Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nemám přezdívku

13.11.2016 21:58
Nemám přezdívku

XXX.XXX.116.144

Dobrý večer mám dvě žebříčky neporizovala jsem si je na chov sameček k nám přiletěl a tak jsme mu pořídili samičku aby nebyl sám.Zanedlouho si založili hnízdo a vyvedli mladé.Vše proběhlo samo a v pořádku takže jsem si tu jen pročítala články a zašla jak to vše sami zvládají.Mlade jsme prodali a oni opět vyvedli další mláďata sami a bez problémů.Ale od poslední snůšky jsou nervózní but rozbíjejí vajíčka a nebo ji po vylíhnutí vyhodí z hnízda a asi zabijí.Kdyz jim vezmu hnízdo tak najdu vajíčka na zemi.A dnes mají opět 5vajicek ale on ji celý den nepustí do hnízda dokonce ani na noc.Ona je venku a on v hnízdě.Vubec nevím co to vše znamená a jak jim pomoct Jestli je oddělit nebo co?

14.11.2016 12:16
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Nedávejte jim hnízdní budku a omezte bohaté krmení. Stačí jim namíchané druhy prosa s trochou lesknice a čistá voda na koupání. Až na jaře změňte skladbu o zelené krmení a nějaký kousek ovoce.

Nemám přezdívku

14.11.2016 21:57
Nemám přezdívku

XXX.XXX.116.144

Děkuji za odpověď s tím krmením to tak skusim ale jak jste psal abych jim vzala budku oni mají jen takové to hnízdo kde oba spi(Teda teď jen on, protoze ji tam nepustí)Myslíte že i to jim mám vzít mají tam vajíčka ty mám vyhodit?Dnes se celý den jen honí.Diky za odpověď.

15.11.2016 05:50
glanz

XXX.XXX.20.137

Nemám přezdívku napsal(a):
Děkuji za odpověď s tím krmením to tak skusim ale jak jste psal abych jim vzala budku oni mají jen takové to hnízdo kde oba spi(Teda teď jen on, protoze ji tam nepustí)Myslíte že i to jim mám vzít mají tam vajíčka ty mám vyhodit?Dnes se celý den jen honí.Diky za odpověď.

Asi vás nepotěším, ale jediné řešení je oddělit je od sebe. Tak to v chovu zeber prostě chodí.
Je hnízdní sezona a pak období klidu. Chovné páry se oddělí a na jaře zase spárují.
A že je máte jenom pro radost? To je nezajímá. Je to příroda. A to chování tomu nyní nasvědčuje. Potřebují si od sebe odpočnout.
At se daří.

15.11.2016 05:51
glanz

XXX.XXX.20.137

Jo a jsou to zebřičky :).

Nemám přezdívku

15.11.2016 13:06
Nemám přezdívku

XXX.XXX.116.144

Oddělíme je, dekuji za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík