Eklektus, samec a samice - chování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.12.2016 13:49
petula93

XXX.XXX.93.86

Dobrý den,
jdu si k Vám pro radu, loni jsme si pořídili ručně dokrmenou samici eklektuse. S tím, že jsme si k ní teď přikoupili samce máme je ve voliéře vedle sebe a chtěla bych se zeptat jestli je vhodné je dávat hned k sobě, nebo je nechat odděleně. Zatím jsou vedle sebe, ale samice je hodně zvyklá na mě a když jsme je jen na chvilku zkusili dát k sobě tak samice byla na samce agresivní a byla bych nerada, aby mu něco udělala. Je vhodné je dávat k sobě? Předem děkuji za odpovědi.

12.12.2016 15:55
bobin

XXX.XXX.234.35

Dobrý deň agresivita u samice je normálna v páre sú dominantné záleží ale na tom do akej miery niektoré vedia v toku samca doslova zlikvidovať je to veľmi individuálne. No nadruhú stranu už som videl samca, ktorý zabil v pribehu troch rokov dve samice. Takže ťažko poradiť každopádne ak budete dávať vtáky k sebe tak vždy do nového prostredia pre oboh aby nemali vytvorené teritórum v ktorom budú vnímať druhého vtáka ako votrelca. Nech sa darí.

13.12.2016 15:43
petula93

XXX.XXX.93.86

Moc děkuji za radu. Také ať se Vám daří.

Cumanensis

13.12.2016 19:51
Cumanensis

XXX.XXX.60.123

Eklektusom treba dať veľkú voliéru. Pokiaľ aj samica je dominantnejšia, tak väčšinou sa uspokojí so zahnaním samca, pretože je lenivá. Potom ani samček nie je frustrovaný zo samičky a netrpí napríklad okusovaním peria. V prírode sa vyskytujú prípady, kedy v jednom kmeni spáva aj 9 eklektusov, ale na druhej strane boli prípady, kedy bola v kmeni nájdená jedna roztrhaná a druhá dobitá samica. Eklektusy si vyžadajú iný prístup, ale sú neskutočne krásne.

14.12.2016 01:00
DUTKOPAVLAS

XXX.XXX.233.1

S eklektusom to môže byt s vytvorenim harmonickeho paru niekedy problem a zalezi na mnohych faktoroch.
Tiez tu nie je jasne ci mate eklektusy v byte ako domaci mazlicek alebo v chovatelskom zariadeni na chov - niektore sa daju clovekom tak " rozmaznat_ ze potom za partnera povazuju chovatela miesto samicky.
Jeden nemenovany chovatel ma tri pary pricom odchovava iba jeden par -ostatne su neharmonicke.Riesenie by bol chov v kolonii /skupine/ vo velkej voliere ale nie kazdy ma na to moznosti a podmienky.Vela by vam napovedali clanky od Tony Silva - na FB ma dva profily a jeden je verejny kde listovanim najdete presne tuto tematiku.Ak nemate FB tak su tieto clanky aj na webe -www.parrotsdailynews.com v sekcii Tony Silva.
Este si skuste prelozit tento zaujimavy clanok -su tam zaujimave informacie- https://journals.tdl.org/watchbird/index.php/watchbird/article/viewFile/1725/1702

vsetko dobre zelam

5.2.2020 17:47
kubanec

XXX.XXX.103.242

Stačí trochu hledat

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2020 18:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

Konečne dobrá otazka, tak sam chovam eklektusov. Samice su velmi dominantne az niekedy agresivne, je dobre mat velke priestranne voliery. Ja to mam spravene tak, ze vo volierach mam lana, konare, haluze a zive stromy, na polke voliery sa taha divý vinič, ciže je tam vela zeleneho, vela stimulov kde sa vtaci hlavne nenudia, potom tak neškriekaju a su zamestnany neustalym ohryzavanim, alebo okusavanim vsetkeho mozneho. Aj samica sa nesustreduje len na samca a menej ho nahana, mam to vyskusane. Ale v dobe ked su vtaci v toku, samica je agresivna samec je utiahnuty a dost ho nahana. Ale ak je voliera priestranna tak to samec v pohode ustane, su to krasny vtaci trocha hlucny ale oplati sa. Potom bacha na stravu, ja davam vela macaneho zrna, ovocie zelenina a moc neprekrmujem, aby netlstli. Chovaju mi az na bidlo 100% 2-3x za sezonu 2 mlade. Nechavam 2x hniezdit, ozaj vynimocne 3x.

5.2.2020 18:48
Adi11

XXX.XXX.163.34

Jak se pozná,že spolu harmonizují?

Neregistrovaný uživatel

5.2.2020 18:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Adi11-Právě jsem byl na vašem profilu-to jste si nemohl vymyslet ještě blbější otázku?

5.2.2020 18:59
Adi11

XXX.XXX.163.34

Když nechcete poradit,tak nereaguje,pochybuji,že vy jste hned od začátku věděl,co delat

Neregistrovaný uživatel

5.2.2020 19:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Adi11 napsal(a):
Když nechcete poradit,tak nereaguje,pochybuji,že vy jste hned od začátku věděl,co delat

Rozhodně jsem nevěděl mnoho věcí,ale když chováte eklekty tak mě připadá taková otázka velmi divná, až taková jak jsem výše napsal.

5.2.2020 19:15
Adi11

XXX.XXX.163.34

Mám Eklektusy chvíli ,koupil jsem jako harmonický pár,už jsem změnil i samce,ale samička pořád honí samce a klove ho

Neregistrovaný uživatel

5.2.2020 19:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Adi11 napsal(a):
Mám Eklektusy chvíli ,koupil jsem jako harmonický pár,už jsem změnil i samce,ale samička pořád honí samce a klove ho

Všechno důležité je popsáno několika chovateli výše.

5.2.2020 19:21
Adi11

XXX.XXX.163.34

Ok dekuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík