aaandel

XXX.XXX.148.30
Dobrý den, poradí někdo, prosím, z vlastní zkušenosti?
Chystám se postavit celoroční venkovní voliéru pro zpěváky, andule, korely a rosely. Samostatná oddělení pro páry s výjimkou andulí, těch by bylo hekno. Ze všech diskuzí, článků a doporučení se stále nemůžu rozhodnout, jestli udělat zálety (dřevěné, nevytápěné) jen jako prodloužení voliéry s tím, že na zimu by se venkovní část kryla např. polykarbonátem, nebo udělat mezi venkovní částí a záletem přepážku s vletovým oknem.
díky.
aaandel

XXX.XXX.148.30
Děkuji, Ostrava.
Dobrý den. Postavil jsem tyto voliéry : https://www.youtube.com/watch?v=zan0o2GWVgI
Pokud by jste měl zájem o podrobnosti, stačí napsat. Chovám austrálii.
Přeji hezký den.
Dobrý den,
chovám skoro stejné složení ptáků jako se chystáte mít vy. Já bych byl pro udělání záletů s výletovým oknem. Já mám zděné zálety z cihel. Loni v zimě kdy bylo 18 pod nulou jsem měl v záletech minus 5 při zavřených výletových oknech bez přitápění. Bydlím v Krkonoších. Ptákům to vyhovuje. Když budete mít zděné zálety, tak třeba do budoucna místo austrálie můžete chovat i jiné druhy při mírném přitápění a nemusíte už složitě upravovat voliéry.
Přeji dobré rozhodnutí a úspěch v chovu.
aaandel

XXX.XXX.148.30
Děkuji, asi to tak udělám.
aaandel

XXX.XXX.148.30
A ještě jeden dotaz. Budou-li zálety s přepážkou a výletovým oknem, budky dovnitř nebo ve venkovní části. Každý to ma taky jinak.
díky.
jeroko
napsal(a):
Budky jeli to možné, do záletů a pokud to půjde, každou budku jako součást zadní stěny.Možnost umístěni otvoru pro kontrolu snášky a později mladých bez manipulace s budkou.Veškerá kontrola s krmné chotby.
Ano, plně souhlasím s tímto názorem. Já mám budky v záletech a z krmné chodby. Budka je tedy umístěna vně vnitřních záletů do krmné chodby. Je pak lepší kontrola budky, její úklid a také pro kroužkování mladých je to lepší. nemusíte lézt stále do voliéry.
aaandel

XXX.XXX.159.138
Díky moc všem.