Zimování alexandrů malých

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2016 18:50
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Mohu být Alexandri přes zimu venku ?

7.12.2016 18:58
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Velká šance na omrznutí. Jestli o ně nechcete přijít nedělejte to.

7.12.2016 19:01
Papoušek555

XXX.XXX.195.202

Ja je mám v zateplené místnosti kde mohu přitopit.ale jen se ptám jestli by to šlo.diky za odpověď.

7.12.2016 19:21
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Záleží na mnoha věcech, dokonce jsou chovatelé, že to zkouší. Je smutný pohled na ptáky bez prstů.Alexandr má poměrně masité nohy. Asijské druhy to za určitých podmínek vydrží. Stejně je to ale za mě- týrání.
Výlet ven ano, ale úkryt na noc nemrznoucí. Kolem deseti stupňů je to již v pohodě.
pochopitelně u ptáků kteří jsou v létě venku. Mazlíčci musí zůstat doma.

18.12.2016 10:04
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

pterodactyll napsal(a):
Záleží na mnoha věcech, dokonce jsou chovatelé, že to zkouší. Je smutný pohled na ptáky bez prstů.Alexandr má poměrně masité nohy. Asijské druhy to za určitých podmínek vydrží. Stejně je to ale za mě- týrání.
Výlet ven ano, ale úkryt na noc nemrznoucí. Kolem deseti stupňů je to již v pohodě.

Napriek tomu, že sa diskutuje o vtákoch z pôvodnej domoviny z Afriky a Ázie, netreba zbytočne trápiť ani vtáctvo pôvodom z Austrálie.

Viď decembrové počasie v Sydney; http://www.meteo.sk/aktuality.

18.12.2016 10:16
KaVe

XXX.XXX.45.15

rastislavmpavelka napsal(a):
Napriek tomu, že sa diskutuje o vtákoch z pôvodnej domoviny z Afriky a Ázie, netreba zbytočne trápiť ani vtáctvo pôvodom z Austrálie.

Viď decembrové počasie v Sydney; http://www.meteo.sk/aktuality.

No ale v Austrálii je nyní léto, víme?

18.12.2016 10:19
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

KaVe napsal(a):

Http://www.meteo.sk/aktualne-pocasie/svet.

taliana

18.12.2016 10:43
taliana

XXX.XXX.195.189

KaVe napsal(a):

Ano, teď je tam léto. A když mají v Sydney zimu tak je tam průměrná zimní teplota + 13°C. Souhlasím s rastislavmpavelka, že držení i tzv. otužilých australských papoušků v zimě venku je týrání.

18.12.2016 11:05
Karlosara

XXX.XXX.45.15

taliana napsal(a):
Ano, teď je tam léto. A když mají v Sydney zimu tak je tam průměrná zimní teplota + 13°C. Souhlasím s rastislavmpavelka, že držení i tzv. otužilých australských papoušků v zimě venku je týrání.

Souhlas.

18.12.2016 11:07
KaVe

XXX.XXX.45.15

taliana napsal(a):

V Austrálii jsem jistou dobu žil, proto jsem reagoval - co se týká chovu jakéhokoliv exotického zvířete v našich poměrech venku tak k tomu se nechci vyjadřovat. Vysvětlovat pořád dokola vztah teploty vzduchu a vlhkosti nemá prostě cenu. Chovám jen Ameriku a Afriku, takže mám jasno co se týká teplot. A jinak s Vámi souhlasím.

18.12.2016 13:46
kubrt11

XXX.XXX.53.50

pterodactyll napsal(a):

Zajímalo by mě kdo jim v zimě přitápí v přírodních oblastech Německa, Belgie, Švýcarska apod.kde již nyní žijé velmi početná populace, podle některých odborníků dokonce více ptáků než je v lidské péči!Nemusím zdůrazňovat, že zde klesá zimní teplota až k -20 st.C.Já osobně chovám Alexe.malé v celoročních voliérách s nevytápěným zděným záletem, kde při vyšších mrazech běžně zamrzá voda!Teprve při nočních teplotách kolem -6-8.st.C.zavírám na noc výletová okna!Nikdy za mnoho let se mí nestalo, že by ptákům omrzli nohy, ptáci mají celoročně bezchybné opeření a těší se výbornému zdraví, všechny páry začínají hnízdit v polovině dubna,5 mladých od páru není vyjímkou, vždy bez problémů až na bidlo!Zdá se mi, že se ta "přílišná péče"o některé druhy papoušků velmi přehání, na úkor jejich spokojenosti a blaha!K.

18.12.2016 17:31
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

KaVe napsal(a):

Chtěl jsem reagovat, ale Vy jste to stručně napsal.
Rekord 27 °C v Sydney poprvé za 148 let je letní teplota na jižní polokouli. U nás jsme ji možná v posledních letních dnech dohnali.
Teplota zimování papoušků je složitá věc. Jako u člověka. Je - li sychravo a vítr, škodí -1°C. Je - li bezvětří a suchý mráz, silné bidlo, neublíží - 10°C, ale ne stále.
A to nehovořím o krmení.
Jestliže někdo chová papoušky v "zimě" 5 - 6 let, má odchovy, nemají chybějící drápek nebo dokonce poslední článek prstu, asi to dělá dobře.

18.12.2016 17:55
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

kubrt11 napsal(a):
Zajímalo by mě kdo jim v zimě přitápí v přírodních oblastech Německa, Belgie, Švýcarska apod.kde již nyní žijé velmi početná populace, podle některých odborníků dokonce více ptáků než je v lidské péči!Nemusím zdůrazňovat, že zde klesá zimní teplota až k -20 st.C.Já osobně chovám Alexe.malé v celoročních voliérách s nevytápěným zděným záletem, kde při vyšších mrazech běžně zamrzá voda!Teprve při nočních teplotách kolem -6-8.st.C.zavírám na noc výletová okna!Nikdy za mnoho let se mí nestalo, že by ptákům omrzli nohy, ptáci mají celoročně bezchybné opeření a těší se výbornému zdraví, všechny páry začínají hnízdit v polovině dubna,5 mladých od páru není vyjímkou, vždy bez problémů až na bidlo!Zdá se mi, že se ta "přílišná péče"o některé druhy papoušků velmi přehání, na úkor jejich spokojenosti a blaha!K.

Oceňuji Vaši argumentaci o volně žijících alexandrech malých, dnes dokonce považovaných za invazní druh, zatím reálně hrozící jihozápadní Evropě. Zatím.
Jak jsem už výše napsal, záleží na mnoha podmínkách.
Třeba holoubek diamantový. Údaje před padesáti lety a dnešní zkušenost. Neuvěřitelný rozdíl.
Hrdlička zahradní. Kteří staří ji pamatují před 50 - 60 lety v naší zimě?
Znovu opakuji, co snese jeden člověk, druhý nevydrží. Nic by se nemělo přehánět ani u ptáků.

Přidejte reakci

Přidat smajlík