Dobrý den,
chtěl bych začít s chovem papoušků, proto prosím o radu zkušené chovatele, který druh by byl nejvhodnější. Mám zkušenosti pouze s andulkami a korelami, ale chtěl bych nějaký jiný druh. Ideálně, aby byl alespoň trochu větší než korela, mohl být celoročně ve venkovní voliéře a nebyl moc ukecaný. Přeci jen už na dvorku kejhají husy a nepotřebuji další alarm =). Zaujal mě papoušek horský.
Moc děkuji za odpovědi.
Ilderson
napsal(a):
Dobrý den,
chtěl bych začít s chovem papoušků, proto prosím o radu zkušené chovatele, který druh by byl nejvhodnější. Mám zkušenosti pouze s andulkami a korelami, ale chtěl bych nějaký jiný druh. Ideálně, aby byl alespoň trochu větší než korela, mohl být celoročně ve venkovní voliéře a nebyl moc ukecaný. Přeci jen už na dvorku kejhají husy a nepotřebuji další alarm =). Zaujal mě papoušek horský.
Moc děkuji za odpovědi.
To je dobrá volba, ten je klidný a nenáročný.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klidně bych zkusil v dnešní době králováky, červenokřídlé, stejná péče a starost jako horáci a nebo nádherní. U mě nebyl s chovem těchto žádný problém.
Ilderson
napsal(a):
Děkuji za tipy, ale zároveň mám teď v hlavě pořádného brouka, který druh zvolit. Možná jich nakonec bude víc, místa mám hodně =).
Šťastnej člověk-hodně místa jinak horáci a nádherní jsou dobrá volba.Na zpěváky pozor-agresivní v toku, chovat každý pár zvlášť.Ale to už opakuju milionkrát zopakované.
Přeji hodně úspěchů.
vave

XXX.XXX.139.171
Kuchni husi a kup párek číňanů ;) nechat venku a nic neřešit.