Venkovní voliéra pro andulky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2016 18:11
kajda0505

XXX.XXX.248.254

Dobrý den, plánuji na jaře postavit svou první venkovní voliéru pro andulky z OSB desek viz obrázky. d - v - h = 2,5m - 2,0m - 1,5m s tím, že by byla umístěna na shora kryté verandě orientované na jih a západ. Druhá varianta je postavit voliéru podél zdi zahrady, kdy orientace voliéry by byla na sever. Na verandě je dlažba. Měla by mít voliéra své vlastní dno, nebo není třeba? A co třeba dlažbu posypat kačírkem? V případě, že by voliéra stála v zahradě, stačí upravit povrch pod voliérou např. textilií a vrstvou kačírku? Moje představa je taková, že na zimu bych voliéru obehnala makrolonem. Bude taková voliéra vyhovující, nebo vidíte něco, nač jsem v plánování nepomyslela? Děkuji. Kateřina.

20.11.2016 18:58
arčí88

XXX.XXX.158.34

kajda0505 napsal(a):
Dobrý den, plánuji na jaře postavit svou první venkovní voliéru pro andulky z OSB desek viz obrázky. d - v - h = 2,5m - 2,0m - 1,5m s tím, že by byla umístěna na shora kryté verandě orientované na jih a západ. Druhá varianta je postavit voliéru podél zdi zahrady, kdy orientace voliéry by byla na sever. Na verandě je dlažba. Měla by mít voliéra své vlastní dno, nebo není třeba? A co třeba dlažbu posypat kačírkem? V případě, že by voliéra stála v zahradě, stačí upravit povrch pod voliérou např. textilií a vrstvou kačírku? Moje představa je taková, že na zimu bych voliéru obehnala makrolonem. Bude taková voliéra vyhovující, nebo vidíte něco, nač jsem v plánování nepomyslela? Děkuji. Kateřina.

Na podlahu bych nedával kačírek kvůli čištění- Jestli jsem to dobře pochopil tak klec bude nad úrovní terénu?

20.11.2016 19:10
kajda0505

XXX.XXX.248.254

arčí88 napsal(a):
Na podlahu bych nedával kačírek kvůli čištění- Jestli jsem to dobře pochopil tak klec bude nad úrovní terénu?

Ještě není přesně rozhodnuto, kde bude stát. První možnost je dlažba kryté verandy, druhá možnost je zahrada. Tam už by bylo nejspíš nutné prostor pod voliérou nějak upravit. Co by bylo nejlepší variantou pro snadnou údržbu, ale aby to bylo i pěkné pro oko? Beton mě totiž vůbec neláká.

20.11.2016 19:29
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Některé voliery mám tak že na spodu mám trávník ve kterém mě pěkně hnizdija křepelky ale ptáky pak odčervit.

20.11.2016 19:38
kajda0505

XXX.XXX.248.254

Papoušek555 napsal(a):
Některé voliery mám tak že na spodu mám trávník ve kterém mě pěkně hnizdija křepelky ale ptáky pak odčervit.

Trávník by asi šel. Je to přirozené i estetické. Zvláštní, o této možnosti jsem vůbec neuvažovala. Díky.

20.11.2016 19:40
eli22

XXX.XXX.181.33

Pokud je místo, udělala bych tam předchodbičku proti úletu. Mám voliéru podobnou a bez dvojité chodbičky si to nedokážu představit. Je to velká výhoda.

20.11.2016 19:46
kajda0505

XXX.XXX.248.254

eli22 napsal(a):
Pokud je místo, udělala bych tam předchodbičku proti úletu. Mám voliéru podobnou a bez dvojité chodbičky si to nedokážu představit. Je to velká výhoda.

Děkuji, to je dobrá připomínka. Určitě se pokusím nějak ji tam zakomponovat, pokud to půjde. Doufám, že mě manžel se všemi těmi mými výmysly nepošle na sever...

20.11.2016 20:20
arčí88

XXX.XXX.158.34

Já jsem zastáncem betonové podlahy nehrozí vniknutí škodné skrz zeminu, lépe se to udržuje. Jako krmná chodbička by mělo být základní opatření proti úlétnutí chovanců.

20.11.2016 20:31
Honza12

XXX.XXX.45.30

kajda0505 napsal(a):
Trávník by asi šel. Je to přirozené i estetické. Zvláštní, o této možnosti jsem vůbec neuvažovala. Díky.

Taky jsem něco podobného měl v plánu, ale u andulek nic nevydrží věčně a všechno zelené hned sezobou. Jinak voliéru má postavenou na žulových obrubnících a vypadáto pěkně. Na dně mám z 1/3 dlažbu a zbytek normálně hlínu, je to pro papoušky přirozenější a křepelky nemají z betonu otlaky.

20.11.2016 20:35
kajda0505

XXX.XXX.248.254

Honza12 napsal(a):
Taky jsem něco podobného měl v plánu, ale u andulek nic nevydrží věčně a všechno zelené hned sezobou. Jinak voliéru má postavenou na žulových obrubnících a vypadáto pěkně. Na dně mám z 1/3 dlažbu a zbytek normálně hlínu, je to pro papoušky přirozenější a křepelky nemají z betonu otlaky.

Honzo, prosím vás a tu dlažbu tam máte z nějakého zvláštního důvodu, když ve zbytku je hlína?

20.11.2016 20:40
kajda0505

XXX.XXX.248.254

arčí88 napsal(a):
Já jsem zastáncem betonové podlahy nehrozí vniknutí škodné skrz zeminu, lépe se to udržuje. Jako krmná chodbička by mělo být základní opatření proti úlétnutí chovanců.

Když já tu betonovou podlahu opravdu hodně moc nechci. Samozřejmě chápu výhody, ale prostě je mi to těžce proti srsti. Jinak, ten dvojitý vstup proti úletu vážně zkusím nějak vyřešit. To je velice rozumná záležitost.

20.11.2016 20:43
Honza12

XXX.XXX.45.30

Na dlažbě mají položenou vodu, vaječnou směs a zrní. I když mám voliéru také zastřešenou, tak když přší z boku, tak je na dně mokro a já nemusím misky dávat do bahna. Papoušci nechodí po bahně, nemají špinavé nohy a zbytečně si to nenosí do misky s vodou. Dalším důvodem je hygiena, zbytky jednoduše zametu, nezametám je s hlínou.

20.11.2016 20:49
kajda0505

XXX.XXX.248.254

Honza12 napsal(a):
Na dlažbě mají položenou vodu, vaječnou směs a zrní. I když mám voliéru také zastřešenou, tak když přší z boku, tak je na dně mokro a já nemusím misky dávat do bahna. Papoušci nechodí po bahně, nemají špinavé nohy a zbytečně si to nenosí do misky s vodou. Dalším důvodem je hygiena, zbytky jednoduše zametu, nezametám je s hlínou.

Aha, ano, to je logické. Další dobrý podnět. Děkuji za něj.

20.11.2016 22:00
tilia

XXX.XXX.82.57

Jsem pro beton, na něj písek a jednou do roka výměna. Vypadá to dobře a dobře se to udržuje.

20.11.2016 22:15
kajda0505

XXX.XXX.248.254

Zkusila jsem přepracovat návrh, abych tam dostala bezpečnostní dvojitý vstup. Může být?

20.11.2016 22:19
andulka9

XXX.XXX.150.49

tilia napsal(a):
Jsem pro beton, na něj písek a jednou do roka výměna. Vypadá to dobře a dobře se to udržuje.

Přesně mám s tím také zkušenost.

20.11.2016 22:21
kajda0505

XXX.XXX.248.254

tilia napsal(a):

Písek měnit pouze jednou ročně? A jak ho udržujete v mezičase? Musí tam přece být spousta nepořádku, ať už odpad z krmení, tak i exkrementy. To ho nějak obracíte, propíráte? Nějak si to nedovedu představit. Ptám se čistě ze zvědavosti, nehledejte v tom, prosím, nic negativního.

20.11.2016 22:42
Kalous

XXX.XXX.99.23

Date vrstvu pisku a jednou tydne nebo jednou za 14 dnu z lehka z vrchu smetete i s tim vsim o cem pisete a jednou za cas pisek pridate. Funguje to dobre. Samozrejme, ze jednou za rok ne.. tak at se dari. A omluva za diakritiku, pisu z mobilu.

20.11.2016 22:46
kajda0505

XXX.XXX.248.254

Kalous napsal(a):
Date vrstvu pisku a jednou tydne nebo jednou za 14 dnu z lehka z vrchu smetete i s tim vsim o cem pisete a jednou za cas pisek pridate. Funguje to dobre. Samozrejme, ze jednou za rok ne.. tak at se dari. A omluva za diakritiku, pisu z mobilu.

Super, díky za vysvětlení! A s diakritikou si vůbec nelamte hlavu, tohle je ptačí fórum, ne češtinská olympiáda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík