bilba

XXX.XXX.6.91
Dobrý den, mám 5letou samičku papouška senegalského a potřebuji poradit. Poslední dobou nám leze do poličky se sklenicemi a nechce odtamtud pryč. Když ji chci z té poličky sundat tak je načepýřena a kouše - je agresivní. Přemýšlím nad tím, jestli ji nepořídit budku a tak ji tu poličku nahradit, ale mám strach z toho, že začne snášet vejce. Kdysi jsme měli aratingu která měla se snášením vajec problém. Naposledy, když snesla vejce vyhřezla ji kloaka a zemřela. Bojím se, aby se to neopakovalo. Mám jí tu budku koupit, nebo ne?
bilba
napsal(a):
Dobrý den, mám 5letou samičku papouška senegalského a potřebuji poradit. Poslední dobou nám leze do poličky se sklenicemi a nechce odtamtud pryč. Když ji chci z té poličky sundat tak je načepýřena a kouše - je agresivní. Přemýšlím nad tím, jestli ji nepořídit budku a tak ji tu poličku nahradit, ale mám strach z toho, že začne snášet vejce. Kdysi jsme měli aratingu která měla se snášením vajec problém. Naposledy, když snesla vejce vyhřezla ji kloaka a zemřela. Bojím se, aby se to neopakovalo. Mám jí tu budku koupit, nebo ne?
Kupte jí samečka. Snášet bude i na poličce.
bilba

XXX.XXX.6.91
Děkuji za odpovědi. Vápník je samozřejmostí, a co se týče toho samce - určitě v blízké budoucnosti samce pořídím, to jsem se už rozhodla. Jen jsem potřebovala vědět jestli je moudré dát budku už ted. Žádné vejce ještě nesnesla, na té poličce pouze sedí, kouká a "vegetuje".
bilba
napsal(a):
Klidně budku kupte.
bilba

XXX.XXX.138.161
Děkuji za odpovědi. Budku tedy radši koupím až bude samec.
Přeji veselé Vánoce a mnoho štěstí (nejen v chovu) do příštího roku.