bathory
napsal(a):
Nemá někdo nějaký fígl, jak u mláďat rychle a snadno očistit kroužek. Přestože fakt často čistím budky stejně mají moje aymarky kroužky zašpiněné a jde to docela špatně dolů. A to mě hrozně štve, nechci zbytečně mláďata stresovat...
U domácích papoušků se mi to nestává, jen u venkovních křepelek a pak to dělám tak jak je napsáno výše, ponořím do vlažné vody do které ještě přidám kapičku octa.
eli22
napsal(a):
U domácích papoušků se mi to nestává, jen u venkovních křepelek a pak to dělám tak jak je napsáno výše, ponořím do vlažné vody do které ještě přidám kapičku octa.
Mi se to bohužel stává u aymarek, přestože jim hobliny stále měním :( nejsou zrovna nejčistotnějšími papoušky Ten ocet mě nenapadnul, budu to muset zkusit
bathory
napsal(a):
Nemá někdo nějaký fígl, jak u mláďat rychle a snadno očistit kroužek. Přestože fakt často čistím budky stejně mají moje aymarky kroužky zašpiněné a jde to docela špatně dolů. A to mě hrozně štve, nechci zbytečně mláďata stresovat...
Ještě bych dodal, že dobře to jde namočeným tamponem na odličování, který obsahuje mikrovlákno (mit mikrofibres).
bathory
napsal(a):
Fígel spočíva v tom, že treba dať pozor aby sa medzi krúžok a nohu nedostala nečistota a krúžkom sa dalo volne točiť na nohe. Inak to mladým nevadí a nemá prečo vadiť ani Vám.
Úplné očistenie krúžku urobte až pri odstave mláďat a je jedno, či mokrou alebo suchou cestou.