ikor

XXX.XXX.122.213
krys
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, pokud mám korelu albino samce, tak jakou samičku k němu, aby v potomstvu byla nějaká albina? Děkuji za odpověď.
Aké kolvek bielohavé samičky všetké budu albino.
Bez znalosti rodičů a toho na co samec a budoucí 0,1štěpí lze jen
obecně, že samci budou "po mámě" /štěpitelní na ino
a samice ino
např.
1.0 ino modrá(bělohlavá) x 0.1 přírodní
% ze všech 1.0
100.0% 1.0 přírodní /ino modrá(bělohlavá)
% ze všech 0.1
100.0% 0.1 ino /modrá(bělohlavá).
ino x ino není dobrá volba.
krys
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, pokud mám korelu albino samce, tak jakou samičku k němu, aby v potomstvu byla nějaká albina? Děkuji za odpověď.
Pokud chcete odchov albino, dejte k albino samcovi samičku lutino štěpitelnou na bělohlavé. Odchovaná albino mláďata by pak měla být jak samečci, tak samičky. Pokud chcete odchovávat mláďata jen samičky albino, tak dejte k samcovi samičku bělohlavou. Párování dvou albino jedinců příliš nedoporučuji kvůli genetické zátěži a tím zvýšenému riziku vad.
anurra.rhonean23
napsal(a):
Pokud chcete odchov albino, dejte k albino samcovi samičku lutino štěpitelnou na bělohlavé. Odchovaná albino mláďata by pak měla být jak samečci, tak samičky. Pokud chcete odchovávat mláďata jen samičky albino, tak dejte k samcovi samičku bělohlavou. Párování dvou albino jedinců příliš nedoporučuji kvůli genetické zátěži a tím zvýšenému riziku vad.
Pokud bude albíno budou mít červené oko hodně chovatelů to kříží s bělohlavýma a mají černé oko a to není albino z pozdravem Josef
josska
napsal(a):
Pokud bude albíno budou mít červené oko hodně chovatelů to kříží s bělohlavýma a mají černé oko a to není albino z pozdravem Josef
Ano, pokud se skříží albino samice bělohlavým neštěpícím samcem nebo albino samec s bělohlavou samicí, může se stát, že je mládě bílé černooké, ale pak je to bílá bělohlavá nikoliv albino. Ale v albino samice kombinaci s bělohlavým samcem štěpákem do lutino, nebo albino samec s lutino samicí štěpící do bělohlavých, tak tam je to méně pravděpodobné, že bude mládě bílé černooké. Měla jsem několik takových odchovů od párů: 1.0 bělohlavý / lutino a 0.1 lutino / bělohlavé a mláďata byla čistě bílá červenooká. Bílé černooké se mi odchovat ještě nepodařilo, myslím, že to není tak jednoduché s těmi černookými čistě bílým korelami. Většinou se i stane, že je to často bělohlavá straka (má třeba jen jedno tmavé pírko a jinak je bílá s černýma očima) Podobnou korelu mám doma, není to sice bělohlavá, ale je celá žlutá s černýma očima a má jedno jediné pírko na křídle šedé, ale nebyla z mého odchovu. Za celou dobu, co chovám korely, se mi zatím nepodařilo odchovat úplně bílou s černýma očima, nebo úplně žlutou černookou, tam záleží opravdu na mnoha faktorech a zkombinovat takové rodiče, je složitější. Ta pravděpodobnost výskytu albino (červenookých), pokud se dodrží správná kombinace rodičů, je velmi pravděpodobnější.
ikor

XXX.XXX.122.213
anurra.rhonean23
napsal(a):
Ano, pokud se skříží albino samice bělohlavým neštěpícím samcem nebo albino samec s bělohlavou samicí, může se stát, že je mládě bílé černooké, ale pak je to bílá bělohlavá nikoliv albino. Ale v albino samice kombinaci s bělohlavým samcem štěpákem do lutino, nebo albino samec s lutino samicí štěpící do bělohlavých, tak tam je to méně pravděpodobné, že bude mládě bílé černooké. Měla jsem několik takových odchovů od párů: 1.0 bělohlavý / lutino a 0.1 lutino / bělohlavé a mláďata byla čistě bílá červenooká. Bílé černooké se mi odchovat ještě nepodařilo, myslím, že to není tak jednoduché s těmi černookými čistě bílým korelami. Většinou se i stane, že je to často bělohlavá straka (má třeba jen jedno tmavé pírko a jinak je bílá s černýma očima) Podobnou korelu mám doma, není to sice bělohlavá, ale je celá žlutá s černýma očima a má jedno jediné pírko na křídle šedé, ale nebyla z mého odchovu. Za celou dobu, co chovám korely, se mi zatím nepodařilo odchovat úplně bílou s černýma očima, nebo úplně žlutou černookou, tam záleží opravdu na mnoha faktorech a zkombinovat takové rodiče, je složitější. Ta pravděpodobnost výskytu albino (červenookých), pokud se dodrží správná kombinace rodičů, je velmi pravděpodobnější.
Chovám koreli 50-rokov minulosťi som mal 3-páre bielé černyma očami 2-páre žluté ťiež černyma očami mal som ich tak 5-rokov chove večina mládat bolo straka tak 20% boli bielé ovela je ťažé odchov ako albino.to isté plaťí pri žluto lícé pekné jasne žlutolavé horši sa odchová su len samé štepáky čo ani vykup velmo nebere.
jarat
napsal(a):
Dobrý večer, může mě někdo poradit, jaká budou mláďata po 1,0 albino a 0,1 bělohlavá terčová, popř. v opačném případě. Děkuji.
Albino x terčová bělohlavá-1,0 přírodní bělohlavá/terčová, albino-0,1albino/terčová
terčová bělohlavá x albino-1,0 přírodní bělohlavá/terčová, albino-0,1 přírodní bělohlavá/terčová.
kennedy
napsal(a):
Já jsem měl letos od šedého samce a světle šedé samici jedno albino s čeným okem a 3 lutina a 2 šedý.Ted po druhém hnízdění 4 šedý a 1 bílá s červeným okem.Z toho albina jsem byl teda překvapen od šedých rodičů.
Něco mi tu nehraje: to albino myslíte opravdu s černým okem? Nebo je to překlep?
Jde o to, že "albino" s ČERNÝM okem zřejmě nebude albino, ale jen bílá černooká (může se jednat i o bělohlavou straku, která nemá skoro žádné tmavé peří. Mám jedno takové mládě doma, je celé bílé, má černé oči a jen jedno pírko na zádech tmavé a několik našedlých skvrnek v obličeji ( je po otci šedý strakáč, štěpák do bělohlavých, matka skořicová bělohlavá perlostraka). Viz. foto
Ti šedí rodiče asi oba štěpí na bělohlavé a možná i na straky, proto vzniklo takové bílé černooké mládě. Jinak albino (ČERVENOOKÉ) by vzniknout po šedých rodičích mohlo, pokud by otec štěpil krom bělohlavé i na INO a to je zřejmě případ Vašich korel. Takové mládě bude na 100% samička, stejně jako všechna ta lutina na hnízdě.
Ano, s černým okem, z prvního letošního hnízdění.Z druhého s červeným okem.Čistě bílé bez žádných skvrn.Jinak první albino s červeným okem měli 2014, a to jsem si ponechal a je to samička.Mám k ní šedého samce a mívají půl na půl lutina a šedé.Ne jinou mutaci.Jak píšete že štěpí tak ano, minulý rok měli bělohlavé i straky, a proto teda to bílé s černým okem.Je vidět, že máte přehled.Díky.