jsem se setkal, daval to občas jeden par, mladata jsem utratil a stare dal do vykupu.Dle mého se to neda spravit, a divat se na mrzacky když je tolik dalších peknych nemá smysl.
kareta
napsal(a):
To si nedokážete představit andulku s vytočenou hlavou do boku ? Co je na tom složitého ?Prostě to jsou už přešlechtěné zrudky co jim kostra neudrží tělo a dochází k takovýmto deformacím.Většina těchto velkých andulek špatně dýchá atd..
Ďakujem za príspevky aj keď si mislím, že je to skôr nervového pôvodu ak by sa jednalo o vadu kostri tak by sa to prejavilo skôr. Jedná sa o pomerne dosť odrostnuté mláďa a pri kontrole pred dvomi dňami bolo všetko v poriadku. Ak budem stíhať zajtra vložím foto ďakujem za názory.