Vitamíny pro andulky do prosa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2016 13:34
jiky

XXX.XXX.241.211

Dobrý den prosím o radu, zakoupila jsem kapičky jako vitamíny pro andulky, je možné jim je kapat do prosa? budou z toho něco mít, nebo tím, jak zrníčka vylupují, tak z těch kapiček nic nepolknou a všechno se vyhodí se šlupkami? Děkuji za odpovědi.

27.12.2016 15:44
eli22

XXX.XXX.181.33

jiky napsal(a):
Dobrý den prosím o radu, zakoupila jsem kapičky jako vitamíny pro andulky, je možné jim je kapat do prosa? budou z toho něco mít, nebo tím, jak zrníčka vylupují, tak z těch kapiček nic nepolknou a všechno se vyhodí se šlupkami? Děkuji za odpovědi.

Kapičky se dávají do vody.

27.12.2016 15:58
kubanec

XXX.XXX.103.251

Zkuste treba na kousky jabka.

27.12.2016 16:12
KaVe

XXX.XXX.45.15

Piškot je jistota.

27.12.2016 18:26
eli22

XXX.XXX.181.33

No asi by bylo vhodné zjistit, jaké jsou to kapičky, protože pokud by byly velké koncentrace, a třeba to nebyly vůbec vitamíny nebo např. D3, tak pak na piškotu je velká koncentrace spíš na škodu.

Simik...

13.1.2017 11:26
Simik...

XXX.XXX.213.22

Chci se zeptat kde se dá koupit Supervit D 100g ? Seženu ho např. ve zverimexu? Na internetu v e-shopech je k mání, ale když stojí 29kč a poštovné skoro 100 kč tak bych si ho raději někde koupila.

13.1.2017 12:58
Erikae

XXX.XXX.147.212

jiky napsal(a):

Jaké kapičky? Pokud je v návodu, že se kapou do vody a nikam jinam, asi budete muset dát do vody...

Já dávám Vinku do prosa. Nakapat a zamíchat. Pouze oslabeným jedincům. Proč chcete vitamínovat? smajlík

19.5.2017 16:02
jiky

XXX.XXX.241.211

Díky všem za reakci. Vitamíny jsem začla přidávat protože mi to doporučil veterinář, andulka měla na hlavičce takové ostny a drbala si to a na kontrole vet řekl, že to je hypovitaminoza. Kapičky do vody jsem dávala do vody, ale mám průhlednou napáječku a už druhý den jsem viděla, jak se usazuje na stěnách napáječky mastný film z kapek a to jsem psychicky nedalasmajlík

19.5.2017 17:10
eli22

XXX.XXX.181.33

jiky napsal(a):
Díky všem za reakci. Vitamíny jsem začla přidávat protože mi to doporučil veterinář, andulka měla na hlavičce takové ostny a drbala si to a na kontrole vet řekl, že to je hypovitaminoza. Kapičky do vody jsem dávala do vody, ale mám průhlednou napáječku a už druhý den jsem viděla, jak se usazuje na stěnách napáječky mastný film z kapek a to jsem psychicky nedalasmajlík

Když budete dávat pestrou stravu, a té teď je venku habaděj (jmenovat nebudu, byly by to desítky rostlin a bylin), nejsou nutné žádné další vitamíny.

19.5.2017 19:45
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

jiky napsal(a):

Myslete si o mém názoru co chcete.
První andulky jsem měl v r.1969. Odchoval jsem jich stovky.
Zjednodušeně: Proso, oves, namočený rohlík nebo piškot, pampeliška a vrbový proutek. Sepie, vápenný grit a obyčejný říční písek, skořápky ze sl. vajec a žádné kapičky nepotřebují. A slovo kapičky bych v dotazu neužíval, třeba uvést název preparátu. Stejně to bude jen pár běžných vitamínů, škoda peněz.
Zkuste to a uvidíte. Obyčejná andulka není věda, nehovořím o výstavních.

Přidejte reakci

Přidat smajlík