V súčasnosti chovatelia a vystavovatelia FAREBNÝCH KANÁRIKOV, majú vážny odborný problém, správne určiť, čo je FAREBNÝ KANÁRIK v type A, B, CI, CII. (A - intenzívny, B - neintenzívny, CI mozaikový – samičí typ, CII mozaikový – samčí typ).
Čo je najsmutnejšie, že tento problém je najmarkantnejší v bežných výstavných triedach v najviac populárnych a všeobecne dobre známych svetlých (lipochromových) farbách. Červená, žltá.
Prečo je tento odborný chovateľský problém? Napíšte svoj názor.
dambldor

XXX.XXX.35.171
rastislavmpavelka
napsal(a):
V súčasnosti chovatelia a vystavovatelia FAREBNÝCH KANÁRIKOV, majú vážny odborný problém, správne určiť, čo je FAREBNÝ KANÁRIK v type A, B, CI, CII. (A - intenzívny, B - neintenzívny, CI mozaikový – samičí typ, CII mozaikový – samčí typ).
Čo je najsmutnejšie, že tento problém je najmarkantnejší v bežných výstavných triedach v najviac populárnych a všeobecne dobre známych svetlých (lipochromových) farbách. Červená, žltá.
Prečo je tento odborný chovateľský problém? Napíšte svoj názor.
Argumentujte konkrétnym prípadom, predpokladám z výstavy, aby sa dalo reagovať.
O túto problematiku sa zaujímam dlhodobo. Konkrétne príklady sú zdokumentované z rôznych výstav a na rôznych internetových odborných stránkach.
Napíšte svoj postreh, svoj názor, aktuálny príklad. Moje postrehy sú z minulosti známe a veľmi kritické napr. http://www.chovatelskenoviny.sk/?en_otazky-a-odpovede,45
Rasťo, aký je Tvoj názor na tohto kanárika „ŠAMPIÓNA Výstavy EXOTA Olomouc 2011“?
Pri klietke som odmietol hodnotiť vystaveného neštandardného farebného kanárika v type B/CII. Takéto neintenzívne mozaikové resp. mozaikovo neintenzívne farebné kanáriky (ani B, ani CII), sú na každej seriózne hodnotenej výstave k neúspechu odsúdené vtáky. V akejkoľvek výstavnej farebnej triede. Kanárik bol nedokonalý ani ako B - neintenzívny, ani štandardne ako CII – mozaikový. V ktorejkoľvek farebnej triede podľa ŠTANDARDU C.O.M...
Foto; červenoisabelový jaspis DF mozaikový 15/4dCII.
Chovná sezóna v prírodnom režime. Odstavovanie prvých hniezd FK v mesiaci jún 2017.
Dobry den kupil som si tieto kanariky tak pred 3-ma dnami. Napisete mi aku maju mutaciu?
Marekk95
napsal(a):
Dobry den kupil som si tieto kanariky tak pred 3-ma dnami. Napisete mi aku maju mutaciu?
Napriek skromnému dokumentu, dá sa konštatovať - rozpoznať, že vtáci sú "straky žlto-oranžové".
Vták vľavo je staršia samica, vták celkom v pravo invalid s chýbajúcimi článkami prstov...
rastislavmpavelka
napsal(a):
Napriek skromnému dokumentu, dá sa konštatovať - rozpoznať, že vtáci sú "straky žlto-oranžové".
Vták vľavo je staršia samica, vták celkom v pravo invalid s chýbajúcimi článkami prstov...
Dakujem pekne za radu a ten strakaty v strede? je to samec alebo nie?