Prosím o pomoc, alexandr čínský - pelichání?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.12.2016 14:03
fauna2014

XXX.XXX.159.43

Dobrý den,
Prosím o radu a pomoc. Takhle letos vypadá Alexandr čínský je to normální pelichání ? Nebo ne? Dekuji.

rrrrr

18.12.2016 14:07
rrrrr

XXX.XXX.13.89

Škube se vám.

18.12.2016 14:09
fauna2014

XXX.XXX.159.43

Jak mám zabránit tomu skubani prosím dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.12.2016 14:11

fauna2014 napsal(a):
Dobrý den,
Prosím o radu a pomoc. Takhle letos vypadá Alexandr čínský je to normální pelichání ? Nebo ne? Dekuji.

Taky mě to letos udělal pár nevím zda je to rodové dědičné nebo stresové či alergen na kov či barvu ?jak špípu z rámu a pozink pletiva ? zkuste přidávat do vody rakytník a kupte do vody aspoň zkusit (Optimin, Amivit do vody ).

rrrrr

18.12.2016 14:12
rrrrr

XXX.XXX.13.89

Těžko radit. je sám nebo v páru? Ručně dokrmený nebo pod rodiči. jak je starý. Od kdy ho máte. Změnil jste mu volieru. Je toho moc co může ovlivnit jeho chování.

18.12.2016 14:13

fauna2014 napsal(a):
Jak mám zabránit tomu skubani prosím dekuji.

To se oškube celé...

18.12.2016 14:24
fauna2014

XXX.XXX.159.43

Je se samickou, jeho mám rok a půl a pořad se samickou, voliera pořad stejná jediné rozkousali bedylko tak jsem jim nedal druhé a měli dvě bedylka. Strava pořad stejná vše jak měl před tím rokem a půl stejně.

18.12.2016 15:10
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

fauna2014 napsal(a):
Dobrý den,

Samec je v pokročilém stavu škubání. Příčin mnoho. Jaký byl počátek? Na fotce je téměř závěr.
Jestli pelichá se může ptát jen laik. Jak zjišťuji z vašeho profilu i diskuz. příspěvků, laik nejste a chováte toho dost. Snad jen ne podle fotek.
KUBANEC Vám jednou odpověděl na otázku - docela solidně a doporučil zdroje, které máte přečíst a zeptal se na Váš věk. Vaše odpověď byla, že na tom nezáleží a že se od slušných lidí odpvědi dovíte.
Proč i já se musím zeptat na Váš věk?
Podle něho s Vámi budu rád diskutovat - interně - rád poradím. Al. čínské odchovávám a jeden se i škube a nyní mně vlastní hloupostí chovní 1,3 pětiletí ulétli.
A k tomu bidýlku. Nejen plná voliéra větví, dejte opracované dřevo - střešní lať. Za týden je rozkousaná, dejte další, smrkové šišky atd. A třeba ani to nepomůže od škubání.
Dvě bidla, to jsou chudáci.

18.12.2016 18:01
fauna2014

XXX.XXX.159.43

Moudivláček napsal(a):
Samec je v pokročilém stavu škubání. Příčin mnoho. Jaký byl počátek? Na fotce je téměř závěr.
Jestli pelichá se může ptát jen laik. Jak zjišťuji z vašeho profilu i diskuz. příspěvků, laik nejste a chováte toho dost. Snad jen ne podle fotek.
KUBANEC Vám jednou odpověděl na otázku - docela solidně a doporučil zdroje, které máte přečíst a zeptal se na Váš věk. Vaše odpověď byla, že na tom nezáleží a že se od slušných lidí odpvědi dovíte.
Proč i já se musím zeptat na Váš věk?
Podle něho s Vámi budu rád diskutovat - interně - rád poradím. Al. čínské odchovávám a jeden se i škube a nyní mně vlastní hloupostí chovní 1,3 pětiletí ulétli.
A k tomu bidýlku. Nejen plná voliéra větví, dejte opracované dřevo - střešní lať. Za týden je rozkousaná, dejte další, smrkové šišky atd. A třeba ani to nepomůže od škubání.
Dvě bidla, to jsou chudáci.

Velice se omlouvám pane, ale svůj věk proč bych měl vůbec někomu tady sdělovat myslim si ze je to moje osobní věc. Kolik mne je! Jsem na diskuze ne na výslechu! A to jestli moje ptáci chudáci to taky nemůžete vědět. Když čtu komentáře lidi který děláte vy tak mne přijde bez urážky ze jste moc chytrý a jiné chcete jenom urážet, každý nějak začínal s chovem a Vás poprosím ne komentuje mě diskuze protože já si nepřejí Dekuji za pochopení a doufám ze jste dospěly člověk a už od Vás nic ne dostanu z komentu Dekuji!

18.12.2016 18:44
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

fauna2014 napsal(a):
Velice se omlouvám pane, ale svůj věk proč bych měl vůbec někomu tady sdělovat myslim si ze je to moje osobní věc. Kolik mne je! Jsem na diskuze ne na výslechu! A to jestli moje ptáci chudáci to taky nemůžete vědět. Když čtu komentáře lidi který děláte vy tak mne přijde bez urážky ze jste moc chytrý a jiné chcete jenom urážet, každý nějak začínal s chovem a Vás poprosím ne komentuje mě diskuze protože já si nepřejí Dekuji za pochopení a doufám ze jste dospěly člověk a už od Vás nic ne dostanu z komentu Dekuji!

Tak, po Vaší odpovědi je mně úplně jasno.
Nevím, proč se na něco ptáte, když takto na odpověď reagujete?. Můžete být klidný, už Vás nebudu poučovat. Odpověď jste dostal a reagujete na nepodstatnou otázku věku. To, že jsou Vaši al. čínští se dvěma bidly chudáci, jsem napsal po Vaší informaci. Možná není problém v papoušcích, ale ve Vás.
Jestli Vám to o tom věku nedošlo, mně mrzí. Nikdy jsem neurážel, ale s dítětem budu hovořit jinak než s dospělým nebo se starcem, za kterého se v 72. letech už musím považovat.

18.12.2016 19:02
fauna2014

XXX.XXX.159.43

A pak vznikají takové diskuze požádal jsem pana Moudivaček ne komentovat moji diskuze ale on natruc odpoví a urazí dal, jsou to lidi který potřebuji všude napsat protože se nudí doma...

18.12.2016 19:24
KaVe

XXX.XXX.45.15

fauna2014 napsal(a):
A pak vznikají takové diskuze požádal jsem pana Moudivaček ne komentovat moji diskuze ale on natruc odpoví a urazí dal, jsou to lidi který potřebuji všude napsat protože se nudí doma...

No já si zase myslím, že psychický problém máte oba - jak Vy, tak ten Váš číňan. Pokud Vás nevychovali doma tak my to tady nedoženeme.

18.12.2016 19:37
fauna2014

XXX.XXX.159.43

KaVe napsal(a):
No já si zase myslím, že psychický problém máte oba - jak Vy, tak ten Váš číňan. Pokud Vás nevychovali doma tak my to tady nedoženeme.

Další chytrák.

18.12.2016 19:40
kkki

XXX.XXX.54.213

fauna2014 napsal(a):
Další chytrák.

No to není chytrák, spíše Vám chybí chytrost, plně souhlasím s KaVe.K.

18.12.2016 19:42
lupus4

XXX.XXX.202.6

KaVe napsal(a):

18.12.2016 19:43
fauna2014

XXX.XXX.159.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky mě to letos udělal pár nevím zda je to rodové dědičné nebo stresové či alergen na kov či barvu ?jak špípu z rámu a pozink pletiva ? zkuste přidávat do vody rakytník a kupte do vody aspoň zkusit (Optimin, Amivit do vody ).

Vitaminy dávám Optimin, Amivit, Karnivit, Kloblamin.Acidomid celoročně vzpomínám ze pani která prodala před rokem a půl říkala ze její Číňan se skube a to byl jeho rodič. Zkusím ji zavolat jelikož jsme v kontaktu a zjistím a Vám moc krát Dekuji za rady.

18.12.2016 20:08
kubanec

XXX.XXX.103.251

No on ti moudivlaček radil dobře čiňaňi a alex.velcí to jsou dřevorubci ti musí furt ňeco hlodat to ňejaký vitaminy do vody nevyřeší ale ty ode mne radu nechceš jak jsi mi tu napsal jednou tak promiň

18.12.2016 20:30
petajz

XXX.XXX.144.34

fauna2014 napsal(a):

Jsou dva druhy žadatelů o radu.Ti kteří si radu zaslouží a ti co za to nestojí.Určitě víte že do té první skupiny patřit nebudete.

18.12.2016 22:09
frodik

XXX.XXX.233.6

fauna2014 napsal(a):

Pane řeknu to krátce, jestli jste chovatel, tak to znamená studovat, poučovat se z chyb a pozorovat. Papoušek, který se škube nemá v chovu co potřebuje ať už je to ze stresu nebo jiného důvodu. Musíte zkusit něco změnit, prostředí (u některého papouška stačí mít ho na méně frekventovaném místě), změnit stravu a jestli ani to nezabere tak přemýšlet jestli ho nevyřadit z chovu, aby se to nepřenášelo na potomstvo. Nevěřte tomu, že vitamínama nebo jinejma přípravkama něco změníte, ale jedině celkovým přístupem hlavně musíte chtít.

18.12.2016 22:51
fauna2014

XXX.XXX.159.43

frodik napsal(a):
Pane řeknu to krátce, jestli jste chovatel, tak to znamená studovat, poučovat se z chyb a pozorovat. Papoušek, který se škube nemá v chovu co potřebuje ať už je to ze stresu nebo jiného důvodu. Musíte zkusit něco změnit, prostředí (u některého papouška stačí mít ho na méně frekventovaném místě), změnit stravu a jestli ani to nezabere tak přemýšlet jestli ho nevyřadit z chovu, aby se to nepřenášelo na potomstvo. Nevěřte tomu, že vitamínama nebo jinejma přípravkama něco změníte, ale jedině celkovým přístupem hlavně musíte chtít.

Dekuji za radu.

19.12.2016 09:58
fauna2014

XXX.XXX.159.43

kubanec napsal(a):
No on ti moudivlaček radil dobře čiňaňi a alex.velcí to jsou dřevorubci ti musí furt ňeco hlodat to ňejaký vitaminy do vody nevyřeší ale ty ode mne radu nechceš jak jsi mi tu napsal jednou tak promiň

Dekuji mají tam parezy větve a dvě bedylka mají co kousat, jenom ze nikdo neví co vše mají ve voliere atd Dekuji.

19.12.2016 10:00
fauna2014

XXX.XXX.159.43

Dobrý den Dekuji za radu, zkusím napravit zjistil jsem ze jeho táta taky skube se.

19.12.2016 10:01
fauna2014

XXX.XXX.159.43

frodik napsal(a):

Dobrý den Dekuji za radu, zkusím napravit zjistil jsem ze jeho táta taky skube se.

19.12.2016 10:14
kareta

XXX.XXX.84.6

Jenom aby tam ty větve na okus měli. Já jestli vidím dobře tak tam je ten přitroublý blbý kruh místo větví.

19.12.2016 10:16
fauna2014

XXX.XXX.159.43

kareta napsal(a):
Jenom aby tam ty větve na okus měli. Já jestli vidím dobře tak tam je ten přitroublý blbý kruh místo větví.

Je to žaber z druhého rohu volíéry.

19.12.2016 10:26
kareta

XXX.XXX.84.6

Nafotte voliéru ted. Ten kruh máte ve voliéře na co ? Tam místo něj mohla být pověšena přírodní větev.Určitě by byl ten pták více spokojen. Jak tam máte ten kruh dlouho ? Nezačal se škubat až jste tam tu blbost zavěsil ?

19.12.2016 10:30
fauna2014

XXX.XXX.159.43

kareta napsal(a):
Nafotte voliéru ted. Ten kruh máte ve voliéře na co ? Tam místo něj mohla být pověšena přírodní větev.Určitě by byl ten pták více spokojen. Jak tam máte ten kruh dlouho ? Nezačal se škubat až jste tam tu blbost zavěsil ?

Ten kruh je tam rok a půl foto určitě pošlu až budu doma od rána do večera jsem v práci.

19.12.2016 10:33
fauna2014

XXX.XXX.159.43

Takhle vypadal samec před par měsíců.

19.12.2016 19:39

fauna2014 napsal(a):
Vitaminy dávám Optimin, Amivit, Karnivit, Kloblamin.Acidomid celoročně vzpomínám ze pani která prodala před rokem a půl říkala ze její Číňan se skube a to byl jeho rodič. Zkusím ji zavolat jelikož jsme v kontaktu a zjistím a Vám moc krát Dekuji za rady.

Dejte více pořádných větví na okus já mám nyní u Alex. čínských jedle a smrky a panečku jak to štípou a drťí, je to stresem ale navíc ještě k pletivu na fotu pokoušel se pár opusťit klec viz.vaše foto s pohledu nahoru do pravé strany, to dělají ale běžně že vemou drát a jedou drát či pleťivo " s takto kvalitním pletivem". Chce to alespoň oka 20/20 síla drátu 1,9 a zabavit je i když jste celé den v práci oni se nudí ! a Moudliváček, KaVe, kubanec mají pravdu i stres hraje velkou velice velkou příčinu škubání ! jeden z faktoru a pokud to měl otec jeho počítejte že muže obrat i samici !na to pozor.
Nebránil bych se změnit klec úplně jinak položení i sestavu položení budky a bydel.
Pěkné vánoce všem a Pf.r.2017 vám i opeřencům.

19.12.2016 19:46
eli22

XXX.XXX.181.33

fauna2014 napsal(a):
Takhle vypadal samec před par měsíců.

Zdravím. A jak si rozumí se samicí? Neodmítá ho třeba samice?

27.12.2016 19:57
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

eli22 napsal(a):
Zdravím. A jak si rozumí se samicí? Neodmítá ho třeba samice?

Nejen na Vaši otázku, ale pro začátečníky chovu al. čínských.
Máte pravdu, samice určují postavení. Mnohý, zvláště mladý samec si netroufá, ale měl jsem vyjímku. Samice 14 let, samec 2 roky, úspěšný odchov.
Párové vazby nejsou celoročně silné. I při hnízdění je nevraživost mezi samicemi, ale samci jsou v pohodě, což může chovatele australských ploskoocasých papoušků překvapit.
Když samice zasedly, někteří samci se i vzájemě krmili, nevím proč, asi aby se nenudili.
U rozel a pap. zpěvavých by byl masakr. Ale to vše bylo mnohokrát publikováno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík