Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2017 15:47
krys

XXX.XXX.113.226

Dobrý den, prosím o radu, pokud mám korelu albino samce, tak jakou samičku k němu, aby v potomstvu byla nějaká albina? Děkuji za odpověď.

3.1.2017 15:52
j838

XXX.XXX.144.57

Dobrý den, můžete dát i samičku albíno, nebo bělohlavou korelu co nejvíc bílou.

ikor

3.1.2017 15:53
ikor

XXX.XXX.122.213

krys napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, pokud mám korelu albino samce, tak jakou samičku k němu, aby v potomstvu byla nějaká albina? Děkuji za odpověď.

Aké kolvek bielohavé samičky všetké budu albino.

3.1.2017 16:01
krys

XXX.XXX.113.226

Děkuji, a kromě samičky albino a bělohlavé už jiná nejde?

3.1.2017 16:06
lupus4

XXX.XXX.236.247

Bez znalosti rodičů a toho na co samec a budoucí 0,1štěpí lze jen
obecně, že samci budou "po mámě" /štěpitelní na ino
a samice ino

např.

1.0 ino modrá(bělohlavá) x 0.1 přírodní
% ze všech 1.0
100.0% 1.0 přírodní /ino modrá(bělohlavá)
% ze všech 0.1
100.0% 0.1 ino /modrá(bělohlavá).

ino x ino není dobrá volba.

3.1.2017 16:08
stancek

XXX.XXX.38.5

Jde ale musi štěpít do bělohlavych.

3.1.2017 16:20
krys

XXX.XXX.113.226

Děkuji moc.

3.1.2017 16:29
calta

XXX.XXX.129.102

Dobrý den.
Když nedáte samičku albino, tak určitě dejte jakkoliv bělohlavou, potom všechny vaše samičky budou albina a samci budou bělohlavý štěp.na albina.Pokud seženete nějakou samičku straku co nejvíce bílou tím lépe, takových korel je nedostatek.

3.1.2017 17:39
anurra.rhonean23

XXX.XXX.8.242

krys napsal(a):

Pokud chcete odchov albino, dejte k albino samcovi samičku lutino štěpitelnou na bělohlavé. Odchovaná albino mláďata by pak měla být jak samečci, tak samičky. Pokud chcete odchovávat mláďata jen samičky albino, tak dejte k samcovi samičku bělohlavou. Párování dvou albino jedinců příliš nedoporučuji kvůli genetické zátěži a tím zvýšenému riziku vad.

4.1.2017 14:34
josska

XXX.XXX.20.122

anurra.rhonean23 napsal(a):
Pokud chcete odchov albino, dejte k albino samcovi samičku lutino štěpitelnou na bělohlavé. Odchovaná albino mláďata by pak měla být jak samečci, tak samičky. Pokud chcete odchovávat mláďata jen samičky albino, tak dejte k samcovi samičku bělohlavou. Párování dvou albino jedinců příliš nedoporučuji kvůli genetické zátěži a tím zvýšenému riziku vad.

Pokud bude albíno budou mít červené oko hodně chovatelů to kříží s bělohlavýma a mají černé oko a to není albino z pozdravem Josef

4.1.2017 16:28
anurra.rhonean23

XXX.XXX.8.242

josska napsal(a):
Pokud bude albíno budou mít červené oko hodně chovatelů to kříží s bělohlavýma a mají černé oko a to není albino z pozdravem Josef

Ano, pokud se skříží albino samice bělohlavým neštěpícím samcem nebo albino samec s bělohlavou samicí, může se stát, že je mládě bílé černooké, ale pak je to bílá bělohlavá nikoliv albino. Ale v albino samice kombinaci s bělohlavým samcem štěpákem do lutino, nebo albino samec s lutino samicí štěpící do bělohlavých, tak tam je to méně pravděpodobné, že bude mládě bílé černooké. Měla jsem několik takových odchovů od párů: 1.0 bělohlavý / lutino a 0.1 lutino / bělohlavé a mláďata byla čistě bílá červenooká. Bílé černooké se mi odchovat ještě nepodařilo, myslím, že to není tak jednoduché s těmi černookými čistě bílým korelami. Většinou se i stane, že je to často bělohlavá straka (má třeba jen jedno tmavé pírko a jinak je bílá s černýma očima) Podobnou korelu mám doma, není to sice bělohlavá, ale je celá žlutá s černýma očima a má jedno jediné pírko na křídle šedé, ale nebyla z mého odchovu. Za celou dobu, co chovám korely, se mi zatím nepodařilo odchovat úplně bílou s černýma očima, nebo úplně žlutou černookou, tam záleží opravdu na mnoha faktorech a zkombinovat takové rodiče, je složitější. Ta pravděpodobnost výskytu albino (červenookých), pokud se dodrží správná kombinace rodičů, je velmi pravděpodobnější.

4.1.2017 16:39
anurra.rhonean23

XXX.XXX.8.242

Toto jsou naše odchovaná albino mláďata
Na první fotce jsou rodiče.

ikor

4.1.2017 17:31
ikor

XXX.XXX.122.213

Ano, pokud se skříží albino samice bělohlavým neštěpícím samcem nebo albino samec s bělohlavou samicí, může se stát, že je mládě bílé černooké, ale pak je to bílá bělohlavá nikoliv albino. Ale v albino samice kombinaci s bělohlavým samcem štěpákem do lutino, nebo albino samec s lutino samicí štěpící do bělohlavých, tak tam je to méně pravděpodobné, že bude mládě bílé černooké. Měla jsem několik takových odchovů od párů: 1.0 bělohlavý / lutino a 0.1 lutino / bělohlavé a mláďata byla čistě bílá červenooká. Bílé černooké se mi odchovat ještě nepodařilo, myslím, že to není tak jednoduché s těmi černookými čistě bílým korelami. Většinou se i stane, že je to často bělohlavá straka (má třeba jen jedno tmavé pírko a jinak je bílá s černýma očima) Podobnou korelu mám doma, není to sice bělohlavá, ale je celá žlutá s černýma očima a má jedno jediné pírko na křídle šedé, ale nebyla z mého odchovu. Za celou dobu, co chovám korely, se mi zatím nepodařilo odchovat úplně bílou s černýma očima, nebo úplně žlutou černookou, tam záleží opravdu na mnoha faktorech a zkombinovat takové rodiče, je složitější. Ta pravděpodobnost výskytu albino (červenookých), pokud se dodrží správná kombinace rodičů, je velmi pravděpodobnější.

Chovám koreli 50-rokov minulosťi som mal 3-páre bielé černyma očami 2-páre žluté ťiež černyma očami mal som ich tak 5-rokov chove večina mládat bolo straka tak 20% boli bielé ovela je ťažé odchov ako albino.to isté plaťí pri žluto lícé pekné jasne žlutolavé horši sa odchová su len samé štepáky čo ani vykup velmo nebere.

4.1.2017 18:05
krys

XXX.XXX.113.226

Toto jsou naše odchovaná albino mláďata
Na první fotce jsou rodiče.

Jsou nádherní, jak rodiče, tak mladí. Jak se prosím Vás jmenuje mutace mláděte ve spodní řadě, prostřední obrázek ta perlová žlutá - první na obrázku. Díky.

5.1.2017 15:22
anurra.rhonean23

XXX.XXX.8.242

krys napsal(a):
Jsou nádherní, jak rodiče, tak mladí. Jak se prosím Vás jmenuje mutace mláděte ve spodní řadě, prostřední obrázek ta perlová žlutá - první na obrázku. Díky.

Je to skořicová perlová straka.

5.1.2017 20:57
jarat

XXX.XXX.205.181

Dobrý večer, může mě někdo poradit, jaká budou mláďata po 1,0 albino a 0,1 bělohlavá terčová, popř. v opačném případě. Děkuji.

5.1.2017 21:05
Miroslav Bláha

XXX.XXX.222.21

jarat napsal(a):
Dobrý večer, může mě někdo poradit, jaká budou mláďata po 1,0 albino a 0,1 bělohlavá terčová, popř. v opačném případě. Děkuji.

Albino x terčová bělohlavá-1,0 přírodní bělohlavá/terčová, albino-0,1albino/terčová

terčová bělohlavá x albino-1,0 přírodní bělohlavá/terčová, albino-0,1 přírodní bělohlavá/terčová.

6.1.2017 21:21
jarat

XXX.XXX.205.181

Díky za odpověď.

12.8.2017 20:34
kennedy

XXX.XXX.59.195

Já jsem měl letos od šedého samce a světle šedé samici jedno albino s čeným okem a 3 lutina a 2 šedý.Ted po druhém hnízdění 4 šedý a 1 bílá s červeným okem.Z toho albina jsem byl teda překvapen od šedých rodičů.

13.8.2017 09:17
anurra.rhonean23

XXX.XXX.8.242

kennedy napsal(a):
Já jsem měl letos od šedého samce a světle šedé samici jedno albino s čeným okem a 3 lutina a 2 šedý.Ted po druhém hnízdění 4 šedý a 1 bílá s červeným okem.Z toho albina jsem byl teda překvapen od šedých rodičů.

Něco mi tu nehraje: to albino myslíte opravdu s černým okem? Nebo je to překlep?

Jde o to, že "albino" s ČERNÝM okem zřejmě nebude albino, ale jen bílá černooká (může se jednat i o bělohlavou straku, která nemá skoro žádné tmavé peří. Mám jedno takové mládě doma, je celé bílé, má černé oči a jen jedno pírko na zádech tmavé a několik našedlých skvrnek v obličeji ( je po otci šedý strakáč, štěpák do bělohlavých, matka skořicová bělohlavá perlostraka). Viz. foto

Ti šedí rodiče asi oba štěpí na bělohlavé a možná i na straky, proto vzniklo takové bílé černooké mládě. Jinak albino (ČERVENOOKÉ) by vzniknout po šedých rodičích mohlo, pokud by otec štěpil krom bělohlavé i na INO a to je zřejmě případ Vašich korel. Takové mládě bude na 100% samička, stejně jako všechna ta lutina na hnízdě.

13.8.2017 22:18
kennedy

XXX.XXX.59.195

Ano, s černým okem, z prvního letošního hnízdění.Z druhého s červeným okem.Čistě bílé bez žádných skvrn.Jinak první albino s červeným okem měli 2014, a to jsem si ponechal a je to samička.Mám k ní šedého samce a mívají půl na půl lutina a šedé.Ne jinou mutaci.Jak píšete že štěpí tak ano, minulý rok měli bělohlavé i straky, a proto teda to bílé s černým okem.Je vidět, že máte přehled.Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík